تاریخ انتشار: ۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱
به گزارش گروه سلامت طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال‌اکسپرس، محققان موسسه علوم پزشکی لندن MRC، با بررسی مرغ‌های مگس در آزمایشگاه دریافتند، رژیم غذایی پرقند موجب مرگ زودهنگام این حیوانات می‌شود و این وضعیت صرفا به دلیل اثرات دیابت مانند مشکلات سوخت‌وسازی نیست. آنها می‌گویند، مرگ زودهنگام به دلیل تجمع بیش از حد مواد زاید مانند اسید اوره در بدن رخ می‌دهد. همه ما می‌دانیم که مصرف قند فراوان برای بدن مضر است و آن خطر ابتلا به اختلال‌های متابولیسمی، مانند چاقی و دیابت را افزایش می‌دهد و می‌تواند از طول عمرمان چند سال بکاهد. اما برخلاف این باور همیشگی که می‌گوید، نقص در عملکرد متابولیسم بدن موجب پایین آمدن کیفیت زندگی و در نتیجه مرگ زودهنگام می‌شود، مشکل در جای دیگری نهفته است. قند درست مانند نمک موجب خشکی بدن می‌شود. در واقع تشنگی یکی از علایم اولیه ابتلا به دیابت و قند خون بالاست. آب برای سلامت بدن‌مان حیاتی است، ولی اهمیت آن معمولا فراموش می‌شود. وقتی بیش از حد قند مصرف کنیم، بدن کم‌آب شده و موجب تجمع فراوان مولکول اسید اوره می‌شود. اسید اوره محصول نهایی تجزیه ترکیب شیمیایی پورین است که در ساختن بلوک‌های DNA ما مهم هستند. اما این اسید همچنین به سمت بلوری شدن گرایش دارد و باعث تولید سنگ کلیه می‌شود. وقتی بدن بر اثر مصرف قند بالا دچار تنش و کم‌آبی شود، عوارض آن پایدار می‌ماند و حتی با مصرف آب بیشتر نمی‌توان از شر پیامدهای آن خلاص شد. در این حالت، از عملکرد خوب کلیه کاسته شده و مقدار پورین در خون افزایش می‌یابد. تجمع اسید اوره علاوه بر تولید سنگ کلیه، فرد را در خطر ورم مفاصل هم قرار می‌دهد. معمولا با افزایش سن، مقدار اسید اوره در بدن انسان بالا می‌رود که نشان‌دهنده شروع بیماری‌های سوخت‌وسازی مانند دیابت است و مصرف قند بالا، خطر این بیماری‌ها را افزایش داده و فرد را در مسیر مرگ زودرس قرار می‌دهد. به گزارش طبنا، محققان بریتانیایی می‌گویند، در هر سن و شرایط جسمانی که هستید، از مصرف قند بالا پیشگیری کنید تا به بیماری‌های ناشی از آن و مرگ زودرس گرفتار نشوید. مترجم: نادیا زکالوند

برچسب‌ها