رئیس قوه قضائیه گفت: حرفی نزنیم که مورد سواستفاده دشمن شود، بیان مشکلات و کاستی‌ها در راستای اصلاح امور، بلااشکال و مفید است اما باید نسبت به شرایط زمانی و مکانی نیز اهتمام داشته باشیم.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری سلامت به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای در مراسم تکریم خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران دستگاه قضا ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه و یاد و خاطره شهدای دستگاه قضا به ویژه آیت‌الله شهید بهشتی اظهار کرد: قوه قضائیه نسبت به جمعیت خود، شهدای زیادی را تقدیم انقلاب کرده و جمعیت قابل توجهی از کارکنان دستگاه قضائی اعم از قضات و کارکنان اداری از خانواده معظم شهدا و جانبازان هستند.

۲۲ درصد جمعیت کارکنان دستگاه قضائی جزو خانواده شهدا و ایثارگران هستند

رئیس عدلیه در ادامه، با بیان اینکه ۲۲ درصد از جمعیت کارکنان دستگاه قضائی جزو خانواده شهدا و ایثارگران هستند بیان داشت: خانواده معظم شهدا و ایثارگران که در دستگاه قضائی شاغل هستند باید در راستای پیشبرد اهداف نظام و کشور و خدمت‌رسانی به آحاد مردم نسبت به بقیه کارکنان پیشتاز باشند.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: ما در قوه قضائیه باید بیش از دستگاه‌های دیگر در جهت پاسداشت خون شهدا و حفظ حرمت خانواده معظم شهدا کوشا باشیم و نسبت به این مهم اهتمام کنیم.

قاضی‌القضات در ادامه با اشاره به برکات فراوان برگزاری محافلی با حضور خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران، این محافل را باعث تقویت بنیه انقلابی‌گری و ناامیدی دشمنان دانست و گفت: هر مقدار که می‌توانید چنین اجتماعاتی را برگزار کنید و بدانید که حضور در این اجتماعات انقلابی، هزینه و تلف کردن وقت نیست بلکه سرمایه و استفاده بهینه از وقت است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به عملیات روانی و جنگ نرم دشمن در عرصه‌های مختلف بیان داشت: باید مراقب سخنان خود باشیم و حرفی را نزنیم که مورد سوءاستفاده دشمن قرار گیرد؛ بیان مشکلات و کاستی‌ها در راستای اصلاح امور، بلااشکال و مفید است اما باید نسبت به شرایط زمانی و مکانی نیز اهتمام داشته باشیم.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با بیان اینکه اجرای قانون نه دستور می‌خواهد و نه اجازه، به تأکیدات خود خطاب به محمدباقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه در راستای اجرای قوانین ناظر بر خدمت‌رسانی به خانواده‌های معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران شاغل در دستگاه قضائی اشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به مسئولیت دستگاه قضائی و سازمان بازرسی کل کشور در راستای نظارت بر حُسن اجرای قوانین بیان داشت: طی ماه‌های اخیر خطاب به رئیس سازمان بازرسی کل کشور دستورات مؤکدی صادر کرده‌ام که وضعیت اجرای قوانین و تدوین آئین‌نامه‌های ناظر بر آنها از ناحیه دستگاه‌های مربوطه را به طور ویژه بررسی کند و در گام نخست، این مقوله مهم را از قوه قضائیه عملیاتی گرداند و چنانچه خود دستگاه قضائی نسبت به تدوین آئین‌نامه یک قانون لازم‌الاجرا کوتاهی کرده بود، موضوع را پیگیری و اعلام کند.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در دستور خود خطاب به رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید داشتم که چنانچه دستگاهی نسبت به تدوین آئین‌نامه‌های ناظر بر قوانین لازم‌الاجرا اقدامات مقتضی را ترتیب نداده بود، موضوع را به طور کامل دنبال کند و به صرف ارسال یک نامه اکتفا نکند.

رئیس عدلیه در همین راستا بیان داشت: بعضاً قوانین اجرا می‌شوند اما در اجرای آنها کاستی و ضعف وجود دارد و توجیهاتی از قبیل وجود ابهام در قانون و یا نیازمند تفسیر بودن قانون مطرح می‌شود؛ حال آنکه تاکید ما آن است چنانچه قانونی ابهام دارد و یا نیاز به تفسیر آن می‌باشد باید در جهت رفع ابهام و تفسیر قانون اقدام گردد نه اینکه آن قانون به صورت ضعیف اجرا شود.

