به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ مهندس سهراب سهرابی، در جلسه ستاد زراعت جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: این استان در مباحثی نظیر روشهای کشت –متوسط عملکرد و.. پیشرو است، اما متاسفانه بحث تغذیه آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است.
وی افزود: در استان کرمان ، متاسفانه تنش های آبی، گرما و سرما وجود دارد و تغذیه مناسب می تواند این تنش ها را کم کند و اصلاح تغذیه یکی از راه های نجات است.
مشاور معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: ۱۷ درصد سطح زراعی در دنیا زیر کشت گندم است و این عدد در ایران ۵۰ درصد می باشد و همچنین ۲۰ درصد انرژی مردم دنیا از گندم کسب و در ایران این عدد ۴۰ درصد می باشد.
سهراب سهرابی گفت: طرح پایداری تولید گندم در سال زراعی۱۴۰۲ -۱۴۰۱ ، با موضوعاتی نظیر بذر، عملیات به زراعی، کشت قراردادی، مکانیزاسیون، تغذیه، پیش آگاهی، ارزیابی کیفیت، آموزش، کنترل ضایعات و بهره وری آب، تدوین و ۱۲میلیون تن تولید و خرید تضمینی ۹ میلیون تن پیش بینی سال زراعی جاری است.
وی در ادامه تصریح کرد: کشاورز نمونه تفاوتش با دیگران استفاده از بذر اصلاح شده، رعایت تاریخ کاشت، استفاده از سیستم های نوین آبیاری، مدیریت علفهای هرز، تغذیه مناسب و کاشت مکانیزه می باشد.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه، تعادل مصرف کود بسیار مهم است، تاکید کرد: میانگین تولید گندم در مصر ۷ تن در هکتار ولی در ایران ۴ تن در هکتار می باشد و دلیل این اختلاف صرفاً تغذیه مناسب است.
مهندس سهرابی، گفت: کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز، گاهاً می تواند از خسارت ۳۰ درصدی جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه ۶ میلیون هکتار کشت قراردادی در سال جاری در حال انجام است و این درحالی است که در سال گذشته ۲۵۰ هزار هکتار کشت قراردادی انجام شد، خاطرنشان کرد: اگر ما بتوانیم با کمک شما کشت قراردادی را در گندم نهادیه کنیم در سایر محصولات به راحتی می تواینم نهادینه کنیم.