به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ دکتر محمدحسن قوسیان مقدم در نخستین نشست خبری خود به عنوان سخنگوی جمعیت هلال احمر و در آستانه سال نو، علاوه بر تشریح عملکرد جمعیت در سال 99 به برنامه های پیش روی این جمعیت در حوزه های مختلف و در سال 1400 نیز پرداخت.
قوسیان مقدم در ابتدا با تاکید بر اینکه جمعیت هلال احمر با خدمات امدادی نزد مردم شناخته شده تر است، افزود: خدمات و فعالیت های این جمعیت در سایر حوزه ها از جمله حوزه سازمان جوانان و سازمان داوطلبان بسیار متنوع و گسترده است.
برگزاری جشنواره ملی "رفیق خوشبخت ما"
وی در تشریح مهمترین خدمات سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در سال 99 با اشاره به اینکه این سازمان یکی از بزرگترین سازمان ها در کشور و در زمینه فعالیت های جوانان با بیش از 70 سال سابقه است، گفت: به پاس نکوداشت خدمات کم نظیر سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی، جشنواره "رفیق خوشبخت ما" در قالب دو رویداد ملی برگزار شد که یکی جشنواره فرهنگی و هنری با هدف تبیین مبانی فکری و بررسی سبک زندگی حاج قاسم در ارتباط با اهداف جمعیت هلالاحمر و دیگری پویش ملی چهلچراغ به منظور نذر کار خیر و خدمات بشردوستانه عامالمنفعه به نیابت از این شهید عزیز بود. در این جشنواره 43 هزار و 600 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و حدود 61 هزار و 400 نفر نیز در جشنواره چهلچراغ مشارکت داشتند که این مجموعه عظیم از آثار فرهنگی، در آینده نزدیک منتشر می شود.
استقبال فدراسیون از طرحهای اجرایی سازمان جوانان هلالاحمر
سخنگوی جمعیت هلال احمر در ادامه با اشاره به اینکه این جمعیت از ابتدای سال جاری همچون دیگر دستگاه ها درگیر بحران کووید 19 بوده، تاکید کرد: جوانان هلال احمر در سال 99 در چندین پروژه و طرح ملی در زمینه پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا مشارکت داشته اند که این طرح ها از سوی فدراسیون بین المللی جمعیت های صلیب سرخ و هلال احمر نیز مورد توجه قرار گرفته است از جمله طرح خادمان حسینی که با مشارکت جوانان در دهه اول ماه محرم و با هدف توزیع ماسک، مواد ضد عفونی کننده و ارائه توصیه های بهداشتی اجرا شد.
قوسیان مقدم ادامه داد: در آبانماه و با شیوع مجدد بیماری کرونا و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله العالی)، طرح آمران سلامت در مدت 11 روز از پنجم تا 15 آبان در شهرهای مختلف کشور به اجرا درآمد. در این طرح حدود 83 هزار نفر از اعضای سازمان جوانان با برپایی پایگاه های ثابت و سیار نسبت به توزیع ماسک و مواد ضد عفونی کننده، ارائه آموزش های ترویجی، توصیه های بهداشتی-حفاظتی به مردم، نصب پیام های آموزشی، اجرای برنامه های تبلیغی-آموزشی ویژه و... مشارکت کردند.
طرح ناظران سلامت و شهید حاج قاسم سلیمانی
دبیرکل جمعیت هلال احمر ادامه داد: اجرای طرح ناظران سلامت نیز در پی انعقاد تفاهمنامه با وزارت بهداشت، با حضور تیم های جوانان هلال احمر و با موضوع مدیریت و کنترل اپیدمی کووید 19 از ابتدای آذرماه آغاز شد. در این طرح که همچنان اجرای آن ادامه دارد، بیش از 300 هزار نفر/روز از نیروهای جوان هلال احمر مشارکت داشتند. کاهش قابل توجه آمار مربوط به شیوع کرونا نشان دهنده نتایج کارآمد اجرای این طرح ها بوده است.
