دانش آموخته ی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه براساس مشاهدات بالینی و آزمایشگاهی، مسئول بیشترین موارد گاستروانتریت شایع در هفته های اخیردر کشور، نوروویروس است اظهار کرد: این ویروس، عامل بیماری مسری گوارشی است که سالانه افراد زیادی در سراسر دنیا را آلوده می‌کند و موجب التهاب معده، روده یا هر دو می‌شود .

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت،دکتر حمیده نقیبیبه علائم این بیماری مسری اشاره نمود و گفت: گاستروانتریت نوروویروسی با علائمی چون: اسهال، استفراغ، معده درد، تب خفیف، سردرد و بدن درد همراه است و به طور معمول ۱۲ تا ۴۸ ساعت بعد از ابتلاء ، علائم بیماری ظاهر می‌شود و فرد مبتلا اغلب پس از گذشت سه الی 5 روز بهبود پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: علل نوروویروس از طریق خوردن غذا یا نوشیدنی آلوده به این ویروس، لمس سطوح یا اشیا آلوده با و سپس تماس دست با دهان و تماس با فرد بیمار منتقل می‌شود.

دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به  نتایج بررسی‌های انجام شده اظهارکرد: نوروویروس قبل از پدیدار شدن علائم بیماری و تا دو هفته پس از بهبود یافتن فرد در مدفوع و استفراغ فرد مبتلا وجود دارد؛ بنابر این لازم است دست‌ها را به ویژه پس از استفاده از سرویس بهداشتی با آب و صابون بشوییم.

دکتر نقیبی افزود: به منظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری قبل از خوردن غذا یا اقدام به تهیه و آماده‌سازی غذا دست‌های خود را بشوییم و حتما برای شستشوی میوه و سبزیجات از محلول ضدعفونی کننده مناسب استفاده کنیم و حتی الامکان مصرف غذاهای طبخ شده بازاری را کاهش دهیم.

وی بیان نمود:گاستروانتریت حاد به طور معمول خود محدود شونده است، اما مساله مهمی که در اسهال و استفراع ویروسی بخصوص باید در گروه سنی اطفال و افراد مسن مورد توجه ویژه قرار بگیرد، کم آبی و دهیدراته شدن بدن است.

دانش آموخته ی طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، راجع به علایم این بیماری ویروسی گفت:این بیماری با ، خشکی دهان، کم بودن یا نداشتن ادرار، تیره شدن ادرار، کم بودن یا نداشتن اشک در کودکان، سردرد، بی حالی شدید ، خواب آلودگی و غیره همراه است.

دکتر حمیده نقیبی، درمان اصلی کم آبی بدن را، مصرف مایعات و سرم تراپی بصورت خوراکی (با پودر او ار اس) یا تزریقی برای جبران آب و الکترولیت از دست رفته بدن دانست.

وی تصریح کرد: گاستروانتریت ویروسی نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد، برای درمان، در مواردیکه شرایط بیماری خیلی حاد نیست و عوامل میکروبی در بروز آن دخیل نباشند، میتوان از روش های ساده و در دسترس طب سنتی کمک گرفت.

وی، تقلیل و کاهش حجم غذا، مصرف غذاهای سبک و سهل‌الهضم‌ترمانند سوپ جوی رقیق حاوی مقدار کمی گوشت مرغ و ماش در حجم کم و بصورت خنک، استفاده ازمایعات سرد همچون دوغ خانگی خوش‌نمک، فالوده سیب و گلاب یا آب سیب خانگی از جمله این دستورات عنوان نمود.

 دانش آموخته ی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: بمنظورکنترل اسهال نیز در مواردیکه از عدم میکروبی بودن آن مطمئن هستیم، پس از گذشت یکی دو روز از شروع اسهال، استفاده از جوشانده زیره و لیمو امانی یا دمکرده سماق یا آرد برنج بو داده (در ترکیب با آب جوش و نبات بشکل وقوام حلوا) بطور عموم قابل توصیه است.