به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت به نقل از ستاد خبری سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، حجت الاسلام سید محمد علی ابطحی تصریح کرد: هر چند ما کتاب را یکی از ابزارهای دانایی میدانیم، اما نسل جوان به تکنولوژی گرایش دارد و مسیر تحول خود را از طریق کتاب نمیداند.
وی افزود: حتی تحولخواهی در نسل جوان کمرنگ شده و بیشتر به دنبال زندگی بیدغدغه هستند. این موضوع نه تنها در کشور ما بلکه عموماً در همه جا قابل مشاهده است.
سیاستمدار ایرانی با اشاره به تاثیر رویدادهای فرهنگی در جذب مردم به کتاب و کتابخوانی بیان کرد: رویدادهای مانند نمایشگاه کتاب میتواند ،فرصت گفتگوی نخبگان را فراهم سازد و یک باشگاه فرهنگی سالانه است که ترویج فرهنگ مطالعه را موجب شود.
به گفته ابطحی با وجود تلاش قابل تقدیر متولیان برای برگزاری چنین رویدادهایی بسیاری از حوزهها را فضای مجازی اشباع کرده است و نه تنها فضای مجازی جایگزین کتاب شده، بلکه در حوزههای دیگر از جمله مطبوعات هم این موضوع مشاهده میشود.
وی به مشکلات اقتصادی جامعه اشاره و تصریح کرد: در تهیه و خوانش کتاب مسائل اقتصادی نیز موثر است و به وضوح مشاهده میشود که خرید کتاب بسیار کاهش یافته است.
عضو مجمع روحانیان مبارز در پاسخ به این سوال که آیا خلأ تربیتی و تولید کتاب موجب شده جوانان به سمت فضای مجازی بروند، ادامه داد: این مشکل همه جای دنیا مشاهده میشود و معلوم هم نیست این موضوع به اشتباه خاصی برگردد.
ابطحی معتقد است حجم اطلاعات در فضای مجازی هر چند عمق به دانش جامعه ندهد، اما به حدی زیاد است که مخاطب را به سمت خود میکشاند. ما باید واقعیتهای تکنولوژی را بپذیریم.
وی با اشاره به علاقه شخصیاش به کتاب و مطالعه، افزود: اگر من نویسنده باشم، رمان مینویسم همان طور که اغلب رمانهای شناخته شده را خواندهام.
سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از بیستویکم آغاز شده و تا سیویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار میشود.