به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست تخصصی هیاتها و تشکلهای دینی برگزیده در رویداد «مهرواره هوای نو» شامگاه شب گذشته، پنجشنبه با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ در سالن جلسات هتل لاله تهران برگزار شد.
وزیر فرهنگ در این دیدار ۲ ساعته ضمن پاسخ به تمامی پرسش های دغدغه مند مسئولان تشکل ها و هیئات مذهبی به بیان رویکرد های کلان وزارت فرهنگ در خصوص اعتلای حوزه های فرهنگی کشور پرداخت.
اسماعیلی در این مراسم گفت: انقلاب اسلامی پس از چهار دهه، تجریبات مختلف و البته ارزشمندی را به دست آورده که یکی از مهمترین آنها مبحث کادرسازی مردمی بوده که طی سال های ابتدایی دهه ۶۰ بطور جدی اتفاق افتاده است، بطوری که تقریبا در کنار هر دستگاه حکومتی و دولتی یک نهاد مردمی شکل گرفت به عنوان نمونه در کنار جهاد کشاورزی، جهاد سازندگی تشکیل شد و یا در کنار سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) ایجاد شد و در نهایت در کنار ارتش، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل گرفت.
وی افزود: بر این اساس انقلاب اسلامی یک تجربه چندین ساله مردم محوری را پشت سر گذاشته است و اکنون باید پیرو همان مسیر کادرسازی مردمی، فارغ از ساختارهای دولتی و حاکمیتی به فکر گسترش حلقه های میانی برای ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم باشیم.
اسماعیلی در این خصوص ادامه داد: البته ناگفته نماند طی سالیان اخیر این اتفاق در بدنه نهادهای مذهبی مردم نهاد رخ داده است و اکنون برای ارتقای آن باید به بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی رجوع شود زیرا بیانیه گام دوم، رویکرد تحول گرایانه ای نسبت به مقولات مختلف انقلاب اسلامی دارد. البته موضوع تحول محور اصلی بیانات مقام معظم رهبری در خصوص گام دوم انقلاب است که در بطن خود کلیدواژه های مهمی چون جوانان، جبهه فرهنگی و مردمی سازی به چشم میخورد.
وی ادامه داد: مجموعه وزارت فرهنگ در دولت مردمی بطور جدی بر اساس محور تحول بیانیه گام دوم انقلاب و کلید واژه های آن به مسیر خود ادامه خواهد داد.
وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود گفت:در خصوص تولیدات آثار فاخر و ارزشمند سینمایی، ریل گذاری های هوشمندانه ای طراحی کرده ایم که بیشتر تمرکزمان را بر ارتقای سطح تولید محتوا قرار داده ایم به عنوان مثال هم اینک بیش از 25 فیلمنامه جدید با مضامین ارزشمند در بنیاد سینمایی فارابی در حال بررسی و انعقاد قرارداد است و نهایت تلاشمان را انجام میدهیم که از این ظرفیت عظیم جهت تعالی آثار سینمایی استفاده کنیم.
وی افزود: همچنان معتقدم که اغلب مشکلات مربوط به حوزه فرهنگ و هنر با تولید محتوا رفع خواهد شد و نباید مسایل مربوط به بودجه، به دغدغه نخست حوزه فرهنگ بدل شود هرچند مسایل مربوط به بودجه از اهمیت خاصی برخوردار است اما نباید آنچنان تمرکز به دغدغه های مالی باشد که از تقویت حوزه تولید محتوا غافل شویم. هم اکنون برای تقویت تولید آثار هنری به ایجاد نهضت تولید محتوا نیاز اساسی داریم و در وزارت فرهنگ دولت مردمی از هر هنرمند صاحب ایده مبتنی بر تفکر انقلابی حمایت های لازم را خواهیم داشت.
اسماعیلی در ادامه به اهمیت کانون های فرهنگی مساجد در مردمی سازی امور فرهنگی و هنری اشاره کرد و افزود: 26 هزار کانون فعال فرهنگی و هنری در نقاط مختلف کشور داریم که هر کدام از این کانونها باید به یکی از پایگاه های اصلی رویکرد وزارت فرهنگ در حوزه مردمی سازی امور فرهنگی و هنری بدل شود و تمامی عزیزان تشکل های مذهبی می توانند در فعال سازی این کانون ها به وزارت فرهنگ کمک کنند تا با همیاری یکدیگر اقدامات اساسی چون گسترش فعالیت های قرارگاه محرومیت زدایی انجام شود، البته تاکنون با آموزش ۴۰ هزار نیرو در 11 استان این قرار گاه کار خود را آغاز کرده است.
وزیر فرهنگ در خصوص فعالیت های موسسات فرهنگی گفت: حدود 7500 موسسه فرهنگی و هنری دارای مجوز در کشور داریم که یکی از بزرگترین کارکردهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همین موسسات فرهنگی و هنری به حساب می آیند. به همین خاطر هیچ محدودیتی در ارائه مجوز به موسسات فرهنگی نداریم، همچنین فرآیند صدور مجوز به موسسات فرهنگی و هنری کاملا تسهیل شده است.
وی با تاکید بر ارتقای سطح کیفی و کمی فعالیت های فرهنگی بانوان گفت: در وزارت فرهنگ دولت مردمی نگاه ویژه ای به توسعه فعالیت های بانوان در حوزه های فرهنگی و هنری داریم و اخیرا با خواهران حوزه علمیه جلساتی را برگزار کردیم و قرار است بزودی با امضای تفاهمنامه ای، دفتر همکاری های مشترک حوزه علمیه با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان قم راه اندازی شود.