اجرای طرح ملی نهضت سبز
سخنگوی جمعیت هلال احمر در ادامه به اجرای طرح ملی نهضت سبز در سازمان جوانان نیز اشاره کرد و گفت: این طرح با توجه به توافقنامه فدراسیون، سازمان محیط زیست و سازمان جوانان هلال احمر برای توسعه و احیای منابع طبیعی به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری از 13 اسفند ماه هرسال تا 1۳ فروردین ماه سال بعد اجرا می شود.
وی افزود: این طرح در سال جاری به یاد شهید حسینی از امدادگران جمعیت هلال احمر که در امدادرسانی در حادثه حریق جنگل ها در استان چهارمحال و بختیاری جان خود را از دست داده بود، اجرا شد و به یاد این شهید یک بوستان در زادگاهش با غرس 22 نهال احداث شد.
قوسیان مقدم گفت: در این طرح برنامه های متنوعی از سوی جوانان هلال احمر از برنامه های آموزشی و ترویجی تا کاشت نهال با همراهی اقشار آسیب پذیر اجتماعی و اعزام کاروان های نیکوکاری اجرا می شود.
از اجرای طرح "اهدای نفس" تا جمعآوری و توزیع بستههای حمایتی و معیشتی میان نیازمندان
دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه سخنان خود به فعالیت های متنوع و اثرگذار سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در سال 99 بخصوص فعالیت های این سازمان در راستای حمایت از اقشار آسیب دیده از بیماری کرونا نیز اشاره کرد و گفت: این سازمان یکی از سازمان های بزرگ جمعیت هلال احمر است که در بحث حمایتی و جمع آوری کمک های مردمی، فعالیت های گسترده ای در سال 99 داشته است.
قوسیان مقدم افزود: اجرای طرح اهدای نفس با تهیه کپسولهای اکسیژن و تجهیز بانک امانات تجهیزات پزشکی هلال احمر در سراسر کشور، تهیه دستگاه های اکسیژن ساز و ... و اختصاص این تجهیزات به بیماران نیازمند مبتلا به کرونا از مهمترین طرح های سازمان داوطلبان در سال 99 بوده است. علاوه بر این، جذب کمک های خیرین و تهیه بسته های حمایتی و معیشتی و ... همچنین توزیع بسته های معیشتی و حمایتی در طول سال میان نیازمندان و جمع آوری کمک های مردمی برای زلزله زدگان سی سخت از جمله مهمترین اقدامات این سازمان بوده است.
استخدام نیروهای دارای درجه امدادی ایثار
سخنگوی جمعیت هلال احمر در ادامه به بحث منابع انسانی جمعیت و موضوع جذب امدادگران دارای درجه ایثار در سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال، موضوع بیمه امدادگران مطرح و تلاش هایی در این زمینه انجام شد اما در نهایت تصمیم بر این شد که امدادگران دارای درجه ایثار جذب هلال احمر شوند. توانایی این امدادگران هرساله راستی آزمایی می شود که بنا بر آخرین راستی آزمایی و بررسی های انجام شده، 700 امدادگر دارای درجه ایثار، واجد شرایط استخدام بودند که تشریفات اداری برای جذب این امدادگران از بهمن ماه آغاز شده و در حال انجام است.
ارائه مهمترین اقدامات و عملکرد هلال در حوزه امداد و نجات
قوسیان مقدم در ادامه با تشریح عملکرد جمعیت هلال احمر در سال 99 در حوزه امداد و نجات که پیشانی خدمات جمعیت بوده و مردم هلال احمر را بیشتر با این خدمت می شناسند، گفت: امدادگران هلال احمر اولین سربازان حاضر در صحنه حوادث و بلایا هستند و به عنوان نیروی داوطلب در کنار هلال احمر به مردم خدمت می کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه در آستانه سال نو هستیم، طرح امداد و نجات نوروزی هلال احمر از 25 اسفندماه آغاز می شود و تا 15 فروردین سال 1400 ادامه دارد.
