به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، زهرا جلیلیمقدم در گفتگویی با اشاره به این که اجرای عملیات بهباغی و اصلاح باغات براساس اهداف برنامه در سال ۱۴۰۰ در سطحی بالغ بر ۳۹ هزار و ۸۹ هکتار در دستور کار قرار داشته است، گفت: براساس گزارشهای واصله اجرای عملیات بهباغی و اصلاح باغات همراه با خودیاری، بیش از ۱۵۵ درصد تحقق یافته است.
وی ادامه داد: برنامهریزی جهت اصلاح و نوسازی باغات گرمسیری و نیمهگرمسیری ازجمله عملیات اصلاح باغات درجه ۲ و حذف باغات قدیمی و غیر اقتصادی و جایگزینی با ارقام تجاری به منظور بهبود و افزایش کمی و کیفی محصولات باغی و افزایش بهرهوری در دستور کار است.
جلیلیمقدم با تأکید بر اهمیت تولید نهال سالم،اصیل و استاندارد، افزود: احداث باغهای مادری مرکبات در استانهای فارس و جنوب کرمان، محصولات گرمسیری در استان سیستان و بلوچستان ،کیوی در گیلان و همچنین باغ سازگاری برخی ارقام جدید میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری جدید (ارقام و ژنوتیپهای امیدبخش، در سال جاری اجرایی شده، که نتایج آن پس از بررسی محققین، جهت برنامهریزی در برنامههای نوسازی باغات در سنوات آینده، مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته وی، برنامه پیشنهادی هفتم محصولات گرمسیری و نیمهگرمسیری طی سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۵ به تفکیک استان و سال شامل عملیات توسعه، اصلاح و احیا و حذف و جایگزینی تهیه شده است.
مدیرکل دفتر میوههای گرمسیری و نیمهگرمسیری از همکاری تنگاتنگ این دفتر با سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور در راستای حل مسائل و مشکلات باغات در زمینهٔ آفات و بیماریهای گیاهی خبر داد و گفت: خسارت آفات مهم انار، مگس میوه مدیترانهای، زوال مرکبات، عارضه خشکیدگی خوشه خرما و... را از سازمان حفظ نباتات کشور و موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور پیگیر بودیم، امید است با اجرایی شدن دستورالعملهای موجود توسط باغداران در سال جاری، بتوان خسارات آفات و بیماریها را تا حد زیادی کاهش داد.