به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت، چهارشنبه ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۹۹ و در ساعات پایانی شب بود که زمینلرزهای به بزرگی ۵.۶ در مقیاس ریشتر، شهر سیسخت مرکز شهرستان دنا در استان کهگیلویه و بویراحمد را لرزاند.
در حوزه شهرستان دنا حدود ۱۶۰ فضای آموزشی، ورزشی و پرورشی وجود دارد، با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه، پراکندگی روستاها و اسکانهای عشایری در دامنه رشته کوههای زاگرس، بر اساس ارزیابیهای انجام شده ۴۵ فضای آموزشی دچار خسارتهای جزئی و کلی شد که از این تعداد ۳۳ مدرسه نیازمند تعمیرات، ۴ فضای آموزشی نیازمند مقاوم سازی و ۸ فضای آموزشی و تربیتی در زمره فضاهای نیازمند تخریب و بازسازی قرار گرفتند.
روز جمعه ۱۵ مهر ماه ۱۴۰۱ طی مراسمی با حضور وزیر آموزش و پرورش، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی دیگر از مسئولان آئین بهرهبرداری همزمان از ۴۵ طرح بهسازی، مقاوم سازی و بازسازی فضاهای آموزشی و تربیتی با اعتباری بالغ بر ۱۸۰ میلیارد تومان برگزار شد.
۳۳ مدرسهای که دچار آسیب جزئی شده بودند، بلافاصله در مدت کوتاهی پس از وقوع زلزله با انجام عملیات مرمت و بهسازی پذیرای حضور دانش آموزان شدند. ۴ فضای آموزشی نیز بر اساس ضوابط فنی و استانداردهای روز دنیا مقاوم سازی و تحویل آموزش و پرورش شد.
سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، به منظور تسریع و تسهیل در اجرای عملیات عمرانی، بهره مندی از تجربیات و تعاملات بیشتر به ادارات کل نوسازی مدارس استانهای خوزستان، فارس و آذربایجان شرقی مأموریت داد که در ساماندهی و بازسازی مدارس آسیب دیده از زلزله کمک کار نوسازی مدارس کهگیلویه و بویر احمد باشند.
استان فارس به عنوان یکی از استانهای معین، مسئولیت بازسازی ۲ هنرستان و ۱ خوابگاه را بر عهده داشت. که هنرستان ۹ کلاسه خیری «احمد عارف» با مشارکت مؤسسه مردم نهاد مهرگیتی با زیربنای ۸۰۰ مترمربع و اعتباری بالغ بر ۸ میلیارد تومان تحویل شد و عملیات اجرایی احداث یک هنرستان و خوابگاه دخترانه با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد طی دو ماه آینده به پایان میرسد.
اداره کل نوسازی مدارس استان خوزستان با بهره مندی از تجارب خوب خود در مواجه با سیلابهای فروردین ۱۳۹۸، مقاوم سازی دبستان دانش را ظرف مدت کوتاهی انجام داد، مدرسه دانش آموزان با نیازهای ویژه سی سخت را نیز بازسازی کرد و ساخت هنرستان نیز مراحل پایانی کار را میگذراند.
اداره کل نوسازی مدارس استان آذربایجان شرقی نیز با اجرای عملیات مقاوم سازی دبیرستان نمونه دولتی علامه امینی، و احداث دبیرستان ۶ کلاسه شهید بهشتی و خوابگاه دانش آموزی ابن سینا ۳ فضای آموزشی و تربیتی ایمن را با تجهیزات کامل به دانش آموزان سی سخت تحویل داد.
با تلاش همکاران سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور و همراهی خیرین نیکوکار این مدارس با برخورداری از استانداردهای نظام مهندسی و تجهیزات آموزشی به بهرهبرداری رسید تا لبخند رضایت و مسرت را بر لبان کودکان و نوجوانان مشتاق علم و فرهنگ بنشاند.