سخنگوی جمعیت با تاکید بر لزوم پرهیز از مسافرت های غیر ضروری به منظور پیشگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: در طرح امداد و نجات نوروزی در سال جدید، 561 پایگاه ثابت جاده ای فعالیت دارند. علاوه بر این در موضوع قرنطینه مرزها با همکاری دستگاه های مرتبط، در 32 پایگاه و مرز زمینی و هوایی و دریایی از جمله در استان های خوزستان، سیستان و بلوچستان، ایلام، خراسان و ... فعالیت داریم که در این طرح به جز تب سنجی مسافران و در صورت نیاز، تست سریع PCR نیز انجام می شود و مسافران بیمار با همکاری دستگاه های مرتبط، قرنطینه 2 هفته ای می شوند.
قوسیان مقدم ادامه داد: در طرح امداد و نجات نوروزی، 1553 تیم عملیاتی در قالب 12 هزار نجاتگر تخصصی فعال هستند، 3453 خودروی امدادی، 1062 آمبولانس، 1218 خودرو امدادی، 19 اتوبوس آمبولانس، 456 خودروی نجات، 50 خودروی آرگو، 16 خودرو ارتباطات، 11 خودرو فرماندهی عملیات، 122 موتورلانس، 480 موتورسیکلت امداد و 19 فروند بالگرد به کارگیری خواهند شد.
طرح غربالگری مسافران در 32 مرز زمینی، هوایی و دریایی
دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه با تشریح طرح مشارکت در مراقبت بهداشتی از مسافران مبادی مرزی رسمی کشور، اظهار کرد: هلال احمر در موضوع غربالگری مسافران در 32 مرز (زمینی، هوایی و دریایی) در 16 استان مشارکت دارد که در بحث غربالگری مسافران ورودی به کشور در مرزهای زمینی با 18 مرز و حدود 3 هزار مسافر روزانه، 11 مرز هوایی با برآورد 3 هزار مسافر روزانه و مرزهای دریایی با 3 بندر و برآورد روزانه 200 مسافر خدمت رسانی می کند.
قوسیان مقدم ابراز امیدواری کرد که با اجرای این طرح از گسترش بیماری کرونا بخصوص نوع انگلیسی آن پیشگیری شود.
امدادرسانی به بیش از 207 هزار نفر از ابتدای سال جاری
سخنگوی جمعیت هلال احمر به ماموریتهای سازمان امداد و نجات از ابتدای فروردین 99 تا 22 اسفند سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت، 26 هزار و 275 ماموریت و خدمات امداد و نجات در سراسر کشور توسط امدادگران هلال احمر انجام شده که در این ماموریت ها، 207 هزار نفر خدمات امدادی دریافت کرده اند، 13 هزار و 238 مصدوم و بیمار به مراکز درمانی منتقل و 3789 مصدوم ترافیکی نیز رهاسازی شده اند.
وی ادامه داد: در این بازه زمانی، بیش از 17 هزار نفر از هموطنان و افراد در راه مانده، اسکان اضطراری داده شدند.
قوسیان مقدم در تشریح گزارش عملکرد امداد هوایی جمعیت در سال 99 نیز گفت: در این مدت 1317 ساعت پرواز، 2000 سورتی پرواز، انتقال 3703 نیروی امدادی و مصدوم حوادث و حمل و جابجایی بیش از 51 تن بار در عملیات های مختلف انجام شده است.
ارائه خدمات به بیش از 150 هزار نفر در سوانح جوی
دبیرکل جمعیت هلال احمر خدمات امداد و نجات در سوانح جوی را نیز تشریح کرد و گفت: از ابتدای سال 99 تا 22 اسفند سال جاری، به 150 هزار و 357 آسیب دیده ناشی از سوانح جوی امدادرسانی شده است. در این مدت 100 مصدوم به مراکز درمانی منتقل،40 نفر در محل حادثه درمان شده و 11 هزار و 694 آسیب دیده نیز اسکان اضطراری یافتند.
وقوع 157 زمین لرزه 4 ریشتر و بیشتر در سال 99
قوسیان مقدم با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تا 22 اسفندماه، 157 مورد زمین لرزه 4 ریشتر و بیشتر در 27 استان کشور به وقوع پیوسته است، افزود: در این حوادث، به 28 هزار و 655 آسیب دیده ناشی از زمین لرزه خدمت رسانی شده و 26 هزار و 299 نفر نیز با برپایی چادرهای امدادی، اسکان اضطراری یافته اند.
