به گزارش گروه استان های خبرگزاری سلامت به نقل از وبدا،دکتر زهرا اباصلتی اظهار کرد: در 3 ماهه اول بارداری به‌ویژه 8 هفته نخست بارداری که سلول‌های مغزی جنین در حال شکل‌گیری است، روزه‌داری به‌خصوص در ایامی که ساعات آن طولانی است و به حدود 16 ساعت می‌رسد، ممکن است صدمات جبران ناپذیری به رشد جنین بزند.

وی اضافه کرد: در 3 ماه سوم بارداری نیز بخش عمده‌ای از انرژی جنین از قند خون مادر تأمین می‌شود و روز‌ه‌داری با ایجاد ترکیبات کتونی حاصل از سوخت چربی‌های بدن برای تأمین انرژی می‌تواند به سیستم عصبی جنین لطمه بزند، بنابراین در 3 ماه اول و سوم بارداری روزه گرفتن توصیه نمی‌شود .

مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه روزه‌داری در 3 ماهه دوم حاملگی هم منوط به نظر پزشک مربوطه است، خاطرنشان کرد: در 3 ماهه دوم بارداری با نظر پزشک و متخصص تغذیه اگر مادر کم‌وزن نباشد، جنین رشد خوبی داشته باشد، فشار خون مادر طبیعی باشد، کالری و مواد غذایی کافی دریافت نماید و بیماری خاصی نداشته باشد قادر به روزه گرفتن می‌باشد.

دکتر اباصلتی تأکید کرد: در مادران شیرده از آنجایی که در 6 ماهه اول شیردهی تنها منبع غذایی نوزاد، شیر مادر است و دیده شده که روز‌ ه داری سب اختلال در شیردهی شده و به دنبال آن اختلال در وزن‌گیری کودک ایجاد می‌کند بهتر است که این نوع مادران در این ایام از روز‌ه‌داری خودداری نمایند.

وی افزود: در 6 ماهه دوم شیردهی و با شروع تغذیه کمکی و به شرط اینکه مادر شیرده از برنامه غذایی صحیح پیروی نماید و منحنی رشد کودک طبیعی باشد، گرفتن روزه منعی ندارد، در این دوره رژیم غذایی مادر باید غنی از پروتئین و ریزمغذی‌ها از جمله آهن، کلسیم و انواع ویتامین‌ها باشد.

وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه مادر شیرده مایل به روزه گرفتن است باید در وعده سحر و افطار منابع پروتئینی مانند گوشت، مرغ، ماهی، حبوبات، سبزی، سالاد و میوه را در برنامه غذایی خود بگنجاند و برای تأمین کلسیم بخشی از پروتئین‌ها و ویتامین‌های گروه B را به میزان 2 تا 3 لیوان شیر و یا معادل آن از ماست و پنیر روزانه استفاده کند, همچنین پس از افطار تا قبل از خواب و تا سحرحداقل 8 لیوان آب و مایعات  مصرف کند تا به دلیل کم‌آبی بدن شیر مادر کم نشود و در کنار آن از انجام کارهای سنگین و خسته‌کننده در طول روز خودداری نموده و استراحت کافی را هم برای حفظ انرژی داشته باشد.