به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، دکتر بهزاد امیری، رییس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت درباره آخرین آمار ابتلا به تب کریمه کنگو در کشور، گفت: از ابتدای امسال تا ۲۹ تیرماه، ۵۷ نفر به این بیماری مبتلا شدند که ۵ نفر از آنها جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است، افزود: خوشبختانه پس از عید قربان در روزهای اخیر با افزایش ناگهانی موارد مبتلا به این بیماری روبرو نبودهایم و روند شناسایی بیماران مشابه الگویی که از اول سال داشتیم، به شکل تکگیر پیش میرود.
وی با اشاره به اینکه راههای انتقال بیماری به سه روش است، بیان کرد: اول از طریق گزش نیش کنه است که یا ممکن است خود کنه انسان را نیش بزند یا اینکه کنه روی بدن باشد و انسان دانسته یا ندانسته آن را لِه کند. راه انتقال بعدی از طریق خون، مایعات و ترشحات آلوده دام به انسان است که این در زمان ذبح دام یا انتقال امعاء و احشاء دام اتفاق میافتد؛ البته اگر فرد گوشت و احشاء دام را به شکل خام یا درست پخته نشده مصرف کند هم احتمال ابتلایش به بیماری وجود دارد. راه انتقال سوم هم از بیمار آلوده به سایر انسانها است.
او تاکید کرد: گوشت دام ذبح شده نیز قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد، مصرف شوند.
امیری به مردم توصیه کرد: بهتر است، دام را از میادین عرضه مجاز دام خرید کنند؛ چراکه این مراکز تحت نظر سازمان دامپزشکی است. ذبح دام باید در کشتارگاهها انجام شود، چراکه در تمامی کشتارگاههای مجاز دام، دامپزشکان حضور دارند و دام را قبل و بعد از ذبح بررسی و معاینه میکنند. برخی از انواع بیماری در دامها نظیر CCHF علائم ظاهری مشخصی ندارند و فقط دامپزشکان و کارشناسان بهداشتی قادر به تشخیص آن هستند.