دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در سمپوزیوم یک روزه ایمونوسل تراپی در شیراز، از راه اندازی مرکز سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در آینده نزدیک در این قطب پزشکی کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاري سلامت دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: مرکز توسعه علوم سلولی در شهر تبریز به عنوان قطب شمال کشور، راه اندازی شد؛ این مراکز همچنین در شهرهای شیراز و تهران با محوریت درمان سرطان و با حضور شرکت های دانش بنیان فعالیت خود را آغاز می کنند.
طعم خوش سلول درمانی، کام ایرانیان را شیرین می کند
دکتر امیرعلی حمیدیه، با بیان اینکه توسعه علوم پزشکی در ایران و جهان به سمت پزشکی بازساختی و استفاده از سلول های بنیادی در درمان بیماری ها پیش می رود، افزود: زیر ساخت های مناسب برای توسعه این علم در کشور وجود دارد؛ شیرینی توسعه این علم را مردم ایران به زودی خواهند چشید و در زمینه های بالینی، دستاوردهای شگرفی را در زمینه سلول درمانی تجربه می کنیم .
وی با اعلام خبر فعال شدن قطب شمال کشور به تازگی در شهر تبریز برای توسعه علوم سلولی در این قطب، ادامه داد: دومین مرکز هم تا دو سه ماه آینده در شهر شیراز ایجاد می شود.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: در یک و نیم سال گذشته، آیین نامه های مختلف در زمینه ژن درمانی و سلول های بنیادی به تصویب رسیده و اکنون راه برای توسعه علوم پزشکی بازساختی در کشور باز شده است.
دکتر حمیدیه، گفت: در زمینه سل تراپی آیین نامه ها به زودی ابلاغ می شود، از سطوح دانش آموزی و دانشجویی در این زمینه حمایت های ویژه صورت می گیرد و شرکت های دانش بنیان در این حوزه، تقویت و حمایت می شود.
فعال بودن 65 شرکت دانش بنیان در حوزه سلولی در کشور
وی افزود: 65 شرکت دانش بنیان در حوزه سلولی در کشور فعال هستند، این جای خوشحالی دارد که علاوه بر توسعه علم و دانش، سهمی هم از اشتغال و کارآفرینی برای جوانان در این عرصه ایجاد می شود .
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی ریاست جمهوری، اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان در حوزه سلول های بنیادی در استان فارس هم تشکیل شده است و از حمایت های اقتصادی و معنوی بهره مند هستند، این شرکت ها نوپا هستند و تا یک سال آینده فعالیت های جدی تری خواهند داشت.
دکتر حمیدیه، با اشاره به اینکه بیمارستان نمازی شیراز به عنوان یک مرکز پژوهشی و تحقیقاتی فعالیت دارد، گفت: بسیاری از بیماران کشورهای حاشیه خلیج فارس تمایل دارند ادامه درمان خود را در شیراز پیگیری کنند و شیراز را به کشورهای اروپایی ترجیح می دهند، از این رو شیراز می تواند به عنوان قطب توسعه علوم سلولی در منطقه جنوب کشور ایفای نقش کند و ظرفیت های پرشماری در این حیطه دارد.
بن بستی برای پیشرفت علمی وجود ندارد
برپایه این گزارش، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: با پیشرفت علم و توانایی که خداوند در وجود انسان قرار داده است راه های جدیدی در علم و تقویم سلامت باز می شود.
دکتر محمدهادی ایمانیه، با تاکید بر اینکه بن بستی برای پیشرفت علمی وجود ندارد، افزود: حرکت هایی که در راه ایمونوسل تراپی انجام می شود، برای بیماری های قلبی و سرطانی، راه فراهم می کند.
وی اضافه کرد: در کشور ما، از پیشرفت علمی به ویژه پزشکی بسیار حمایت می شود و در عرصه پزشکی پس از انقلاب تحولات بسیاری در کشور اتفاق افتاده است.
