به گزارش خبرنگار گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت؛ دکتر جلال الدین میرزای رزاز در نشست امضای تفاهمنامه همکاری مشترک با سازمان شیلات کشور که صبح امروز در محل این انستیتو برگزار شد افزود: یکی از کارهایی که در این انستیتو انجام می شود محاسبه سالانه مصرف در کشور است که نتایج آن برای برنامه ریزی های بعدی به سازمانها و وزارتخانه های ذیربط ارائه می شود. وی ادامه داد: علاوه بر این در حال آماده سازی برای برگزاری پنجمین دوره طرح بزرگ بررسی مصرف هستیم که ۹۵ درصد پیشرفت داشته و امیدواریم طی چهار ماه آینده نتایج آن را استخراج و در اختیار وزارتخانه‌ها قرار دهیم. میرزای رزاز تصریح کرد: در واقع جزئی ترین مسائل خوراکی و تغذیه ایرانی در این کار ملی و بزرگ مورد بررسی قرار می گیرد که می توند در تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌های وزارتخانه های مرتبط اثرگذار باشد. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور در ادامه با اشاره به سرانه های مصرف آبزیان در کشور گفت: سرانه مصرف آبزیان در کشورهای اروپایی ۲۰ تا ۲۲ کیلوگرم است و در ایران این میزان از 10 به ۱۲ کیلوگرم رسیده‌ است که نشان می دهد ریل‌گذاری ها در سال‌های گذشته به درستی انجام شده است و باید با انسجام شکل گرفته به سمت افزایش سرانه مصرف آبزیان برویم. وی اضافه کرد: انستیتو تحقیقات تغذیه ای کشور به عنوان قدیمی ترین نهاد آموزش و پژوهش در حوزه تغذیه فعالیت داشته و آمادگی دارد که زمینه علمی نیز با شیلات همکاری کند. یکی از اقداماتی که در تفاهم‌نامه این انستیتو با شیلات به آن اشاره شده بحث تعیین ارزش غذایی ماهیان و سایر آبزیان است. میرزای رزاز توضیح داد: البته این اقدام سال‌های گذشته هم محاسبه و در جدول ترکیبات مواد غذایی منتشر شده است ولی می‌توان مجموعه کاملی از انواع آبزیان و ارزش غذایی آنها را بررسی‌ کرد. وی گفت: انستیتو تغذیه و صنایع غذایی قدیمی ترین مرکز آموزشی و پژوهشی تغذیه در ایران است که همزمان آموزش رشته صنایع  غذایی را نیز انجام می دهد این مرکز از طرف یونسکو به عنوان قدیمی ترین مرکز آموزش تخصصی تغذیه در منطقه امرو معرفی شده و همزمان از چهار سال گذشته این مرکز به عنوان پایگاه تغذیه سازمان بهداشت جهانی در منطقه امرو (مدیترانه شرقی) فعالیت می کند و اخیرا با وجود رقابت با یک موسسه عربستانی برای چهار سال دیگر انستیتو تغذیه ایران به عنوان پایگاه آموزشی و تحقیقاتی تغذیه سازمان بهداشت جهانی در منطقه مدیترانه شرقی انتخاب شد. شورای نوآوری و فناوری صنعت غذا با موافقت معاونت علمی ریاست جمهوری در رقابتی که با وزارت صنعت بود، در انستیتو تغذیه تشکیل شده است و با وجود ظرفیت بزرگی که در ۱۷ هزار کارخانه صنایع غذایی دارای مجوز که ۱۵ هزار کارخانه آنها فعال هستند، این شورا فعال می شود. سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور افزود: با توجه به تفاهمنامه ای که امروز بین انستیتو تغذیه و سازمان شیلات امضا می شود، همکاری های این سازمان در حوزه های مختلف آموزشی، پژوهشی و اصلاح سبک زندگی و افزایش سرانه مصرف آبزیان انجام می شود. یکی از پیشنهادها افزایش رستورانهای عرضه کننده غذاهای آبزی است که انستیتو تغذیه نیز می تواند در این زمینه مشارکت کند.

خبرنگار محمدسیاح