به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از خراسان رضوی؛ ضیائی فرد معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان زندان های کشور ضمن تأکید بر لزوم ارتقاء کیفیت غذای زندانها بعنوان یکی از اولویتهای ابلاغی رئیس سازمان زندانها در سال 1401 گفت : انتقال تجربیات موفق ، ارائه راهکارهای کاربردی و موثر مبتنی بر مطالعات علمی و شناسایی عوامل اصلی افت کیفیت ، گام اول برای تطبیق وضعیت موجود با شرایط مطلوب در حوزه غذای زندانها است.
وی ضمن تبیین پنج زیر برنامه اجرایی در اولویت ارتقاء کیفیت غذای زندانها ادامه داد: در همین راستا باید با تأمین تجهیزات زمینه تبدیل آشپزخانه زندان ها از سبک سنتی به آشپزخانه های صنعتی فراهم شود و کادر آشپزخانه ها اعم از سرآشپز،آشپز و کارگران هم یا از نیروهای متخصص و ماهر استفاده شوند یا اینکه نیروهای موجود با کسب آموزشهای تخصصی و ارتقاء دانش و مهارت فنی به سطح مطلوب برسند.
ضیائی فرد فضای فیزیکی مناسب ، تأمین تجهیزات و نیروی انسانی متخصص و تأمین مواد اولیه با کیفیت را فاکتورهای اصلی در کیفیت غذا دانست و گفت : برای مدیران زندان ها تکلیف است تا در شرایط موجود و با اعتبارات مشخص چرخه سلامت غذا از تأمین و خرید مواد اولیه تا طبخ و نهایتاً توزیع عادلانه را با نظارت کارشناسان حرفه ای این حوزه به صورت مستمر رصد و به شرایط ایده آل منطبق بر شاخص های استاندارد برسانند.
معان سازمان زندان های کشور افزود: باید تدبیر شود تا در کلیه زندانها ، زندانیان بیمار، مسن یا دارای شرایط جسمی خاص زیرنظر کادر درمان رژیم غذایی متناسب با شرایط خودرا دریافت کنند.
وی ضمن اشاره به اهمیت سلامت غذایی کارکنان زندانها و زندانیان بعنوان جامعه هدف اظهار کرد: در تنظیم برنامه غذایی و انتخاب نوع غذاها باید دقت شود تا بیشترین آورده و ارزش غذایی را زندانبانان و زندانیان دریافت کنند.
ضیائی فرد دور ریز غذا را دینی برگردن مدیران عنوان کرد و خاطر نشان کرد: مدیران و کارشناسان تغذیه زندان ها باید با برنامه ریزی کوتاه مدت زمینه ارتقاء کیفیت و به تبع آن صرفه جویی و جلوگیری از دور ریز غذا و نان را فراهم کنند.
شایان ذکر است در این نشست مدیران کل زندان ها استان خراسان رضوی ،تهران،خراسان جنوبی و شمالی،سیستان و بلوچستان ، سمنان،مازندران و گلستان نیز به بیان تجربیات موفق و ارائه نظرات کارشناسی در خصوص کیفیت غذا و نان زندانها پرداختند.