رئیس عدلیه با اشاره به اهمیت تعامل میان دستگاه قضائی و بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: چنانچه قاضی مستقر در بنیاد شهید در مرجع قضائی دیگری شاغل نباشد، این وعده را می‌دهم که حضور وی در بنیاد را تمدید کنم و چنانچه قاضی مربوطه در مرجع دیگری مشغول به کار است و پرونده‌هایی را در دست بررسی دارد، در این صورت با توجه به جمیع شرایط، تدابیر لازم اتخاذ می‌شود.

قاضی‌القضات با اشاره به مقوله معاضدت‌های قضائی به خانواده‌های شهدا و ایثارگران تصریح کرد: جامعه ایثارگران داخل دستگاه قضائی می‌توانند برای توسعه معاضدت‌های قضائی به خانواده‌های شهدا و جانبازان و ایثارگران، ترتیبات لازم را اتخاذ کنند؛ آنها در این راستا می‌توانند نسبت به ساماندهی آن دسته از وکلایی اقدام کنند که خود جانباز یا ایثارگر و عضو خانواده شهدا هستند.

هزینه‌های دادرسی برای برخی از مردم زیاد است

اژه‌ای در ادامه به رئیس مرکز وکلا و معاون منابع انسانی قوه قضائیه دستور داد که با برنامه‌ریزی مدون در راستای بسط و گسترش ارائه خدمات وکالتی، کارشناسی و مشاوره‌ای به خانواده معظم شهدا و ایثارگران، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.

وی در پایان با تاکید بر اینکه یکی از اولویت‌های کاری دستگاه قضائی در دوره جدید کاستن از هزینه‌های دادرسی می‌باشد، گفت: هزینه‌های دادرسی برای برخی از مردم زیاد است و این هزینه‌ها بعضاً منجر می‌شود که برخی از مردم پیگیری پرونده خود را رها کنند؛ لذا برای کاستن از هزینه‌های دادرسی برنامه داریم، البته تحقق این مهم نیازمند کمک جدی دولت و مجلس است.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، محمدباقر الفت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به جلسه پیشین حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با جمعی از خانواده‌های معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران دستگاه قضا همزمان با اعیاد شعبانیه سال‌گذشته اظهار کرد: رئیس عدلیه در آن جلسه در زمینه برگزاری هرچه بیشتر جلسات با جانبازان و ایثارگران قوه قضائیه جهت برآورده شدن انتظارات این عزیزان، تاکید ویژه‌ای داشتند.

الفت با اشاره به ۸۸۰ مورد بازدید و سرکشی خود و همکارانش از خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران دستگاه قضا در سراسر کشور طی مدت اخیر، از برآورده شدن بخش قابل توجهی از انتظارات ایثارگران قوه قضائیه در این مدت خبر داد و گفت: در معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه برنامه‌های مختلفی در حوزه توانمندسازی ایثارگران جهت استفاده بهینه از آنها در بدنه مدیریت دستگاه قضائی برنامه‌ریزی شده و درحال اجراست.

قاضی‌زاده هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: روحیه شهادت‌طلبی همچنان در مردم ایران اسلامی وجود دارد و در شرایط فعلی، تنها «میدان نبرد» تغییر کرده است.

وی در ادامه به ارائه گزارشی پیرامون خدمات‌دهی در حوزه‌های مختلف به خانواده‌های معزز شهدا، جانبازان و ایثارگران پرداخت و گفت: هنوز با نقطه مطلوبی که باید به آن دست پیدا کنیم فاصله داریم.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین با اشاره به موافقت رئیس قوه قضائیه با ایجاد شعب قضائی ویژه برای خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران، خواستار شکل‌گیری هرچه سریع‌تر این شعب در سراسر کشور به ویژه شهرهای بزرگ شد.

گفتنی است در این جلسه تعدادی از جانبازان، ایثارگران و همچنین خانواده معظم شهدای دستگاه قضا به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود در حوزه‌های مختلف پرداختند.