وی مهمترین زمین لرزه های سال جاری را شامل زمین لرزه 5.6 ریشتری در 29 بهمن در سیسخت، زمین لرزه 5.5 ریشتری 27 دی در بندرلنگه، زمین لرزه 5.7 ریشتری 20 خرداد در خنج استان فارس و زمین لرزه 5.2 ریشتری چهارم خرداد در گچساران عنوان کرد.
انجام 442 ماموریت امدادی – پشتیبانی در حریق جنگل و مرتع
دبیرکل جمعیت هلال احمر درباره انجام ماموریت امدادی پشتیبانی در حریق جنگل ها و مراتع نیز گفت: از ابتدای سال 99 تا 22 اسفند ماه، 442 مورد ماموریت امداد – پشتیبانی از حریق جنگل و مراتع توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر به ثبت رسیده است که منجر به اعزام 18 مصدوم به مراکز درمانی و درمان سرپایی 89 مصدوم در محل حادثه شده است.
وی افزود: بیشترین ماموریت امداد – پشتیانی حریق جنگل در استان های 103 مورد ( 23 درصد از کل ماموریت) کرمان: 57 مورد( 13 درصد از کل ماموریت)، کهگیلویه و بویراحمد: 33 مورد ( 7.5 درصد از کل ماموریت) و گیلان: 33 مورد( 7.5 درصد از کل ماموریت) انجام شده است.
انجام 2427 ماموریت امداد و نجات در ارتفاعات کوهستانی 27 استان
قوسیان مقدم با اشاره به انجام 2427 ماموریت امداد و نجات در ارتفاعات کوهستانی 27 استان از ابتدای سال 99 تا 22 اسفندماه، بیان کرد: امدادگران و نجاتگران هلال احمر در این عملیات ها موفق به نجات 2075 مفقود و در راه مانده، اعزام 640 مصدوم به مراکز درمانی و درمان سرپایی 237 نفر در محل حادثه شده اند.
به گفته وی، بیشترین ماموریت در ارتفاعات کوهستان استان های تهران با 313 مورد ( 13 درصد از کل ماموریت)، فارس با 225 مورد( 9 درصد از کل ماموریت) ومازندران با 178 مورد(7 درصد از کل ماموریت) انجام شده است.
خانههای هلال روشی کارآمد با رویکرد اجتماع محور
قوسیان مقدم به طرح خانه های هلال به عنوان یک مدل خدمت و شیوه ای نوین برای استفاده از ظرفیتهای جمعیت هلال احمر به ویژه ظرفیت داوطلبی و توجه به توانمندسازی جوامع محلی اشاره کرد و گفت: در واقع طرح خانه های هلال به عنوان یک روش کار آمد مدیریت و اجرای فعالیت ها با رویکرد اجتماع محور است که اعتقاد و اتکا به حضور و مشارکت مردم محله و بهره مندی از ظرفیت مشارکتی آنها در ایجاد شرایط بهتر محیط زندگی و سهیم بودن آنها در تصمیم سازی، مبنای اصلی در هدف گذاری های این روش محسوب می شود.
وی ادامه داد: خانه های هلال احمر، مرکزی داوطلب محوری است که وابسته به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بوده و با ساختار، امکانات و فعالیتهای داوطلبانه در سطح محلات شهرستانها و نقاط روستایی با اولویت مناطق حادثه خیز تاسیس می شود.
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به خلاصه عملکرد خانه های هلال در سال 1399 گفت: در حال حاضر 4914 خانه هلال تاسیس شده است و در این خانه ها 92 هزار و 297 نفر با موضوعات آموزش همگانی و مخاطرات آموزش های لازم را گذرانده اند و برای 51 هزار و 672 نفر گواهینامه صادر شده است. همچنین 115 هزار جوان و داوطلب عضو خانه های هلال شده اند.
وی با بیان اینکه بانک امانات تجهیزات پزشکی در حال حاضر در خانه های هلال ایجاد می شود، گفت: 50 درصد بانک امانات تجهیزات پزشکی در سطح خانه های هلال ایجاد شده است که از جمله آن می توان به بانک امانات تجهیزات پزشکی اصفهان، تهران، گیلان، زنجان و مرکزی اشاره کرد که افراد می توانند با ارائه کارت ملی نسبت به امانت گرفتن تجهیزات پزشکی مورد نیاز خود اقدام کنند.
