به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ مهدی جعفری با اشاره به راه اندازی صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج بیمه سلامت، اظهار داشت: یکی از خدمات دیگری که در سال جاری تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته، حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج است.
وی با بیان اینکه بیماری های خاص شامل پنج دسته بیماران پیوند کلیه، دیالیز، تالاسمی، ام اس و هموفیلی می شود، افزود: مصداق بارز بیماری های صعب العلاج، سرطان است و از جمله بیماری های نادر می توان به بیماری های متابولیک اشاره کرد.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب، که "کاری کنید بیمار جز درد و رنج بیماری اش، ناراحتی دیگری نداشته باشد"، صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج راهاندازی شده است، بیان کرد: خانواده های درگیر این بیماری بدانند که تمام هزینه های درمان آنها توسط بیمه سلامت پرداخت می شود.
جعفری به وجود ۳ هزار نفر بیمار خاص تحت پوشش بیمه سلامت در استان کرمان اشاره و بیان کرد: در حال حاضر شناسایی دقیقی از بیماران صعب العلاج در استان نداریم، اما آمار آنها در حال استخراج است با این وجود تعدادی از آنها در حال حاضر از ما خدمات دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه تا قبل از این تا سقف ۹۰ درصد هزینه های دارویی این بیماران توسط بیمه سلامت پرداخت می شد، گفت: با راه اندازی صندوق بیماری های صعب العلاج ۱۰ درصد باقی مانده هزینه های آنها نیز توسط بیمه سلامت پوشش داده می شود، تا هزینه های آنها ۱۰۰ درصد رایگان شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان، با اشاره به اینکه کد ملی این بیماران باید در سامانه RDA علوم پزشکی نشاندار شود، افزود: پس از آن این بیماران هر جای کشور می توانند از خدمات رایگان بیمه سلامت بهره مند شوند.
جعفری با بیان اینکه از اول آبان ماه سرویس حمایت از بیماران صعب العلاج راه اندازی شده و این بیماران بسته حمایتی را در کنار بسته بیمه ای خود دریافت می کنند، گفت: سقفی برای دریافت این خدمات وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه اعتبار این صندوق پنج هزار میلیارد تومان است، که ۱۰۰ درصد هزینه های درمان بیماران خاص و صعب العلاج پرداخت می شود، خاطرنشان کرد: در کنار آن اگر بیماری نیاز به تسهیلات داشته باشد می تواند از محل این صندوق تسهیلات دریافت کند، که تا ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این منظور در نظر گرفته شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان با بیان اینکه بیمه سلامت استان بالغ بر یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر از جمعیت استان را زیر چتر حمایتی خود قرار داده و با هدف حفاظت مالی، دسترسی عادلانه و سلامت محوری سعی می کند سایبان حوزه سلامت در استان باشد، اظهار داشت: این تعداد حدود ۶۵ درصد جمعیت استان کرمان را شامل می شود.
جعفری با بیان اینکه این بیمه با بیش از هزار و ۶۰۰ مؤسسه درمانی در استان طرف قرارداد است، ابراز داشت: بیمه سلامت استان کرمان ماهیانه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه های درمانی مردم را پرداخت می کند.
وی با اشاره به اینکه اداره کل بیمه سلامت استان کرمان در پرداخت مطالبات مراکز درمانی استان به روزترین سازمان محسوب می شود، عنوان کرد: کلیه مطالبات پزشکان، داروخانه ها و بیمارستان ها تا پایان مهرها پرداخت شده است و به برخی از مراکز در آبان ماه هم به صورت علی الحساب پرداخت هایی انجام شده است.
مدیر کل بیمه سلامت استان کرمان، با بیان اینکه دولت به حوزه سلامت و بیمه سلامت توجه خاص دارد و با وجود فشار تحریم ها، در زمینه نقدینگی در حوزه بیمه سلامت مشکلی وجود ندارد، عنوان کرد: سازمان بیمه سلامت ۹۰ درصد هزینه های بستری و ۷۰ درصد هزینه های بیماران سرپایی را زیر پوشش خود قرار می دهد.
جعفری با اشاره به اینکه تمام روستاییان زیرپوشش بیمه سلامت قرار دارند، گفت: در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت نیز افراد می توانند تحت پوشش رایگان بیمه سلامت قرار بگیرند.
وی با اشاره به خدمات بیمه سلامت به اقشار مختلف جامعه در استان کرمان، بیان کرد: از جمله این خدمات می توان به درمان زوج های نابارور، ترک اعتیاد معتادان، صندوق حمایت از بیماری های صعب الاعلاج، بیمه خانوارهای مناطق کم برخوردار، معلولان و غیره اشاره کرد.