به گزارش خبرگزاری سلامت(طبنا) از کرمان؛ بهرام مسلمی با اشاره به اینکه این جشنواره با هدف تقویت خُرده فرهنگ ها، اقتصاد فرهنگی و خلاقیتهای بومی در کهنوج برگزار شد، گفت: ۱۴۹ اثر به این جشنواره ارسال شد که پس از داوری آثار ارسالی، با تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد.
وی افزود: یکی از راه هایی که این جشنواره دنبال می کند، تقویت فرهنگ های بومی و سنتی هفت شهرستان جنوبی استان کرمان و شناسایی استعدادهای فرهنگی این دیار است.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان نیز با بیان اینکه طرح جایزه فیروزه ۳ دوره متوالی است که به صورت استانی برگزار می شود، در آیین اختتامیه این جشنواره اظهار داشت: طرح جایزه ملی فیروزه ۸ سال قبل به منظور رونق اقتصاد هنر، کسب و کارهای فرهنگی، مشاغل خانگی و روستایی ارائه شد، که امسال برای هفتمین سال متوالی این طرح اجرا شد.
شیرین عبدالله نژاد بیان کرد: سال گذشته با توجه به تنوع در طرح های آثار سنتی، بومی و محلی جنوب کرمان، به دفتر اداره کل مجامع تشکل ها و فعالیت های فرهنگی، درخواست برگزاری این جشنواره در منطقه را ارائه کردیم که در نهایت موفق به اخذ مجوز برگزاری آن شدیم.
وی اظهار داشت: علی رغم همه مسائل و با وجود مشکلاتی که مشاغل روستایی در ثبت آثار خود در سامانه داشتند، اما ۱۴۹ اثر در سامانه بارگذاری شده و به مرحله نخست داوری راه یافتند.
معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان تصریح کرد: این آثار طی ۲ مرحله توسط داوران بومی منطقه داوری شدند و برای داوری این آثار از ظرفیت هنرمندانی که با صنایع بومی و سنتی منطقه آشنایی کافی داشته و پیشینه داوری داشتند، استفاده شد.
عبدالله نژاد با بیان اینکه جشنواره کالاهای فرهنگی با ۲ موضوع هدایای فرهنگی و عروسک های فرهنگی برگزار شد، تصریح کرد: ۲۵ درصد آثار به مرحله نهایی داوری رسیدند که از این تعداد ۵ اثر در حوزه هدایای فرهنگی و یک اثر در حوزه عروسک های بومی برگزیده شدند.
وی با یادآوری این مطلب که جشنواره کالاهای فرهنگی جنوب کرمان تکیه بر آثار سنتی و بومی منطقه دارد، خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیت های موجود در جنوب کرمان امیدواریم در سال های آتی رشته نوشت افزار نیز به بخش رقابتی این جشنواره افزوده شود.