به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ سید رضا فاطمی امین روز جمعه ۲۱ مرداد ماه در جمع مدیران شهرستان شهربابک، گفت: جهت کاهش اثرات آلایندگی های معدن مس شهربابک، باید محدوده ای در خاتون آباد مشخص شود، که محل سکونت و استقرار انسان و دام نباشد، تا آلودگی و اثرات زیان بار توسعه پیدا نکند. اقدامات حل مشکل آلایندگی های معدنی توسط شرکت ملی مس شهربابک مناسب بوده، اما باید آلودگی به طور کامل و اساسی حل شود.
وی با اشاره به فعالیت معادن و بروز خسارت های زیست محیطی ناشی از آن، افزود: در بخش ایجاد معادن اولویت اصلی ما به سلامت مردم و محیط زیست اختصاص می یابد و تولید و اشتغال در فرع قرار دارد؛ لذا مسئولان شهرستان به این موضوع توجه ویژه کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در خصوص تسهیل مجوز صادرات فیروزه شهربابک، تفویض اختیار تامین سنگ برای اتحادیه و ساماندهی صنعت فیروزه شهرستان شهربابک تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکت ملی صنایع مس ایران کارهای گسترده ای دارد و در حوزه فیروزه سود سرشاری را به دست نمی آورد بهتر است در این زمینه اختیار به اتحادیه فیروزه داده شود.
فاطمی امین با تاکید بر اینکه توسعه باید متوازن باشد، اظهار داشت: وقتی معدنی به بهره برداری می رسد مردم منطقه نیز حق و حقوقی دارند که به کارگیری نیروهای بومی منطقه در اولویت است. مسئولیت اجتماعی هم حد و مرزهایی دارد و نباید انتظار داشت که شرکت های صنعتی و معدنی همه مسائل را حل کنند.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن در اختیار شورای برنامه ریزی استان است که در مناطقی که معدن فعالیت می کند هزینه شود اظهارداشت: رتبه بندی کسب و کارها در وزارت صمت در حال انجام است که صادرات، ایجاد اشتغال، آلودگی کمتر و دانش بنیان بودن از جمله معیارهای آن به شمار می رود.
وی اظهار داشت: همچنین استفاده از معلولان و زنان سرپرست خانوار نیز به معیارهای رتبه بندی اضافه خواهیم کرد که از بابت آن به کسب و کارها امتیاز دهیم و این امتیازات در خدماتی که وزارتخانه می دهد تاثیر دارد.
فاطمی امین ادامه داد: ما علاقه مندیم در مورد جوانب و حاشیه هایی که فعالیت های صنعتی ایجاد می کند مطالعه کنیم زیرا در خیلی از شهرهایی که صنعت بیش از حد رشد کرده موجب مهاجرت هایی شده که فرهنگ شهر را از بین برده و حاشیه های زیادی نیز به دنبال داشته است.