تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۱۹
دکتر عباس کمالی در گفت و گو با طبنا(خبرگزاری سلامت) درباره دلایل زرد شدن سریع دندان گفت: دندان در زمان جنینی شکل میگیرد و بعد از تولد و رویش فتح آن (روی دندان) حالتی صاف و براق دارد، و ممکن است این سطح به دلایلی همچون اختلالات مادرزادی، پوسیدگی، تخلخل مینای دندان، اسیدی شدن بزاق به دلیل مصرف نوشابه، ترشیجات و اسید معده، با مشکل مواجه شده و حتی مینای دندان را حل میکند. وی با بیان اینکه تمامی این مسائل به علاوه تحرکهای میکروسکوپی که در دندان رخ میدهد باعث میشود که رنگدانه مربوط به مواد غذایی و مصرفی در دندان نگه داشته شده و زردی رنگ دندان شود، همچنین ارتودنسی نیز ممکن است به مینای دندان آسیب رسانده و عاملی برای زردی دندانها شود. این دندانپزشک دراینباره توضیح داد: مینا و عاج دندان شکلی لوله لوله داشته و محل نفوذ رنگدانههای مختلف هستند، لولههای مینای دندان بسیار سفت هستند و اگر به دلایل پیشتر گفته شده دچار مشکل شوند ممکن است سطح آن متخلخل شده و رنگدانههای مواد غذایی را نیز در خود نگه دارد که این موضوع به زرد شدن دندان میانجامد. وی با تاکید براینکه زرد شدن دندان در اثر مصرف برخی مواد طبیعی بوده ونباید با کوچکترین لک اقدام به سفید کردن دندانها کرد، گفت: معمولا موادی که با آن دندانها را سفید میکنند آب اکسیژنه دارند که میتواند باعث از بین بردن لثه شود لذا باید از پروتکلهای دیگری برای رفع زردی دندان در مواقع ضروری استفاده کرد. این جراح لثه همچنین درباره جرم گرفتن دندانها، خاطرنشان کرد: جرم تودهای آهکی است که روی سطح دندان مینشیند و ممعمولا منشا بزاقی یا خونی دارد، جرمهای کرمرنگ مربوط به منشا بزاقی و جرمهای سیاهرنگ مروبط به منشا خونی است، جرمهایی با منشا خونی میتوانند خطرناک باشند . کمالی افزود: میکروبهای داخل دهان به مرور میتوانند تشکیل جرم دهند و درواقع جرم مجموعهای از انواع میکروبها است، لذا برای پیشگیری از تشکیل جرم باید بهداشت دندان رعایت شده و در صورت تشکیل آن نیز سریعا جرمگیری انجام شود.