ایمونوسل تراپی؛ راهکاری نوین برای درمان سرطان
براساس این گزارش، معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دبیر علمی سمپوزیوم ایمونوسل تراپی نیز گفت: ایمنی درمانی یا ایمنی تراپی، چند سالی است که به عنوان یکی از روش های مهم، امیدبخش و نوین برای درمان بیماران مبتلا به سرطان در دنیا مطرح شده است، در واقع پس از جراحی، پرتو درمانی و شیمی درمانی، این روش یک روش جدید است که چهارمین روش درمان بیماری های سرطانی است.
دکتر نصراله عرفانی، افزود: در دهه گذشته به طور خاص، توجه ویژه ای به روش های ایمنی درمانی شده است، این روش در ابتدای راه قرار دارد و عمده این روش ها در مرحله مطالعاتی و کارآزمایی بالینی خود هستند، در میان روش های ایمنی درمانی استفاده از سلول های ایمنی بیمار و استفاده از سلول و برگرداندن آن به بدن بیمار برای درمان بیماری سرطان، یکی از روش های اساسی است که به آن "ایمنی سل درمانی" یعنی استفاده از سلول های درمانی برای درمان بیمار می گویند.
وی اضافه کرد: با توجه به محدودیت هایی که روش های دیگر در مورد برخی سرطان ها دارند و با توجه به اینکه
برای بعضی از سرطان های خاص، پاسخ دهی به سه روش گذشته خیلی قوی نیست، ایمنی درمانی یک روش امیدبخش است که در دنیا از چند سال گذشته آغاز شده است و چند روش از آن به تایید سازمان دارو و غذای آمریکا رسیده است و از آنها استفاده می شود.
دبیر علمی سمپوزیوم ایمونوسل تراپی، با باین اینکه کار بر روی روش های ایمنی درمانی در دنیا آغاز شده و در ایران هم این فرآیندها کلید خورده است، ادامه داد: از چند سال گذشته در دانشگاه های مختلف ایران از جمله دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مطالعات بر روی روش های مبتنی بر ایمنی سل درمانی آغاز شده است، این مطالعات در مراحل کارآزمایی های بالینی و مراحل آزمایشی است و امیدواریم با همتی که مسوولان کشور و به ویژه دانشمندان در دانشگاه های کشور دارند، این روش بتواند به مرحله عمل برسد و در درمان بیماران در سال های آینده، در کشور مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر عرفانی، در زمینه اهمیت و مفید بودن برگزاری این سمپوزیوم ها برای پزشکان و دانشمندان علوم پایه، گفت: به روزرسانی اطلاعات پزشکان، اعضای هیات علمی و دانشجویان در حوزه ایمنی درمانی و به ویژه ایمونوسل تراپی که دانش جدیدتری است، بسیار کمک کننده بوده و لازم است کارهایی انجام دهیم تا این روش ها در کشور ما هم بنیان گذاری شود.
وی اضافه کرد: در روش های مبتنی بر سلول های سیستم ایمنی یک روش در دنیا داریم که تایید سازمان دارو و غذای آمریکا را گرفته است و برای درمان استفاده می شود، دانشمندان در حال کار بر روی این روش ها هستند تا روش های بومی شده آنها در کشور اجرا شود، این روش ها از مرحله آزمایشگاه تا مرحله رسیدن به بالین بیمار، به چند سال فعالیت تحقیقاتی در سطح آزمایشگاهی و در مراحل کارآزمایی بالینی نیاز دارد.
این سمپوزیوم یک روزه، با حضور دکتر حمیدیه" دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر "محمدهادی ایمانیه" رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر "سید بصیر هاشمی" معاون پژوهشی و فناوری، دکتر "نصراله عرفانی" معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دبیر علمی سمپوزیوم ایمونوسل تراپی و دیگر مسوولان و پزوهشگران این حوزه، در سالن سعدی مجتمع ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار شد.