تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۴

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه پیگیر برقراری سفر زمینی عتبات هستیم، گفت: نباید درب هیئت‌های مذهبی به روی هیچ فردی بسته شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، دومین نشست تخصصی هیئت‌ها و تشکل‌های دینی برگزیده مهرواره هوای نو امروز پنجشنبه، ۲۲ اردیبهشت‌ماه با حضور عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در هتل لاله تهران برگزار شد. هدف برگزاری این نشست‌های تخصصی، پرسش و پاسخ و مطالعه ارکان هیئت‌ها از مسئولان مختلف است که سؤالاتی مطرح می‌شود و مسئول مربوطه پاسخگوی آنان است.

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در این نشست در پاسخ به سؤال مسئول کانون فرهنگی، تبلیغی جبهه فرهنگی انقلاب در استان هرمزگان که به موضوع جایگاه تشکل‌های دینی و فرهنگی در دولت پرداخت اظهار کرد: هیئت، مهمترین، گسترده‌ترین و اغناکننده‌ترین و پرنفوذترین تشکل فرهنگی و مذهبی است که خوشحالم در این جمع حضور پیدا کردم. این مطالبه شما را در دولت مطرح خواهم کرد. البته رئیس‌جمهور دغدغه استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های دینی و فرهنگی را دارند. البته ممکن است در عمل این محقق نشده باشد که به دلیل برخی از کاستی‌هاست اما این نگاه انقلابی و دینی برخلاف دولت قبل وجود دارد.

ضرغامی در پاسخ به سؤال یکی از مسئولان حسینیه انقلاب اسلامی قم در مورد حضور نهادهای فرهنگی و مذهبی در فرایند گردشگری تصریح کرد: در حال برنامه‌ریزی هستیم تا اگر فرضا گردشگری در کاخ‌های ۲۵ گانه رضاخان در سعدآباد حضور پیدا می‌کند، براساس اسناد تاریخی و واقعیت‌ها در مورد اقدامات آن‌ها همچون عهدنامه گلستان نیز توضیحاتی ارائه شود که چه بخش‌هایی از کشور جدا شد تا افراد بتوانند قیاس دقیقی نسبت به گذشته و انقلاب اسلامی داشته باشند. نگاه تحولی را در وزارتخانه در فکر و عمل دنبال می‌کنیم.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به سوال یکی از مسئولان کانون فرهنگی، تبلیغی مشکات خراسان جنوبی در مورد جایگاه سمن‌ها و صندوق‌های مردم‌نهاد در دولت و حوزه گردشگری مذهبی تصریح کرد: در این وزارتخانه در دولت جدید، ١٢ مدیر زیر ۴۰ سال را در بالاترین پست‌ها منصوب کردیم که همگی از نیروهای جوان و انقلابی هستند. البته دو چهره با تجربه نیز در وزارتخانه منصوب هستند در استان‌ها هم همین روند و شیوه را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: بوم‌گردی سیاست جدی ما در کنار اقامتگاه‌های رسمی است و در این عرصه هرکدام از جوانان انقلابی و هیئتی و مسجدی معرفی شوند، خارج از نوبت بررسی می‌شوند و حتی وام و تسهیلات نیز براساس دستورالعمل‌ها به آنان پرداخت خواهیم کرد.

ضرغامی گفت: بسیاری از گردشگران خارجی تمایل دارند به جای حضور در هتل‌ها در روستاها و طبیعت اسکان پیدا ‌کنند و از خوراکی‌های بومی استفاده کنند. چه بهتر که جوانان انقلابی و حزب‌اللهی چنین فضاهایی را دست بگیرند و پذیرای آنان باشند و به طور مثال یک مادر شهید داستان سفر و کشور را برای آنان نقل کند.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به سؤال رئیس مجمع کانون‌های فرهنگی، تبلیغی کشور در مورد سهم برنامه‌های این وزارتخانه در زمینه سفر اربعین گفت: اربعین به عنوان یک پدیده شگفت‌انگیز که مشابه دیگری ندارد حتی برای گردشگران خارجی هم جذابیت دارد. البته همین میزان هم در رسانه‌های خارجی مورد سانسور قرار می‌گیرد و تصویری از آن منتشر نمی‌کنند. سفر عتبات عالیات و حج مسئولیتش با سازمان حج و زیارت است اما ما به عنوان متولی گردشگری نسبت به این سفرها بی‌تفاوت نیستیم و در دولت پیگیر موضوعات آن هستیم. اخیراً آیین‌نامه‌ای برای آژانس‌های مسافرتی که توان اعزام زائر به سوریه، عراق و حج را دارند، تصویب کردیم تا آنان هم از خدمات و تسهیلات آژانس‌های مسافرتی برخوردار شوند.

