به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ مهدی بماندشتی، گفت: شناسایی و مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام از مهمترین اهداف دامپزشکی است و سل و بروسلوز از جمله مهمترین این بیماری ها هستند، که می توانند از طریق مصرف فرآورده های لبنی غیر پاستوریزه و آلوده مصرف کنندگان را درگیر کند و موجب آلودگی جمعیت دامی و گله ها شوند.
وی با تاکید بر درمان نشدن این دو بیماری خطرناک و مشترک بین انسان و دام، افزود: تنها راه مبارزه با سل گاوی شناسایی از طریق انجام تست و حذف یا کشتار دام است و در بیماری بروسلوز نیز ابتدا واکسیناسیون و در صورت ابتلا دام به تب مالت، تنها راه مبارزه حذف دام است.
رئیس دامپزشکی شهرستان فهرج، تصریح کرد: دام های مبتلا به بروسلوز، معمولا در اولین دوره آبستنی سقط جنین کرده و در هنگام سقط و تا مدتی پس از آن با دفع ترشحات آلوده رحمی باعث آلودگی محیط، مزارع و مراتع می شوند که خود زمینه آلودگی را برای سایر حیوانات گله و نیز انسان فراهم می سازد.
بماندشتی بیان کرد: یکی از راه های مبارزه و کنترل بیماری های دامی، انجام تست های غربالگری برای تشخیص دام های مشکوک و آلوده و همچنین ردیابی این دو بیماری در کشتارگاه ها است.
وی بیان کرد: تست سل با تزریق توبرکولین در یک سوم میانی گردن و همزمان خونگیری از گاوهای شیری بالای ۱۲ ماه با هدف پایش بیماری بروسلوز انجام می پذیرد.
رئیس دامپزشکی فهرج بر اهمیت ضد عفونی کردن مرتب جایگاه های دام و رعایت اصول قرنطینه ای برای انجام اقدامات کنترل و پیشگیرانه از این دو بیماری تاکید کرد و از دامداران درخواست کرد: در زمینه کنترل و پیشگیری از این دو بیماری و سایر بیماری های مشترک میان انسان و دام که واگیر هستند، همکاری لازم را با اکیپ های دامپزشکی داشته باشند و از هر گونه جا به جایی، حمل و نقل و ورود دام به دامداری خود بدون هماهنگی با دامپزشکی خودداری کنند.