به گزارش خبرنگار طبنا(خبرگزاری سلامت)، بیوپسی (بافتبرداری) رایجترین و دردناکترین راه برای تشخیص سرطان است، به گونهای که یک تکه از بافت یا نمونهای از سلول بیمار از بدن جدا شده و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار میگیرد.
براساس گزارش «سیجیتیان»، دانشمندان دانشگاه «میشیگان» دستگاه پوشیدنی جدیدی را ارائه کردند که میتواند سلولهای زنده سرطانی را به طور مستقیم از خون بیمار بگیرد و میلیونها بیمار سرطانی را از دردهای غیرضروری بافتبرداری نجات دهد.
«دنیل افهایس» استاد تحقیقات سرطان سینه دانشگاه میشیگان گفت: هیچ کسی نمیخواهد که بیوپسی را تجربه کند. اگر ما بتوانیم به اندازه کافی سلولهای سرطانی را از خون بگیریم قادر خواهیم بود تا درباره حیات تومورها و مراقبت مستقیم از بیمار اطلاعاتی را به دست بیاوریم.
طبق گفته این تیم تحقیقاتی، میزان سلولهای سرطانی موجود در خون مهم و ضروری است زیرا این سلولها به تومورهای مرگبار جدید تبدیل میشوند، بنابراین این ابزار میتواند به پزشکان برای کشف سلولهای سرطانی در خون و جلوگیری از بیوپسی کمک کند.
براساس این گزارش، این دستگاه جدید بر روی حیوانات آزمایش شد و نشان داد که میتواند سلولهای سرطانی گردشکننده (CTC) را نسبت به آزمایش خون معمول و بیوپسی تا 3.5 بار بیشتر بگیرد و دقت و بهرهوری درمان را افزایش دهد.
این دستگاه با اتصال به رگهای خونی بازو، سلولهای سرطانی را میگیرد، به گونهای که با اعمال یک داروی ضد انعقاد خون، از جمع شدن سلولها جلوگیری و در یک محیط استریل عمل میکند. «دنیل افهایس» گفت: آزمایش انسانی این دستگاه میتواند در سه تا پنج سال آینده آغاز شود.(فارس)