خبرگزاری سلامت: کارتن خواب‌های شهر تهران را مردان و زنانی با شرایط متفاوت شامل می‌شوند که به دلیل بیکاری، اعتیاد و نداشتن سرپناه در خیابان‌ها پرسه می‌زنند.

دکتر امیرمحمود حریرچی استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری سلامت بیان داشت: در تهران بیش از 10 هزار نفر کارتن خواب هستند که طبق اطلاعات، بیش از 70 درصد آنها را روستاییان شامل می‌شوند.

حریرچی با اشاره به این که 90 درصد کارتن خواب‌ها معتاد و مابقی زن هستند، عنوان کرد که این افراد قطعا به دلیل شرایط نامطلوب زندگی رنج کارتن خوابی را متحمل می‌شوند. ضمن این که به لحاظ جسمانی به انواع بیماری‌های پوستی و تنفسی مبتلا هستند و از سوءتغذیه رنج می‌برند.

این کارشناس آسیب‌های اجتماعی اذعان داشت: بیماری‌های دهان و دندان که قریب به اتفاق این افراد بدان دچار هستند، منجر به افسردگی می‌شود؛ چرا گه فرد احساس می‌کند در اویل دوره جوانی سلامت دهان و دندان خود را از دست داده است.

وی ابتلا به HIV را نیز به عنوان معضلی قابل تامل در میان کارتن خواب‌ها مورد اشاره قرار داد و گفت: اگرچه شهرداری برای ساماندهی و جمع آوری این افراد اقداماتی را انجام داده، اما باز به خیابان برمی‌گردند؛ چرا که دسترسی به مواد مخدر برایشان در خیابان‌ها راحت‌تر است.

حریرچی متذکر شد: نمی‌توان انتظار داشت یک نهاد مانند شهرداری یا دولت به تنهایی بتواند نسبت به ساماندهی وضعیت کارتن خواب‌ها اقدام نماید؛ این امر با کمک مردمی و همراهی سازمان‌های مردم نهاد و ایجاد فرصت‌های شغلی و مهارت آموزش به افراد محقق می‌شود.

استاد دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان ساخت: همانطور که در ابتدا ذکر شد، درصد عمده‌ای از کارتن خواب‌ها را روستاییان شامل می‌شوند که به دلیل تامین معیشت مجبور به مهاجرت شده‌اند. این در حالی است که اگر امکان گذران زندگی در سطح کشور یکسان باشد، قطعا نرخ کارتن خوابی کاهش می‌یابد.

این گزارش می‌افزاید: سال‌ها است سازمان‌های مختلف در صدد جمع آوری و کاهش تعداد کارتن خواب‌ها هستند، و لیکن همچنان شاهد افزایش تعداد این افراد هستیم.  

 

کد خبرنگار: 41025

برچسب‌ها