خبرگزاری سلامت: نادر حیدرزاده فوق تخصص ریه است که دو مرتبه توفیق خدمت رسانی رایگان به زائران امام حسین(ع) در نیمه شعبان و اربعین را داشته است.
پزشکان دلداده زیادی هستند که عاشق خدمت به زوار امام حسین(ع) هستند و در مناسبت های مختلف از جمله اربعین، عید نوروز، نیمه شعبان، عرفه، تاسوعا و عاشواری حسینی که خیل جمعیت راهی این قطعه از بهشت در روی زمین می شوند، به کربلا رفته و رایگان به زائرین، خدمات پزشکی ارائه می دهند. به مناسبت ایام عرفه و عید قربان با چند تن از این پزشکان گفتگو انجام داده ایم که مصاحبه با «نادر حیدرزاده» فوق تخصص ریه، در زیر می آید:
در ابتدا حیدرزاده تشکر کرد که به فکر پزشکان هستیم و از برخی رسانه ها مثل صدا و سیما گله کرد که وجهه پزشکان را بد جلوه می دهند. البته گفت که:«در هر قشری یک عده دنبال منافع شخصی خود هستند ولی در مجموع، پزشکان جزء پاک ترین گروه ها هستند و زحمت طولانی می کشند. خراب کردن وجهه پزشک در آخر به مردم ضربه می زند چرا که مردم اعتمادشان به پزشکان کم شده و هنگام بیماری دچار استرس می شوند.بنابراین باید جایگاه پزشک را حفظ کرد و پزشک هم جایگاه خود را حفظ کند.»
حیدرزاده درباره این نوع از خدمت رسانی گفت: واقعیت را بخواهید هم فال است و هم تماشا، در واقع هم زیارت می کنیم و هم به زائران آقا خدمت می کنیم که چیزی لذت بخش تر از این نیست. تاکنون دو مرتبه برای خدمت به زائران، به عراق رفته ام که اربعین و نیمه شعبان سال گذشته بود. متاسفانه در عراق از نظر داروی ریوی، پزشک و درمان خوب ندارند و یک عده که در مناسبت های خاص می آیند دچار مشکل مثل مشکلات ریوی و تنگی نفس می شوند.
این فوق تخصص ریه به سفری که در ایام نیمه شعبان داشته است، اشاره و خاطرنشان کرد: در این سفر بعد از زیارت در کاظمین به کربلا آمدیم که متوجه شدیم داعش به موصل حمله کرده و آنجا را گرفته و نزدیک بغداد است. از آنجایی که عراقی ها در جشن و پایکوبی از شلیک توپ و نواختن بر طبل استفاده می کنند شب هنگام وقتی می خوابیدیم و این صداها می آمد فکر می کردیم که داعش به کربلا حمله کرده است که بعد از نگاه کردن به خیابان می فهمدیم که مثلا صدای طبل بوده و همه جا آرام است. برخی ها از ایران درباره ما نگران شده بودند و می گفتند که اشتباه کردی رفتی و کشته می شود که من می گفتم چیزی نمی شود اگر هم بشود، شهید می شویم و تا آخر ماندیم و انجام خدمت کردیم.
وی به سفر اربعین اشاره کرد و یادآور شد: در اربعین، تهدید های داعش خیلی بیشتر شده بود و می گفتند که در اربعین می خواهند همه را قتل عام کنند که ما گفتیم اشکال ندارد شهید می شویم. با این دید می رفتیم که می دانستیم داعش هست ولی کسانی که می روند، امام حسین(ع) و حضرت عباس(ع) را می بینند و قطعا کسانی که اعتقادشان قوی است از این چیزها نمی ترسد. یعنی اگر در کربلا هم درگیری شود، باز هم می روند.
حیدرزاده با بیان این که راه امام حسین(ع) ستیز با همین دشمنان بوده است، گفت: اگر جا خالی می کردیم و در اربعین سال گذشته انقدر جمعیت نرفته بود، شاید اوضاع بدتر می شد در حالی که رفتند و امنیت هم ایجاد کردند و باعث ناامیدی دشمنان شدند. ما پزشکان هم مثل سایر مردم بوده و هیچ فرقی با بقیه نداریم. برخی از همکاران به بنده می گویند که چقدر تو از این سفرهای زیارتی می روی که در جواب به آنها می گویم که خواسته یا ناخواسته در طول سال، گناه می کنم وقتی به آنجا می روم شست و شو داده می شوم و به آرامش روحی و قلبی می رسم. حتما ما را شفاعت و کمک می کنند. ما به ائمه نیاز داریم و رفتن ما به آنجا مثل بقیه مردم است ولی حسنی که دارد این است که علاوه بر زیارت، به زائران هم خدمت می کنیم که ثواب زیارتمان، چند برابر می شود که کم چیزی نیست.
این فوق تخصص ریه به اربعین سال گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: اربعین به قدری شلوغ بود که حتی نمی توانستیم روی صندلی نشسته و به همان حالت ایستاده بیمار را می دیدیم و کارهای درمانی را انجام می دادیم. حتی وقت نمی شد که دارو نوشته تا از داروخانه تهیه کند و داروهای شایع را روی میز چیده و همان جا، دارو را به دست بیمار می دادیم. جالب بود که عراقی ها هم بیشتر پیش ما می آمدند، در واقع به پزشکان ایرانی خیلی بیشتر اعتماد داشتند. ما وقتی با بیماران ایرانی، فارسی یا ترکی صحبت می کردیم آرامش گرفته و روحیه شان خوب می شد.
وی گفت: از مردم می خواهم ما پزشکان را دعا کنند که در کارهایمان موفق باشیم.
حیدرزاده توصیه هایی نیز به زائران مراسم اربعین داشت و تصریح کرد: زائران، حتما کفش مناسب به همراه داشته باشند و از قبل برای این پیاده روی آمادگی داشته باشند چون یک مرتبه که بخواهند این مسیر را بروند، دچار مشکل می شوند. همچنین حتما آب معدنی به همراه داشته باشند یا از آبی بنوشند که مطمئن باشند آلودگی نداشته باشد. لیوان در وسایل خود داشته باشند، اگر چه پذیرایی از زائر وجود دارد و نیت خیر دارند، ولی چون لیوان ها در یک لگن پر از آب شسته می شود ایرانی ها بعد از استفاده با این لیوان ها دچار گلودرد و عفونت های منتقله می شوند در حالی که خود عراقی ها مقاوم شده اند.
این فوق تخصص ریه افزود: حتما لباس پنبه ای استفاده کنند تا عرق نکرده و دچار عرق سوز نشوند، کلاه و کرم ضد آفتاب جهت جلوگیری از آفتاب سوختگی نیز به همراه داشته باشند. همچنین حتما قرص های استامینوفن، سرماخوردگی و کپسول آزیترومایسین همراه خود ببرند چون به دلیل شدت جمعیت؛ دچار عفونت ویروسی یا شبه ویروسی می شوند. از آنجایی که برای ما امکان پذیر نیست که همه داروهای تخصصی را ببریم کسانی که داروی تخصصی مثل داروی قلبی تنفسی می خورند، حتما با خود همراه داشته باشند. همچنین چون اسپری خیلی تخصصی نداریم بیمارانی که از این نوع اسپری ها مصرف می کنند به همراه خود بیاورند.
کد خبرنگار: 41055