خبرگزاری سلامت: آیین‌نامه مراکز ماده 15 ستاد مبارزه با مواد مخدر بازنگری و نظارت بر این مراکز به بسیج جامعه پزشکی واگذار شده است.


دکتر پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری سلامت گفت: بازنگری‌هایی مربوط به آیین نامه مراکز ماده 15 در دست انجام است. سال گذشته پروتکل متادون و درمان نگهدارنده بازنگری شد که طی آن، از کمی‌نگری در درمان اعتیاد به سمت کیفی‌نگری رفتیم.


افشار با تاکید بر این که می‌بایست نظارت جدی بر مراکز درمان اعتیاد صورت گیرد، اذعان داشت: سطح‌بندی این مراکز به سبز، قرمز و زرد بر اساس خدمات ارائه شده انجام می‌شود که برای سطح‌بندی خدمات، ضرورت داشت گروه‌هایی با عملکرد حرفه‌ای و تعداد نیروی انسانی کافی تشکیل شود.


وی متذکر شد: وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی به عنوان متولیان اصلی در درمان اعتیاد با کمبود منابع انسانی مواجه هستند و به همین دلیل نظارت مستمر از مراکز درمان اعتیاد صورت نمی‌گیرد. لذا وزارت بهداشت به دنبال کمک از ناظر بیرونی بود و نهایتا با تصمیم این دستگاه دولتی به عنوان متولی اصلی درمان در کشور، بسیج جامعه پزشکی عهده‌دار امر گردید.


این اقدام وزارت بهداشت می‌تواند سیستم نظارت بر مراکز درمان اعتیاد را بیشتر تقویت کند، چرا که با این حجم مراکز درمانی این وزارتخانه نمی‌توانست نظارت را به خوبی انجام دهد.
افشار همچنین تصریح کرد: در فرآیند تهیه شده، عملکردی فراتز ار دستورالعمل ابلاغ شده وجود ندارد.
وی افزود: مطالبی در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر این‌که از این پس فضای نظارتی نظامی می‌شود و این اقدام با هدف تعطیلی مراکز درمان اعتیاد صورت می‌گیرد.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر این‌که چنین مطالبی صحت ندارد، خاطرنشان ساخت: نظرت یک امر کاملا حاکمیتی است که در حوزه درمان در اختیار وزارت بهداشت قرار دارد. واگذاری این امر جای سوال دارد که می‌بایست از طریق مبادی قانونی بدان پاسخ داده شود؛ اما در رابطه با مکانیسم اجرایی نظارت قطعا طبق آیین‌نامه عمل می‌شود.
بر اساس آمارهای ستاد مبارزه با مواد مخدر، هم‌اکنون 700 هزار مصرف کننده مواد مخدر تحت درمان هستند و مسلما نظاتر بهتر و بیشتر بر مراکر ترک اعتیاد می‌تواند گام موثری در ارائه خدمات مطلوب‌تر به این بیماران باشد.

کد خبرنگار: 41025