به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت،ملیکا فلاح در کارگاه« سالم روزه بگیریم» از سری برنامههای ماه رمضان فرهنگسرای بانو سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کاشان، با تاکید بر اینکه روزهداری بدون رعایت اصول تغذیه نه تنها ضامن سلامت روزهدار نیست بلکه میتواند سلامت وی را به مخاطره بیندازد، آشنایی روزهداران با اصول صحیح تغذیه در ماه رمضان را ضروری دانست.
وی، در این کارگاه که در قالب جشنواره «دل روشنی» از سری برنامههای ویژه ماه رمضان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری با همکاری مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی کاشان، در سالن اجتماعات فرهنگسرای علامه فیض کاشانی تشکیل شد، بایدها و نبایدهای تغذیه در سحرها و افطارهای ماه رمضان را مطرح و به روزهداران توصیه کرد از پرخوری در وعدههای افطار و سحر اجتناب کنند.
به گفته این کارشناس، مصرف غذاهای سنگین، دیر هضم، چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست و بهتر است از غذاهای آب پز و بخار پز استفاده شود و در وعده سحر نیز مثل وعده ناهار ، غذای اصلی که گرم، تازه، کم چرب و کم نمک باشد، صرف شود.
فلاح با هشدار نسبت به مصرف نوشابههای گازدار، آب خیلی سرد و چای خیلی داغ در وقت افطار که عملکرد دستگاه گوارش را دچار اختلال میکند، از روزهداران خواست، افطار خود را با یک نوشیدنی نیمه گرم با دو عدد خرما شروع کنند.
وی، از عدم توجه به توصیه پزشک در مورد روزهداری، پرخوری به امید گرسنگی کمتر، کم خوری، بی نظمی وعدههای غذایی، حذف سحری، مصرف چای فراوان در سحر، مصرف غذاهای شور و پر ادویه به خصوص در سحر، مصرف کم میوه و سبزیجات و مصرف اضافه بر نیاز انواع ویتامینها و مکملها ، استفاده فراوان از مواد غذایی کم ارزش به عنوان اشتباهات رایج تغذیهای در ماه رمضان نام برد.
فلاح در این کارگاه که با حضور بانوان شاغل شهرداری و سازمانهای تابعه آن و با مشارکت امور بانوان و اداره آموزش و بهسازی شهرداری کاشان تشکیل شد، زمان انجام فعالیت بدنی در ماه رمضان را، یک تا یک و نیم ساعت بعد از افطار یا ۲ ساعت بعد از سحر عنوان کرد.