وی ادامه داد: نیمی از گردشگران در سفرهای خارجی ما به عتبات می‌روند و بخش اعظمی از گردشگران خارجی نیز برای زیارت به کشور ما می‌آیند. بنا بود سفر زمینی عتبات برای کاهش هزینه‌ها اتفاق بیفتد اما به دلیل مسائل سیاسی جلوی آن گرفته شد و امروز تنها سفر عتبات به صورت هوایی برگزار می‌شود که قیمت آن هم بالاست. در دولت پیگیر هستیم تا گردشگری و زیارت زمینی مهیا شود.

وی در پاسخ به سؤال دبیر شورای شبکه هیئت‌های مذهبی استان قم در مورد ایجا موزه هیئت‌ها و مناسک دینی نیز گفت: حتماً این موضوع را پیگیری خواهیم کرد تا ان‌شاءالله به نتیجه برسد.

ضرغامی با اشاره به اینکه هیئت فراگیرترین، پرنفوذترین، اغناکننده‌ترین و انسان‌سازترین ابزار و تشکل فرهنگی است اظهار کرد: ما برای انسان‌سازی و تربیت لازم نیست دائم به سوالات جواب دهیم بلکه گاهی با رفتار، انس و نزدیکی هم می‌توانیم پاسخگو باشیم. بزرگان ما زمانی که مسئله‌دار می‌شوند همه چیز را زیر پا می‌گذارند. در فتنه ۸۸ آیا واقعا مسئله افراد روی تقلب بود؟ ما در صدا و سیما که پرچمدار مقابله با فتنه بودیم با افراد جلسه می‌گذاشتیم اما مسئله آن‌ها واقعاً تقلب نبود.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه هیئتی بودن یک شرافت است و هویت دارد تصریح کرد: روزی در اوایل انقلاب و برای گزینش آموزش و پرورش فردی به نام مرحوم احمد حجاریان پیشنهاد داد که برای انتخاب مسئولان تربیتی سوالی قرار دهیم که آیا می‌دانید سندی بن شاهد کیست تا بفهمیم آن فرد هیئتی است یا نه؟ همه باید وارد هیئت شوند زیرا هیئت مرزبندی و جناح ندارد. نباید اجازه دهید به هر بهانه‌ای فردی با هیئت قهر کند زیرا در این صورت هیئت هیئت نخواهد ماند. هر فردی خواست در هیئت فعال شود و حضور داشته باشد باید به او اجازه دهیم. در زمان فتنه بارها مقام معظم رهبری به من فرمودند که میان سران فتنه و بدنه مردم مرزبندی داشته باشید. اگر فردی یک زمان موضع‌گیری داشت نباید پایش را از هیئت برید.

وی گفت: اولین درس ارتباطات این است که فرستنده پیامی بفرستد و گیرنده آن را فیزیکی و ادراکی درک کند و موجب تاثیر روی او شود. آیا رسانه‌های ما اینگونه هستند؟ رسانه‌ها گاهی پیام می‌دهند اما مخاطب اصلا نمی‌فهمد چه می‌گویند. بستری فراهم کنید تا افراد بتوانند با حضور در هیئت هوای نویی را به دست آورد.

ضرغامی در پایان بیان کرد: فضای هیئت طبیعی‌ترین محفل و ابزار است و شبهه برانگیز نیست و این مانند یک طلا در اختیار شماست. تنگ‌نظری نکنید و راه را نبندید و اجازه دهید افراد از این فضا استفاده کنند.

انتهای پیام