شهردار منطقه ۱۳ از رونمایی از اطلس زیست‌محیطی این منطقه خبر داد و گفت: این طرح بر اساس وضع موجود و پایه‌های علمی انجام شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت، همزمان با آخرین روز هفته جهانی محیط زیست، در مراسمی با حضور مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران و شهردار منطقه ۱۳ از اطلس زیست محیطی منطقه ۱۳ رونمایی شد.

محمدهادی علی‌احمدی در مراسم رونمایی از اطلس زیست محیطی گفت: بر مبنای شناسایی کانون‌های آلاینده در منطقه ۱۳ و تمامی عوامل آلودگی عناصر آب، خاک، هوا، صوت، نور، الکترومغناطیس تهیه و در این نسخه، بانک تنوع زیستی نیز گنجانده شده است.

شهردار منطقه ۱۳ افزود: این اطلس به شکل مقایسه‌ای با اطلس‌های محیط زیستی سال‌های گذشته دارای راهکارهایی در راستای رفع آلودگی و شناسایی کانون‌های آلاینده است.

وی عنوان کرد: این طرح بر اساس وضع موجود و پایه‌های علمی انجام شده و می‌تواند به مدیریت شهری در برنامه‌ریزی‌های آینده کمک کند.

علی‌احمدی در بخشی دیگر از صحبت‌های خود به طراحی و احداث نیروگاه خورشیدی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات زیست محیطی اشاره کرد که با پیشرفت مناسبی دارد و به کاهش مصرف برق و انرژی بوستان و ترویج انرژی‌های نو و تجدید پذیر کمک می‌کند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با همراهی و همدلی بتوانیم همواره در موضوعات زیست محیطی پیشگام باشیم و جایگاه منطقه را در شهر تهران بهبود بخشیم.

در ادامه مراسم شینا انصاری از حمایت‌های شهردار منطقه ۱۳ در انجام فعالیت‌های محیط زیستی و اقدام در تهیه این اطلس تشکر کرد و از این منطقه به‌عنوان مناطق پیش‌رو در موضوعات و مباحث زیست محیطی نام برد که پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های مناسبی به لحاظ دارد.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه در تشریح برنامه‌ها و رویکردها اداره کل محیط زیست در مناطق ۲۲ گانه بر اساس اسناد بالا دستی و قوانین موضوعی کشور گفت: توجه به منابع آبی، استفاده از تصفیه خانه‌های محلی، استفاده از آب‌های سطحی و پساب‌های تصفیه شده در آبیاری فضای سبز با توجه به کمبودهای آب زیر زمینی، هوشمند کردن چاه‌ها به منظور جلوگیری از هدر رفتن آب در دستور کار قرار دارد و پیگیری می‌شود.

وی در بخش دیگر از صحبت‌های خود، مدیریت انرژی با احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک مقیاس، هوشمند کردن موتورخانه‌ها و…، ارزیابی اثرات زیست محیطی پروژه‌ها، آموزش و توانمند سازی مردمی، راه اندازی خانه‌های محیط زیست و… را از دیگر اقدامات اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران عنوان کرد.

همچنین در ابتدای این مراسم، کارگاه بین‌المللی اکولوژی انسانی و چرخه‌های سازگار با طبیعت ویژه مدیران شهرداری برگزار و در قالب آن، چهار طرح پیشنهادی ویژه منطقه ۱۳ ارائه شد.

در این جلسه، ضمن معرفی مدیریت از دیدگاه اکولوژی انسانی به صورت میان رشته‌ای، مطالبی جهت تبدیل این منطقه به سبز ترین در تهران بر اساس مصوبات چهار اجلاس سران زمین و دستور کار ٢١، پرداخته شد.

در نهایت پنج مطالعه موردی با عناوین آشنایی با دستور کار ٢١، شهرداری سبز، محله سبز، مدیریت پسماند، اکو پارک تهران پیشنهاد شد.

از مهم‌ترین دستاوردهای قابل انتظار از این چهار طرح پیشنهادی، علاوه بر ترویج مدیریت از دید گاه اکولوژی انسانی و دستور کار ٢١، در گام اول دریافت مقام سبزترین منطقه شهرداری در پایتخت خواهد بود.