به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ یوسف نوری صبح امروز در همایش روسای ادارات حقوق، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش استان های سراسر کشور که در سالن همایش شهید سپهبد قاسم سلیمانی دیوان محاسبات کرمان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان، اظهار داشت: استان کرمان در بسیاری از برنامه های وزارت آموزش و پرورش مبدع است، که این به دلیل وجود ذیجود شهید سلیمانی است.
وی با بیان اینکه امروز در دیار کریمان، دیار مقاومت، دیار شهید والامقام باهنر و سید شهدای مقاومت شهید سلیمانی حضور داریم تصریح کرد: کرمان در بسیارهای از اقداماتی که وزارت آموزش و پرورش می خواهد اجرا کند پیشرو و مبدع است و در حوزه ماموریت حقوقی نیز نیاز به چرخش از یک نظام حقوقی پسینی به سمت نظامی حقوقی پیشینی و فعال هستیم و در این راستا باید ظرفیت ها را بشناسیم.
وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه منابع محدود است و هر روز به دلیل تحریم ظالمانه منابع محدودتر می شود، خاطرنشان کرد: باید در تامین منابع پیشرو باشیم و دیپلماسی فعال، جدی و موثر را در بحث های حقوقی آغاز کنیم و مسائل حقوقی را نه تنها در اینجا بلکه در منطقه نیز بتوانیم پیگیری کنیم، زیرا در مدارس خارج از کشور نیز با مشکلاتی مواجه هستیم.
نوری با بیان اینکه باید به یک نظام حقوقی فعال تبدیل شویم و در این مسیر باید ظرفیت های وزارت آموزش و پرورش شناسایی و احصا شود، افزود: املاک زیادی در روستاها داریم، که قانون هم به ما اجازه داده است که این املاک مولدسازی شوند.
نوری با اشاره به اینکه نیمی از املاک آموزش و پرورش در کشور سنددار نیستند، بیان کرد: بیشترین املاک بدون سند آموزش و پرورش در روستاها هستند.
وی با بیان اینکه هنوز نیمی از املاک این وزارتخانه را سنددار نکردهایم و این ضعف بزرگی است، گفت: امضای تفاهمنامه (در زمینه مستندسازی املاک) گام موثری در این حوزه است که با اجرای آن بسیاری از املاک بدون سند در روستاها تعیین تکلیف میشود.
وزیر آموزش و پرورش، با بیان اینکه مستندات جهانی وجود دارد که جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف پیشرفت داشته و در بسیاری از موارد به خودکفایی رسیده است، گفت: متاسفانه حدود سه سال مدارس ما در دوران کرونا تعطیل شد و تعطیلی مدارس آسیب های زیادی به سیستم آموزشی کشور زد.
نوری با بیان اینکه تولید واکسن کرونا یکی از دلایل عصبانیت دشمن است و آنها نمی خواهند ما پیشرفت کنیم، گفت: در سال گذشته استان کرمان یکی از استان هایی بود که بیشترین جهش را در دانش آموزان المپیادی داشت و امیدواریم این موفقیت ها بیشتر شود.
نوی با اشاره به ناکارآمدی نظام قانونگذاری و مقرره گذاری در آموزش و پروش، گفت: قوانین مغایر، متضاد و مبهم زیادی در کشور داریم و در بعضی اوقات برای سند تحول بنیادین قانونی را نداریم و اینها را باید انجام دهیم، هم اینک مقرارت مورد نیاز این سند را باید در شورای عالی آموزش و پرورش، شورای عالی انقلاب فرهنگی، دولت و مجلس به تصویب برسانیم و سپس بعد از نگاشت قانونی، نگاشت نهادی هم باید داشته باشیم.
شایان ذکر است؛ شرکت در نشست تخصصی با روسای ادارات حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش استان های کشور و حضور در آیین انعقاد تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین وزارت آموزش و پرورش، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، مستند سازی املاک آموزش و پرورش و شرکت در جلسات کارگاهی از مهمترین برنامه های همایش روسای ادارات حقوقی، املاک و حمایت قضایی آموزش و پرورش استان های کشور در کرمان بود.