مدیرعامل ستاد پیشرفت جامعه منطقه ای در برنامه صبحگاهی شبکه پنج سیما از فعالیت ها، اهداف و اقدامات این ستاد گفت.

به گزارش  گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومی شبکه پنج سیما، محمد محسن دوباشی در «سلام تهران» با اشاره به اهداف و فعالیت های ستاد پیشرفت جامعه منطقه ای، گفت: اسم ستاد پیشرفت جامعه منطقه ای سه عبارت دارد که ماموریت ما را نشان میدهد؛ ما یک ستاد بین بخشی هستیم و قرار است سعی کنیم ادبیات کشور را از بخشی نگری هایی که مانع از این می شود که از کارهای هم دیگر مطلع شویم آگاه کند. در یک منطقه گاهی ده‌ها مجموعه وارد می‌شوند و هزینه می کنند اما این نگاه های بخشی مانع از این است که نگاه جامعه به منطقه خود داشته باشند. یکی از کارهای جدی ستاد ما این است که خودش وارد عملیات نشود بلکه سعی کند با رد شدن از بخشی نگری ها  یک نگاه جامع را به منطقه داشته باشد.

وی با اشاره به تعریف منطقه، بیان کرد: منطقه فقط منظور جغرافیایی سیاسی نیست چرا که در کشورمان بخش‌هایی را داریم که چند شهر به جهت بوم، فضای زیست محیطی،فرهنگ و غیره با یکدیگر یک منطقه را تشکیل می دهند و جغرافیای سیاسی صرف نمی تواند یک تعریف واحد از منطقه را ارائه دهد .دستورالعمل یک فضایی را داریم که گاهی اوقات یک شهرستان چندین منطقه می‌شود و گاهی اوقات دو شهر که کاملاً با هم همسو هستند یک منطقه را تشکیل می دهند .

دوباشی درباره حیطه فعالیت این ستاد، مطرح کرد: نگاه منطقه ای ما برای داخل کشور است و سعی می‌کنیم از ادبیات توسعه مدلی که در خیلی از نقاط کشور منجر به مشکلات زیادی شده است عبور کنیم و ادبیات پیشرفت که ادبیات بومی ما است وارد فضای عملیاتی کشور شود .

وی با توجه به بهره گیری از جوانان هر منطقه، ابراز داشت: ما در هر منطقه با خود نخبگان محلی به سمت تدوین نقشه پیشرفت منطقه می‌رویم؛ این نقشه پیشرفت منطقه آمایش را نیز شامل می‌شود اما گسترده تر است و بحث فرهنگی منطقه را نیز پوشش می‌دهد. همچنین نظامات اجتماعی و خیلی از مواردی که در فضا های مدیریتی راکه مغفول می ماند، پوشش می دهد. در ایران دچار یک نگاه متمرکز شده ایم؛ همه چیز را از تهران به دیگر مناطق تسری می‌دهیم، از اتاقهای دربسته در تهران برای دور افتاده ترین نقاط تصمیم میگیریم و خود جوانان و نخبگان منطقه‌ای در طراحی و پیشرفت منطقه خود هیچ نقشی ندارد.

دوباشی درباره طلایه داری جوانان ونخبگان منطقه در طرح های پیش رو، عنوان کرد: در کاری که آغاز کردیم، در سال جاری در ۱۸ نقطه درحال آزمایش هستیم و در سال ۱۴۰۱ وارد عملیاتهای منطقه آنها خواهیم شد، از جوان‌ها و گروه‌هایی که هسته های پیشرفت هستند و حلقه های میانی می باشند که همگی از جوانان و نخبگان کشور تشکیل شدند و منطقه خود را میشناسند، باسواد بوده و انرژی و امید به آینده دارند، طلایه دار این پیشرفت در منطقه خود شده و استفاده می کنیم.

وی درباره فعالیت گروه های مردمی، مطرح کرد: در فعالیت هایی که در این 3 سال در کشور داشتیم مجموعه های زیادی به ما ملحق شدند. در حال حاضر شاید با بیش از هزار و ۹۰۰ تا 2 هزار هسته مردمی آماده به کار ارتباط داریم که فراتر از ادبیات های مرسوم، خودشان را فقط متولی یک کار نمی دانند بلکه خود را متولی پیشرفت منطقه خود می‌دانند که فرایند هایی دارد. گروه‌های جهادی، موسسات فرهنگی و غیره اکثر مردم نهاد هستند و همکاری دارند. این گروه ها بین حاکمیت و مردم هستند یعنی سعی می کنند خود را با حاکمیت هماهنگ کنند و از طرفی سعی دارند خود را مستقل و مردمی حفظ کنند.

