به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری سلامت،«سید محمدعلی حسینی» طی سخنرانی در جمع افسران، اساتید و دانشجویان دانشگاه دفاع ملی وابسته به نیروهای مسلح پاکستان در اسلامآباد پیرامون سیاست خارجی ایران و روابط دوجانبه با پاکستان گفت: وضعیت روابط دو کشور همسایه در بخش های مختلف مطلوب و رضایت یخش است. در عین حال ظرفیت های زیادی برای گسترش و تعمیق این روابط در حوزه های مختلف وجود دارد که با همکاری طرف پاکستانی باید این ظرفیت ها را کشف و عملیاتی کنیم.
وی افزود: یکی از محورهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همکاریهای منطقه ای است. عضویت جمهوری اسلامی ایران در ترتیبات منطقه ای چون سازمان همکاری اقتصادی، دی هشت، سازمان همکاری شانگهای، سازمان همکاری اسلامی در این راستا است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: محور دیگر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تعامل سازنده و فعالانه با همسایگان و به ویژه همسایگان بلافصل است. در این مورد پاکستان با داشتن مرز مشترک طولانی با ایران جایگاه ویژه ای را در سیاست منطقه ای و سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران به خود اختصاص داده است. پاکستان با دارا بودن حدود نهصد و بیست کیلومتر مرز مشترک با ایران تاثیرات فراوان و مهمی بر منافع و امنیت ملی ایران دارد.
وی تاکید کرد: محور سیاست خارجی دولت آیتالله رئیسی، سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی پویا و تعامل هوشمند است. یکی از پایه های این سیاست، نگاه به شرق و نگاه به آسیاست و در همین راستا سیاست همسایگی اهمیت پیدا می کند. دولت سیزدهم سیاست خارجی متوازن، همراه با نگاه ویژه به جهان اسلام، نگاه ویژه به آسیا و شرق و نگاه ویژه به همسایگان را دنبال می کند و البته کشور پاکستان، هم در جهان اسلام، هم در شرق و آسیا و هم در بین همسایگان جایگاه بالایی برای ما دارد.
حسینی مکمل بودن اقتصاد ایران و پاکستان را عاملی برای نزدیکی دو کشور همسایه دانست و اظهار داشت: در حوزه اقتصاد سازمان اکو محمل مناسبی برای همکاری ایران و پاکستان است. دو کشور همچنین در قالب گروه دی هشت همکاری دارند.
وی با تقدیر از حمایتهای اسلامآباد از عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت که در حوزه نظامی و امنیتی، وجود تهدیدات مشترک، الزامات امنیتی مشابهی برای دو کشور ایجاد نموده است. دراین زمینه دو کشور می توانند در قالب سازمان همکاری شانگهای با یکدیگر تعامل کنند.
سفیر ایران در پاکستان با استناد به پیامدهای منفی تحریمهای یکجانبه و ظالمانه تحمیلی بر ایران و تاثیرات آن بر تجارت با سایر کشورها، گفت: تحریم های تحمیل شده بر ایران روند تجارت کشورهای ثالث با ایران را دشوار می کند. با این حال ما با وجود همین تحریمها، با کشورهای دیگر مبادلات تجاری داریم. بنابراین وجود تحریم های تحمیل شده علیه ایران نمی تواند دلیلی (بهانهای) برای عدم تبادل تجاری با ایران باشد. ما سازوکارهای مختلفی داریم که با استفاده از آنها - حتی در همین شرایط تحریمی – می توانیم مبادلات تجاری خود با پاکستان را به سطح مطلوب و مورد نظر افزایش دهیم.
وی افزود: در سطح منطقه ای، ایران و پاکستان همکاری و رایزنی خوبی در حل و فصل بحرانها دارند که بهترین نمونه آن رایزنی و همکاری در خصوص اوضاع افغانستان است. جمهوری اسلامی ایران به ابتکار دولت پاکستان برای تشکیل شورای وزیرات خارجه کشورهای همسایه افغانستان پاسخ مثبت داد. بدین ترتیب نخستین نشست وزرای خارجه همسایه افغانستان مجازا در اسلام آباد و دومین نشست آن حضورا در تهران برگزار گردید. همچنین نمایندگان ویژه دو کشور در امور افغانستان همواره در ارتباط و در حال رایزنی در موضوع افغانستان می باشند.
حسینی در پایان گفت: ایران و پاکستان با مسایل و مشکلات مشابهی در افغانستان روبرو هستند که از جمله آنها تروریسم، مواد مخدر و آوارگان است. حل این مسائل و مشکلات مشترک نیازمند تداوم ارتباطات و رایزنی ها بین دو کشور در خصوص افغانستان است.