به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی به مناسبت دوازدهم شهریورماه و روز بهورز، در مراسمی نمادین با اهدای لوح تقدیر و هدایایی از تلاشهای ارزنده بهورزان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تقدیر کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم ۱۲ شهریورماه را فرصت مغتمی برای تکریم و پاسداشت خدمات متعالی و ارزنده بهورزان برشمرد که تجسمی از ایثار، همراهی و مردم دوستی هستند.
مهمترین خصلت بهورزان از جنس مردم بودن است
وی بهورزی را شغلی مقدس و شریف ذکر کرد که خدمات بی نظیر این سنگربانان خط مقدم شبکه بهداشتی کشور همواره در داخل و خارج از کشور مورد تمجید قرار گرفته است.
به گفته دکتر زالی مهمترین خصلت بهورزان از جنس مردم بودن آنهاست و این عاشقان سلامت مردم با کوله باری از تجربه، عشق، مهربانی و مهرورزی بصورت شبانه روزی به خدمت رسانی به مردم منطقه خود می پردازند.
وی با بیان این مطلب که افزایش شاخص های بهداشتی و سلامت در اقصی نقاط کشور بدون خدمات بهورزان ناممکن بود گفت: بسیاری از دستاوردهای شبکه بهداشت کشور نظیر کاهش مرگ و میر مادران و کودکان و نوزادان، افزایش کیفیت زندگی، ارتقای سلامت مردم، ارتقای شاخص های بهداشتی که به عنوان شاخص های ممتاز تحسین برانگیز در عرصه بین المللی مطرح است مرهون تلاش جامعه بهورزی است.
بهورز از پیش از تولد تا پس از ممات در خدمت مردم است
دکتر زالی با اشاره به وظایف متعدد بهورزان خاطرنشان کرد: بسته خدمتی متراکم، فشرده و بسیار حساسی بردوش پرتوان بهورزان است و این گروه خدوم از پیش از تولد تا پس از ممات در کنار مردم به ارایه خدمت می پردازند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهورزان که در خط مقدم ارایه خدمات مراقبت های بهداشتی اولیه هستند را محیطی ترین نقاط تماس نظام سلامت در عرصه خدمات عمومی کشور عنوان کرد و گفت: بهورز نگهبان اولین ایستگاه تماس نظام سلامت کشور محسوب می شود.
دکتر زالی با بیان این که امروز به جامعه بهورزی کشور افتخار می کنیم افزود: این عزیزان کارشان مقید به زمان و مکان نیست و با عشق و محبت و مهرورزی به ساکنان منطقه تحت پوشش خود را حتی در نقاط سخت و صعب العبور سرکشی می کنند. ارتباط عاطفی و معنوی عمیقی که بین بهورز و مردم وجود دارد یکی از استثنائی ترین ارتباطات در نظام خدماتی کشور است.
بهورزان فارغ التحصیل مکتب عشق هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بن مایه بهورزی را عشق به مردم دانست و گفت: بهورزان فارغ التحصیل مکتب عشق هستند واین مراقبان سلامت، نگهبانان و دیده وران تیزبین عاشقانه و خالصانه علیرغم تمامی دشواری ها و سختی ها شبانه روز در خدمت مردم روستای خود هستند.
بهورز سامانه متحرک اطلاعاتی نظام سلامت است
وی با اشاره به اشراف بهورزان به مختصات جغرافیایی، اجتماعی ، اقتصادی، اقلیمی، فرهنگی منطقه تحت نظارت از آنان به عنوان سامانه متحرک اطلاعات بهداشتی روستای محل خدمت یاد کرد.
وی دستاوردهای حاصل شده در سیستم بهداشتی کشور و ارتقای سلامت جامعه را مرهون تلاش شبانه روزی بهورزان برشمرد و گفت: بهورزان نقاط قوت و غرورآفرین سیستم بهداشتی کشور هستند که جایگاهی متعالی دارند.
چهره بهورزان در کرونا بازنمایی شد/ تلاش بهورزان دوشادوش مدافعان سلامت در کرونا
دکتر زالی با اشاره به نقش مهم و ارزنده بهورزان در بحران کرونا و ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری گفت:چهره بهورزان در کرونا بازنمایی شد و این بحران نیاز به خدمات این گروه را بیش از پیش نمایان ساخت.
وی با ذکر این مطلب که بهورزان نیز همچون سایر مدافعان سلامت در نبرد با کرونا حضوری چشمگیر داشته و تعدادی از آنان نیز به فیض شهادت نائل شدند، افزود: بهورزان تمام این مخاطرات را به جان خریده و تن به طوفان کرونا زده و به صیانت از جان مردم پرداختند و این امر قابل ستایش است.
وی با اشاره بر لزوم ارتقای جایگاه شغلی و حرفه ای بهورزان واعلام حمایت ازجامعه بهورزی تاکید کرد: آموزشگاه های بهورزی به عنوان نبض تپنده نظام بهداشت همچنان باید فعال باشند و به تربیت نیروی متبحر و کارآمد بپردازند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه سخنان خود ضمن تبریک مجدد این روز برای تمامی بهورزان و خانواده های آنان آرزوی سلامت، سعادت و توفیق روزافزون کرد.