مدیرعامل ستاد پیشرفت جامعه منطقه ای با اشاره به نمونه های موفق از همکاری با گروه های جهادی، گفت: کاری تحت عنوان اتم انجام دادیم که مخفف الگوها و تجربه های موفق است که یک برنامه تلویزیونی بود. در آن فعالیت ما بیش از ۳۰۰ الگوی موفق مردمی را نشان دادیم که آنها برای حل مسئله ها، نوآورانه و با مردم وارد عرصه شدند که اتفاق ویژه ای بود و به شدت امید آفرین و انرژی بخش بود. مثلاً یک معلمی در تالش گیلان با کمک دانش آموزان و جمع آوری کاغذهای باطله ۳ مدرسه عشایری ساختند؛ مگر کاغذ چه ارزشی دارد اما این مشارکت مردمی نشان می دهد که می تواند این کار انجام شود .

وی با بیان دیگر مثال هایی از همکاری های گروه های مردمی، گفت: مجموعه ای در جنوب کشور در بندر سیراف بود که یک فرد بوشهری که برای حفظ میراث ملی و گردشگری منطقه آن را ایجاد و فضای منطقه را برای آشنایی با اقلیم و فرهنگ مساعد کرده بود. بسیاری از این گروه‌های مردمی خودشان را متولی تحقیق و نشاط مردم می‌دانند یعنی نشاط مردم، ورزش و سلامت مسئله است و الگوها در یک بسته پیشرفت جامعه منطقی قرار می گیرند و در کنار یکدیگر معنادار می‌شوند .

دوباشی با اشاره به اهمیت بیانیه گام دوم انقلاب در مسئله پیشرفت، بیان داشت: بیانیه گام دوم را فراخوان به جوانان کشور می‌دانم یعنی جوانانی که 2 دهه در کشور رشد کردند و در آستانه فعالیت خود هستند، بیانیه گام دوم زمان به ثمر رساندن این فعالیت ها است. در این بسته پیشرفت چند موضوع دیدیم که می تواند این نظام را شکل بدهد اول اینکه به موضوع گفتمان‌سازی و جمعیت های بیشتری در کشور توجه شود.

وی با توجه به لزوم تعریف الگو، ابراز کرد: در بسیاری از مناطق کشور شورای شهر ها و شهرداری ها در حال فعالیت هستند اما از آنجایی که الگو نداریم همیشه گفته می‌شود که باید شبیه تهران شوند. وقتی وارد تهران می شویم با پدیده‌های متعددی در شهر تهران مواجه هستیم که راهبرد این است که تبدیل به تهران نشویم. این نظام فکری که ما را به سمت تهران شدن یا خودمان بودن حرکت می دهد نظام اجتماعی است که ما را به سمت پیشرفته بودن سوق میدهد. منطقه ما شبیه خودش است که قرار نیست شبیه تهران باشد.

 پیشرفت در امید، انگیزه و حرکت است. در این مجموعه های مردمی که در کشور می بینید، امید و آینده  را پشت سر میگذارند با وجود اینکه بسیاری از افراد تلاش می‌کنند این امید را از جامعه بگیرند اما جامعه به شدت پر انرژی بوده و جوانان به آینده خود امیدوار هستند؛ برای این تلاش می‌کنند که با پیشرفت همه جانبه یعنی پیشرفتی که علاوه بر تامین اقتصاد، سلامت فرهنگی و اجتماعی جامعه را نیز تامین می کند. هم چنین باید یک نظام سیاسی رو به رشد داشته باشیم؛ این پیشرفتی است که می‌تواند ابعاد مختلف جامعه را محقق کند به شدت فضای رو به آینده مثبت است و انان دانشمند و پر انرژی هستند مخصوصا دهه های 60 و 70  که به شدت پر انرژی بوده و مسئولین باید بیشتر به آنها میدان بدهند؛ امیدوار هستیم که طلایه‌دار پیشرفت کشور بشود.

گفتنی است برنامه «سلام تهران» برنامه صبحگاهی گروه اجتماعی شبکه پنج سیما است که از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۶:۳۰ تا ۹ صبح با بخش‌های مختلفی چون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی ورزشی با اجرای مصطفی امامی و صدیقه مرادی روی آنتن شبکه پنج می‌رود.