به گزارش گروه علمی و فناوری خبرگزاری سلامت، اجرایی سازی قانون جهش تولید دانشبنیان بسیاری از زیرساختهای فکری در حوزه اقتصادی را تغییر میدهد. این قانون بهصورت آییننامههای اجرایی مشترک با وزارتخانهها و دستگاههای مشترک، اجرا میشود تا زمینه رسوخ هرچه بیشتر نوآوری و فناوری در اقتصاد کشور و توسعه را فراهم کند.
در یکی از آییننامههای این قانون آمده که توانیر موظف است با هماهنگی خزانه دارای کل کشور تا زمان تعیین شده یعنی پس از گذشت شش ماه از تاریخ تصویب این آییننامه نسبت به ایجاد زیرساخت لازم برای تفکیک مبالغ ناشی از اجزای این آییننامه از مبدأ پرداخت، اقدام کند بهگونهای که مبالغ دریافتی به شرح اعلام شده مستقیم به حساب ذینفعان واریز شود.
به میزان ۵۰ درصد به حساب درآمد اختصاصی ساتبا نزد خزانهداری کل کشور جهت خرید تضمینی برق تجدیدپذیر بر اساس قوانین و مقررات واریز میشود.
به میزان ۲۵ درصد به حساب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خزانهداری کل کشور برای حمایت از آزمایشگاهها، شرکتهای دانشبنیان و شتابدهندهها، شرکتهای دانشپایه و واحدهای فناور مستقر در مراکز رشد پردیسها و پارکهای علم و فناوری و سایر موارد مربوط با توسعه صنایع دانشبنیان مرتبط با انرژی تجدیدپذیر انتقال مییابد.
همچنین ۲۵ درصد باقیمانده به صندوق نوآوری و شکوفایی بر اساس قوانین و مقررات مربوط، مطابق با رویه تعیین شده توسط کارگروه بهمنظور پرداخت تسهیلات کمبهره به بخش خصوصی جهت احداث نیروگاههای تجدیدپذیر کوچکمقیاس واریز میشود.
مادامیکه زیرساخت لازم بهمنظور واریز مبالغ از مبدأ صورت نپذیرفته باشد، خزانهداری کل کشور موظف است بر اساس اعلام وزیر نیرو، درصدی از کلیه وصولهای قبوض برق مصرفی مشترکین را به شرح این ماده بهصورت علیالحساب به حساب ذینفعان واریز کند.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۷
قانون جهش تولید دانشبنیان یکی از قوانینی است دستگاههای مربوطه را در راستای توسعه صنایع دانشبنیان مرتبط با انرژی تجدیدپذیر و همچنین خرید تضمینی برق تجدیدپذیر موظف به انجام یکسری موارد میکند.