رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان این که عمده ابتلا به بیماری ایدز در شهرهای بزرگ است، افزود: فقط وزارت بهداشت کشورها نمی تواند به تنهایی در کنترل، پیشگیری و کاهش ابتلا به ایدز فعالیت کند بلکه لازم است سایر سازمان ها مثل شهرداری ها هم در این زمینه همکاری کنند.

به گزارش خبرگزاري سلامت دکتر محمد مهدی گویا در همایش روز جهانی ایدز با بیان این که انسان در تمام طول زندگی از دوران جنینی، نوجوانی، جوانی و میانسالی ممکن است در معرض ابتلا به ویروس ایدز باشد، گفت: ابتلا به این ویروس در هرکدام از این دوان ها مشکلات و چالش های خاص خود را داردکه بایستی به هر چالشی به صورت ویژه پرداخته شود.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که ۱۷ درصد افراد مبتلا به ایدز سن بالای ۵۰ سال دارند، افزود: برخی از کشورها مثل ارمنستان و تایلند انتقال ویروس ایدز از مادر به کودک را به صفر رسانده اند.

دکتر گویا افزود: برخی از کشورها که اولین راه انتقال ایدز از طریق اعتیاد تزریقی بوده است توانسته اند میزان انتقال از این طریق را به صفر برسانند، بنابراین ماهم می توانیم و "شعار پایان ایدز" دور از دسترس نخواهد بود.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان این که عمده ابتلا به بیماری ایدز در شهرهای بزرگ است، افزود: فقط وزارت بهداشت کشورها نمی تواند به تنهایی در کنترل، پیشگیری و کاهش ابتلا به ایدز فعالیت کند بلکه لازم است سایر سازمان ها مثل شهرداری ها هم در این مسئله همکاری کنند.

وی افزود: ما در تهران روی جمعیت ها یی متمرکز شده ایم که در معرض بیشترین تهدید هستند و تلاش کرده ایم تا بیشترین و مناسب ترین دسترسی ها را ایجاد کنیم.

دکتر گویا ادامه داد: شهرهای بزرگ طلایه دار توسعه جهانی هستند و برای هر هدف بزرگ در دنیا این شهرهای بزرگ هستند که رهبری و هدایت آن را بر عهده دارند بنابر این می تواند برای پیشگیری و کاهش بیماری ایدز هم فعال باشند.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به آزمایش بر روی ۱۹۰ هزار مادر باردار در یک سال گذشته، گفت: از میان این تعداد ۶۰ نفر مبتلا به عفونت ایدز بودند که ۹۳ درصد از آنها بدون مشکل زایمان کردند.

دکتر گویا بر لزوم همکاری بیش از گذشته سازمان های ذیربط با یکدیگر در حوزه کنترل بیماری ایدز تاکید کرد و افزود: باید همه ارگان ها و سازمان ها در آموزش و اطلاع رسانی بیماری ایدز فعال باشند و باید روی برنامه کاهش آسیب نگاه ویژه داشته و سرمایه گذاری شود.

وی در پایان افزود: ما به دنبال راه های تشخیصی دقیق و بهتر برای ویروس ایدز هستیم و واکسن ایدز یک نوع واکسنی است که بر روی آن مطالعاتی صورت گرفته و در حال حاضر یک مرحله جلو رفته است