مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به کاهش ابتلا به سل در مناطق زیر پوشش دانشگاه با شیب ملایم، اظهار کرد: پارسال ۵۶۳ مبتلا به سل در مناطق زیر پوشش این دانشگاه شناسایی شده اند که این رقم از ابتدای امسال تا کنون ۲۵۴ مورد بوده است.

به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از خراسان رضوی،دکتر ناصرامینی افزود: این در حالی است که ۲۰ درصد از مبتلایان به سل در مشهد و خراسان رضوی اتباع خارجی هستند.

وی علائم ابتلا به سل را شامل سرفه بیش از ۲ هفته و داشتن سایر علائم شامل خلط سینه، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن، کاهش اشتها و درد قفسه سینه عنوان کرد.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیمار مبتلا به سل مخزن انتقال این بیماری است، افزود: تراکم جمعیت، تماس نزدیک با بیمار، تهویه نامناسب هوا، فضای کوچک و بدون نور آفتاب، سن بالا، سوء تغذیه، دیابت، مصرف سیگار، بیماری‌های ناتوان کننده مانند نارسایی مزمن، سرطان و مصرف داروهای تضعیف کننده ایمنی در طولانی مدت از جمله عوامل خطرساز ابتلا به سل می باشد.دکتر امینی با بیان اینکه درمان سل به صورت دارویی و خوراکی است، گفت: به طور معمول حدود ۹۰ درصد بیماران مبتلا به سل با دوره ۶ ماهه کامل درمان می شوند اما گاهی در انواع دیگر سل مانند "سل استخوانی" مدت درمان تا ۱۲ ماه طول می کشد.

وی اضافه کرد: کل دوره درمان بیماری سل و آزمایشات تشخیصی و پایشی در طول درمان این بیماری رایگان است.

دکتر امینی افزود: افراد سالمند بالای ۶۵ سال، افراد دچار سوء تغذیه، افراد مبتلا به بیماری‌های مزمن و ناتوان کننده همچون نارسایی مزمن کلیه، جراحی معده و جراحی سنگین، سرطان و غیره، افراد دچار نقص سیستم ایمنی و استعمال سیگار یا مصرف مواد مخدر بیشترین افرادی هستند که در معرض ابتلا به سل می‌باشند.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ارتقای سطح بهداشت فردی و محیط زندگی، آموزش اطرافیان بیمار، ایجاد تهویه و نور کافی در محل زندگی بیمار، تغذیه مناسب و واکسیناسیون نوزادان از جمله راههای پیشگیری از ابتلا به سل است.