عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از ذخیره 5ونیم میلیون تنی گندم خبر داد و تاکید کرد خاتمه یافتن آرد نانوایی ها برای تعطیلی زودهنگام واحدهای تولید نان کاری اشتباه است.

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری سلامت،ذبیح الله اعظمی در برنامه "صبح وگفتگو" رادیو گفتگو  با اشاره به وضعیت استراتژیک گندم، گفت: گندمی که باید تا پایان سال می خریدیم در سیلوها تکمیل است.

وی همچنین کم بودن ذخایر را تکذیب کرد و گفت هیچ مشکلی وجود ندارد.

اعظمی همچنین در پاسخ به سوال  مبنی بر چرایی تعطیلی زودهنگام نانوایی ها در ساعات پیک عصرگاهی گفت: این مورد را لطفا از دستگاه اجرایی و دولت بپرسید.

وی افزود: در این مورد گزارشی به ما ارسال نشده چون در این صورت، بلافاصله در دستور کار کمیسیون قرار می دهیم.

اعظمی ادامه داد: در مورد گندم از حدود یک ماه گذشته جلساتی ویژه داشتیم و هر زمان وزیر جهاد به مجلس می آمد، درباره میزان دپوی گندم و میزان خریداری شده، سوال می کردیم.

وی بر اساس آمار ارائه شده توسط شخص وزیر، از خریداری 5 و نیم میلیون تن گندم خبر داد و گفت: پیش بینی می شود برداشت گندم ادامه داشته باشد و این آمار به 7 میلیون تن برسد.

از طرفی مجلس و دولت قیمت خرید گندم را افزایش دادند ولی باز هم شنیده می شود بخشی از گندم قاچاق می شود؛ البته کشاورزان ترجیح می دهند گندم را به دولت بفروشند.

اعظمی اضافه کرد: آن میزان از مبلغ گندمی که کشاورزان طلبکار بودند، پرداخت شد و بدهی خود را دریافت نمودند؛ البته برخی بانک ها همکاری خوبی نداشتند ولی در سال های قبل سه الی شش ماه طول می کشید تا طلب گندم کاران وصول شود.

وی در پاسخ به نوع عملکرد نانوایی ها تاکید کرد که در چنین شرایطی چرا باید گندم یا آرد با کمبود مواجه باشد؟! حال آن که کارخانه های آرد بسیاری نسبت به جمعیت کشور داریم.


در ادامه علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان این که مسئله ارزان بودن آردی که به دست خبازان می رسد، مطرح است که به دلالی دامن می زند، گفت: دولت گندم را به قیمت بالا می خرید و با رقمی پایین به نانوا می داد.

وی افزود: در این شرایط آرد به سمت نان های نوع دو یا ماکارونی می رفت؛ خاصه این که آرد یارانه ای را می گرفتند و محصول را از کشور صادر می کردند.

ایمانی در پاسخ به مجری رادیو گفت‌وگو که توجه بحث را به عنوان اصلی برنامه جلب کرد، گفت: هنوز بخش اعظم نانوایی ها شرایط قبلی را دارند و آرد را به قیمت پایین می گیرند.

وقتی این آرد قرار است طبخ شود، در اصطلح می گویند دخل 210 هزار تومان است ولی همین کیسه آرد در بازار تا 700 هزار تومان خرید و فروش می شود و نانوا وسوسه می شود تا به جای پخت 6 کیسه در روز، نیمی را به بازار بفروشد و این مسئله در حال ساماندهی است.

وی همچنین ابراز امیدواری کرد تولید گندم به مرز بیش از 10 میلیون تن گندم برسد و افزود: در حال حاضر ذخایر استراتژیک صورت گرفته و ثبت سفارش داده شده است.