به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت،دکتر علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان مسیح دانشوری درمورد ضرورت تزریق دز سوم و چهارم گفت: بعد از گذشت مدتی از تزریق واکسن سقف سیستم ایمنی پایین میآید و با توجه به تغییراتی که در ویروس ایجاد میشود مجبوریم که با یک فاصله مناسب، سیستم ایمنی را با واکسنها تحریک کنیم و در سطحی نگه داریم که دربرابر شدت بیماری و بستری در بیمارستان و مرگ مقابله بهتری داشته باشیم.
وی با اعلام اینکه سویه جدید کرونا ایمن گریز و بسیار مسری است افزود: ساده انگاری مردم نسبت به پروتکلهای بهداشتی در سطح جامعه به ویژه عدم استفاده از ماسک باعث شده که شاهد خیز جدید کرونا در ایران باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 30 درصد هموطنان هنوز دز سوم را دریافت نکردند و از آنها تقاضا داریم که با توجه به شرایط فعلی حتماً دز سوم را تزریق کنند و افرادی هم که شش ماه از تزریق دز سوم آنها گذشته میتوانند دز چهارم را به عنوان دز یادآور دریافت کنند.
ناجی با تأکید بر اینکه همه واکسنها بر سویههای جدید اثرگذار هستند گفت: اگرچه واکسنهای ما برای سویههای جدید ساخته نشدند اما همین واکسنها هم به مقدار بسیار زیادی از بیماریهای شدید و بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میرها جلوگیری خواهند کرد.
وی بالا بردن سطح پوشش واکسیناسیون در کودکان بین 5 تا 11 سال را ضروری دانست و گفت: این کودکان بیماری را میگیرند و میتوانند به دیگران هم منتقل کنند.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکیدکرد: با استفاده از ماسک و رعایت شیوه نامههای بهداشتی میتوان خیز جدید را کوتاه تر و برای جامعه قابل تحمل تر کرد.
وی یادآورشد: دستورالعمل اخیر ستاد مقابله با کرونا متأسفانه برای خیلی از مردم مورد سوء تفاهم واقع شد که دیگر نباید ماسک بزنند درصورتیکه اعلام شد فقط در فضای باز نیازی به ماسک نیست ودر فضای بسته و اجتماعها حتماً باید از ماسک استفاده شود.
ناجی با اشاره به اینکه ما در حال حاضر سه چهار واکسن رایج در کشورمان داریم گفت: تنها محدودیت ما درمورد واکسن آسترازنکا است اما کسانی که سینوفارم و پاستوکووک و اسپایکوژن دریافت کردند میتوانند باز هم همین واکسنها را به عنوان دز چهارم تزریق کنند.
منبع:رادیو گفتگو