به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، دکتر شهنام عرشی درباره آخرین وضعیت شیوع آنفلوانزا در کشور اظهار کرد: همهگیری آنفلوانزا هرسال در فصول سرد و از اواسط آبانماه آغاز میشد اما امسال این همهگیری حدود یک ماه زودتر و از اوایل مهرماه، شروع شد.
وی افزود: ما از ابتدای سال بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نمونه از بیماران دارای علائم سرماخوردگی دریافت و جمعآوری میکنیم تا وضعیت شیوع ویروسها را رصد کنیم. خوشبختانه در دو هفته گذشته از نمونههای جمعآوری شده از افراد مبتلا به سرماخوردگیهای خفیف و شدید، حدود ۲۰ درصد موارد، آنفلوانزا هستند در حالی که در اوج همهگیری آنفلوانزا، این عدد به ۳۶ درصد رسیده بود.
عرشی ادامه داد: امیدواریم تعداد موارد ابتلا به آنفلوانزا حالت افزایشی پیدا نکند؛ البته شیوع انفلوانزا دو پیک (اوج) دارد که پیک دوم، کوچکتر است. الان از پیک اول که حالت افزایشی داشته، به وضعیت ثابتی رسیدهایم و انتظار میرود اگر اتفاق جدیدی در روند همهگیری رخ ندهد، شیوع آنفلوانزا در کشور تا بهمنماه ادامه داشته و سپس به حداقل خود برسد.
وی درباره تعداد موارد مرگومیر ناشی از آنفلوانزا تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون حدود ۱۵۰ تا ۱۶۰ مورد مرگومیر ناشی از آنفلوانزا در کشور داشتهایم. عمده افراد فوت شده در سنین بالا یا دچار بیماریهای زمینهای بودند که واکسن تزریق نکرده بودند.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه تعداد موارد بستری ناشی از آنفلوانزا در اطفال نیز کاهش نسبی پیدا کرده است، گفت: آنفلوانزا در افراد سالمند و دارای بیماریهای مزمن و نقص ایمنی، میتواند بسیار خطرناک باشد و مردم حتماً باید نکات بهداشتی را برای پیشگیری از این بیماری رعایت کنند.