به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت، سید محمودرضا آقامیری در جلسه اجرایی مفاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه شهید بهشتی و سازمان مدیریت بحران کشور گفت: قطع رابطه دانشگاه با صنعت یکی از مشکلات مهم است؛ رویکرد جدید دانشگاه شهید بهشتی حرکت به سمت حل مساله و مسالهمحور بودن است، برای رسیدن به این مرحله باید به گونهای عمل کنیم که با پشتوانه علمی بتوانیم به دستگاههای اجرایی یاری رسانیم.
سرپرست دانشگاه با اشاره به تحولات جهانی و رشد فناوری در دنیا و تاثیر آن بر زندگی انسان اظهار داشت: غفلت دیروز، امروز بار عظیمی را ایجاد کرده است اگر امروز فکر نکنیم و برنامه نداشته باشیم، فردا با بحران مواجه خواهیم بود. کار دانشگاه فکر کردن، حل مساله و پشتیبانی است. استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق باید در فرآیند کارها و فعالیتها لحاظ شود؛ برای این منظور باید مرکز هوش مصنوعی با تمرکز بر فعالیتهای بین رشتهای در دانشگاه ایجاد شود.
وی با اشاره به توان و ظرفیت دانشگاه شهید بهشتی، قابلیتهای علمی اعضای هیات علمی را در پژوهشکدههای علوم محیطی و دانشکده علوم زمین؛ دانشکده مهندسی عمران آب و محیط زیست و دانشکده معماری و شهرسازی و پردیس زیراب دانشگاه در حوزه مدیریت بحران برشمرد.
عدم اجرای آمایش ملی عامل ایجاد مشکلات اقتصادی و ایجاد بحران
محمدحسن نامی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور نیز با اشاره به جایگاه دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: این دانشگاه نه تنها در سطح منطقه بلکه در سطح بینالملل دارای جایگاه ارزشمندی است و از توان و ظرفیت علمی این دانشگاه در مقاطع مختلف برای پیشبرد امور بسیار مهم بهره گرفته شده است؛ امیدوارم بتوانیم همکاری مشترک نه فقط در حد تفاهمنامه بلکه کار علمی توام با اجرا داشته باشیم.
وی با تحلیل شرایط اقلیمی کشور، بر پیشگیری در مدیریت بحران تاکید کرد و اظهار داشت: تاکنون بیش از ۶۴ نوع سوانح طبیعی و مخاطره انسانساخت در کشور به وقوع پیوسته است؛ در سالهای آینده به دلیل تغییراتی که بشر در اقلیم جغرافیایی به وجود آورده است نه تنها در کشور ما بلکه در کل جهان شاهد بحرانهای بیشتری خواهیم بود؛ از این رو باید در زمینه پیشگیری اقدام کنیم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به نقش انسان در بروز بلایای طبیعی و بحرانیهای محیطزیستی اظهار داشت: بسیاری از مخاطرات طبیعی منشاء انسان ساخت دارند؛ مثلا جاده کشیده شده است بدون پیش بینی مخاطرات طبیعی و بدون توجه به حوزه آبریز رودها در بالا دست آن که امامزاده داوود یک نمونه از این دست است.
نامی، عدم اجرای آمایش ملی در کشور را عامل ایجاد مشکلات متعدد از جمله مشکلات اقتصادی و ایجاد بحران دانست و افزود: آمایش ملی برقراری نسبت منظم بین انسان، فعالیت و فضا است و فضا آن چیزی است که به دست بشر بر روی عرصه جغرافیا ایجاد میشود. ما نه تنها نزدیک به این نسبت منظم نیستیم بلکه سالهاست از آن دور شدهایم، اصلاح این موضوع بسیار سخت است.
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۹
سرپرست دانشگاه شهید بهشتی گفت: باید مرکز هوش مصنوعی با تمرکز بر فعالیتهای بین رشتهای در دانشگاه شهیدبهشتی ایجاد و برنامه ۱۰ سال آینده ترسیم شود.