تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵

به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) ضیاءالدین الماسی مدیرکل دفتر بررسی آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص طرح سالم‌سازی شنا گاه‌های کشور  گفت:امسال با شروع فصل گرما 150 شنا گاه در هفت استان ساحلی کشور در شمال و جنوب (در استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان و بوشهر) ازلحاظ آلودگی پایش می‌شود و نتایج  این پایش با پرچم گذاری مشخص خواهد شد.

وی بابیان اینکه طرح پرچم گذاری شنا گاه‌ها باهدف آشنایی مردم با وضعیت این مراکز تفریحی از چهار سال گذشته در سازمان حفاظت محیط زیست برنامه‌ریزی‌شده است، ابراز داشت: عملیات اجرای پرچم گذاری شنا گاه‌ها نیز از سال قبل آغاز شد.

اگر به پورتال سازمان محیط زیست (https://www.doe.ir) و  آدرس ذکرشده مراجعه کنید  وضعیت کیفی شناگاه‌ها به تفکیک استان مشخص‌شده و شاهد خواهید بود که در این طرح دورنگ برای شنا گاه‌ها در نظر گرفته شد که بر این اساس پرچم آبی برای شنا گاه فاقد آلودگی و سالم، پرچم زرد احتمال خطر آلودگی و شنا گاه تعطیل به معنای آلودگی محرز و شدید تعیین شد.

به همین جهت، در حال حاضر سه شناگاه چاکسر و دریاسر و صاحبدلان در استان مازندران به دلیل آلودگی محرز و شدید تعطیل است.

در استان مازندران 52 شناگاه پایش شده‌اند که از این تعداد 35 شنا گاه پرچم آبی ، 11 شناگاه پرچم زرد دریافت کردند، همچنین تعدادی از شناگاه‌ها نیز تقریباً مناسب تشخیص داده شدند.

شناگاه‌هایی که پرچم زرد دریافت کرده‌اند یا در مجاورت رودخانه‌ها، محل ریزش پساب، مصب رودخانه و مجاورت محل دپوی زباله‌ها قرار داشتند.

سه شنا گاه در استان گلستان مورد پایش قرار گرفت که از این تعداد دو شنا گاه پرچم آبی و یک شنا گاه پرچم زرد دریافت کرده‌اند.

از مجموع شنا گاه‌های استان‌های جنوبی کشور نیز پنج شنا گاه در استان هرمزگان پایش شده است  که از این تعداد دو شنا گاه پرچم آبی و سه شنا گاه پرچم زرد دریافت کردند که آلودگی میکروبی کلیفرم گوارشی و آنتروکوک روده‌ای در آن‌ها بیش‌ازحد مجاز بود.

در استان سیستان و بلوچستان نیز پنج شنا گاه موردبررسی و پایش قرار گرفت که تمام آن‌ها پرچم آبی دریافت کردند، اما شنا گاه ساحل هفت‌تیر به علت عدم مدیریت پسماندها و پساب‌ها در شرایط نسبتاً مناسب قرار داشت.

در دو استان خوزستان و بوشهر نیز شنا گاه‌های امسال مورد پایش قرار خواهند گرفته‌اند که البته نتایج پایش هنوز در پورتال قابل‌مشاهده نیست.

این طرح برمبنای تفاهم‌نامه‌ای که میان سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت کشور و وزارت بهداشت درمان امضاشده بود در حال اجرا است. بنا بر وظیفه دستگاهی سازمان محیط زیست مسئول پایش و بازرسی در شنا گاه‌های رسمی کشور است و از همین رو در راستای این تفاهم‌نامه امسال 150 شنا گاه در هفت استان ساحلی کشور در شمال و جنوب ازلحاظ آلودگی پایش می‌شود.

در حال حاضر می‌توانید با مراجعه به پورتال سازمان محیط زیست و معاونت آلودگی‌های دریایی این سازمان نتایج پایش شنا گاه‌های مختلف کشور را ببینید.

به نظر می‌رسد با توجه به اهمیت موضوع و حفظ سلامت شهروندان و گردشگران ضرورت دارد وزارتخانه‌های بهداشت و کشور اقدامات جدی‌تری را نسبت به اجرای طرح پرچم گذاری شنا گاه‌ها انجام دهند تا از بروز هرگونه مشکل در راستای سلامت گردشگران پیشگیری شود.

به گفته مدیرکل دفتر بررسی آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست شاخصه‌های بهداشتی زیادی در پایش مدنظر است، اما شاخص مهمی که امسال مدنظر قرارگرفته است و با هماهنگی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در چارچوب تفاهم‌نامه‌ای که قبلاً امضاشده پایش می‌شود، شاخص آنتروکوک روده‌ای است و همچنین شاخص کلیفرم مدفوعی و کل در جریان این طرح  اندازه‌گیری می‌شود.

مدیرکل دفتر بررسی آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بابیان اینکه  منابع این شاخص‌ها مختلف است اما عمده آن به فاضلاب برمی‌گردد اظهار امیدواری کرد: امسال هم دقیق‌تر و هم گسترده‌تر عملیات پایش و پرچم گذاری را انجام دهیم و تمام اطلاعات نیز به‌طور مداوم روی پورتال سازمان حفاظت محیط زیست قرار می‌گیرد.(فارس)