به گزارش گروه بهداشت ودرمان خبرگزاری سلامت،دکتر ندا اخروی با اشاره به اینکه 58 درصد سالمندان افسردگی را مشکل طبیعی ناشی از افزایش سن می دانند، خاطر نشان کرد: تنها 38 درصد سالمندان بر این باورند که افسردگی یک مشکل بهداشتی است که نیاز به درمان دارد و به عنوان یک نتیجه اکثریت افراد مسن مبتلا به افسردگی هیچ گونه درمانی بابت این وضعیت دریافت نمی کنند.
وی تاکید کرد: افسردگی درمان نشده می تواند خطر ابتلا به بیماری های دیگر را در فرد سالمند بالا برده و به شدت کیفیت زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد.
دکتر اخروی بیان کرد: علائم افسردگی در سالمندی شامل غم، اندوه، ناامیدی، احساس بی ارزشی و درماندگی، خواب بیش از حد، بی خوابی و خستگی، از دست دادن علاقه و لذت از فعالیت های لذت بخش، خوردن بیشتر یا کمتر از حد نرمال، تحریک پذیری و بی قراری، افکار مرگ و خودکشی، عدم تمرکز، حافظه ضعیف و ناتوانی در تصمیم گیری است.
وی با بیان اینکه در صورت وجود این علائم در فرد بالای 60 سال لازم است به پزشک یا مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه و بررسی های لازم انجام شود، گفت: برای پیشگیری از افسردگی در سالمندی، برنامه ریزی برای یادگیری مهارت های جدید بعد از بازنشستگی به منظورتقویت حافظه و پرکردن زمان با برخی کارهای داوطلبانه، بسیار مفید است.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: اتخاذ یک رژیم غذایی سالم و درگیر شدن در فعالیت های بدنی گروهی می تواند به پیشگیری از افسردگی کمک کند.
وی ادامه داد: رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهد؛ علاوه براین هر شکلی از ورزش مانند باغبانی، راه رفتن در فضای آزاد و شنا برای سلامت روان سالمندان مفید است؛ روزانه 10 تا 15 دقیقه ورزش و افزایش تدریجی آن توانایی سالمندان را افزایش می دهد.