به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت،دکتر نوشین محمدحسینی مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف کنندگان فرآوردههای سلامت محور سازمان غذا و دارو،در برنامه «روزنه» رادیو گفت وگو درمورد عدم تأثیر آنتی بیوتیکها بر ویروس سرماخوردگی و عفونتهای ویروسی گفت: باکتری خودش یک موجود زنده است و محلهایی دارد که ما به آن سایت میگوییم اما ویروس یک موجود زنده کامل نیست و وقتی هم که وارد سلول میشود دستورات کاری سلول را عوض میکند.
وی افزود: آنتی بیوتیک ویروس را نمیبیند چراکه ویروس داخل سلولهای بدن قرار میگیرد و بنابراین تأثیری هم بر آن ندارد.
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف کنندگان فرآوردههای سلامت محور سازمان غذا و دارو اظهارکرد: در بدن هر انسان سالم ۷۰ کیلویی، دو کیلو میکروب مفید در رودهها وجود دارد که به جذب غذاها کمک میکنند. آنتی بیوتیک روی آن میکروبها سوار میشوند و آنها را هدف قرار میدهند و در نتیجه جذب غذا پایین آمده و بدن ضعیف میشود.
محمدحسینی ادامه داد: مصرف آنتی بیوتیک نه تنها کمکی به بهبود بیماریهایی مانند سرماخوردگی نمیکند بلکه بدن را در مقابل ویروس بی دفاع تر هم میکند اما تنها چیزی که میتواند ویروس را در بدن از بین ببرد سیستم ایمنی است.
وی افزود: مصرف آنتی بیوتیک نه تنها دوران بیماری را کاهش نمیدهد بلکه آن را طولانی تر هم میکند ضمن اینکه با ضعیف تر شدن بدن، بیمار در مقابل باکتریها نیز ضعیف تر و به عفونتهای ثانویه نیز مبتلا خواهدشد.
مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف کنندگان فرآوردههای سلامت محور سازمان غذا و دارو اظهارکرد: بخشی از گلودردهای چرکی که حاصل فعالیت باکتری است خودش را شبیه علائم سرماخوردگی نشان میدهد و افراد فکر میکنند که سرماخوردهاند اما تشخیص این موضوع با پزشک است نه بیمار.
محمدحسینی استراحت در ۲۴ ساعت اول را در مواقع ابتلا به بیماریهای ویروسی بسیار مهم دانست و گفت: نوشیدن مایعات گرم، شستشوی مداوم گلو و بینی با آب و نمک، مصرف مسکن برای جلوگیری از تب و مصرف تقویت کنندههای سیستم ایمنی نیز توصیه میشود.
وی نسبت به استفاده نادرست از آنتی بیوتیکها هشدار داد و گفت: این کار فقط میکروبها را افزایش میدهد و آنها را قوی تر میکند.