جمعیت هلال احمر از نظر اعتبارات، سال سختی را سپری کرد
دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه این جمعیت از نظر اعتبارات سال سختی را سپری کرد، گفت: منابع اعتباری هلال احمر به برخی از فعالیت ها اختصاص دارد و در این زمینه 42 درصد از حق الثبت، سهم هلال احمر بود که شیوع ویروس کرونا بر این موضوع تاثیر بسزایی گذاشت و موجب شد تا در این زمینه دچار مشکل شویم.
وی ادامه داد: همه سازمان ها شامل بند«و» هستند و دولت در پایان ماه حقوق مربوط به کارکنانشان را پرداخت می کند اما جمعیت هلال احمر شامل این بند نیست و ما باید از محل درآمدهای اختصاصی جمعیت، حقوق پرسنل را تامین کنیم. در این زمینه تلاش های بسیاری کردیم تا جمعیت هلال احمر از محل منابع داخلی خود مشکلات را برطرف کند تا مشکلی در پرداخت حقوق پیش نیاید.
با کمک دولت، انبارهای امدادی از وضعیت نابسامان خارج شد
قوسیان مقدم با تاکید بر اینکه انبارهای امدادی با کمک رئیس جمهوری از وضعیت نابسامان خارج شده است، بیان کرد: با کمک های رئیس جمهوری شارژ انبارهای امدادی تا حدودی انجام و از آن وضعیت نابسامان و اضطراری خارج شده است.
وی به وضعیت بودجه جمعیت هلال احمر در سال 1400 اشاره کرد و اظهارداشت: بودجه جمعیت هلال احمر در سال 1400 در وضعیت بهتری قرار دارد و بین 7 تا 37 درصد رشد بودجه ای داریم و امیدواریم بودجه سال جدید نسبت به بودجه 99 مناسبتر باشد.
از 600 میلیارد تومان بدهی تا درخواست بودجه از وزارت بهداشت و وزارت کشور
به گفته دبیرکل جمعیت هلال احمر، میانگین درصد وصولی در سال 99 65 درصد بوده است و علاوه بر اعتبار آن بدهی هایی داریم که منتظر کمک دولت در این زمینه هستیم.ما در حال حاضر 600 میلیارد تومان بدهی داریم که از طرف وزارت کشور و مدیریت بحران درخواست یک هزار میلیارد تومان درخواست شده بود که تا این لحظه حتی یک ریال هم دریافت نکرده ایم. در صورتی اعتبارات تخصیص پیدا کند، بدهی ها را جبران می کنیم.
وی به فعالیت های هلال احمر در ایام کرونا اشاره کرد و افزود: جمعیت هلال احمر از زمان شیوع کرونا پای کار بود و فعالیت های متعددی را در زمینه مبارزه با این ویروس همه گیر انجام داد در این زمینه با وزیر بهداشت و همچنین سازمان برنامه و بودجه مکاتباتی انجام داده و درخواست 200 میلیارد تومان شده که اگر تامین شود، تا حدودی بدهی ها را پرداخت خواهیم کرد.
گزارش عملیات امداد و نجات و اسکان اضطراری سی سخت
قوسیان مقدم با اشاره به آخرین آمار مربوط به عملیات امداد و نجات و اسکان و تغذیه اضطراری هلال احمر در شهر سی سخت، گفت: در این زمین لرزه که ساعت 22 و 5 دقیقه به وقوع پیوست 82 نفر مصدوم شدند و 4971 دستگاه چادر، 13 تن نایلون پوششی، 1370 تخته پتو، 343 تخته موکت، 3 هزار بسته غذایی 72 ساعته و 2 هزار شعله هیتر میان متاثران از زمین لرزه توزیع شده است.
وی درباره حضور 3400 نفر روز نیروی عملیاتی برای امدادرسانی به زلزله زدگان سی سخت، تاکید کرد: 147 روستا از سوی تیم های ارزیاب هلال احمر ارزیابی شدند و برای کمک به زلزله زدگان 94 دستگاه خودروی عملیاتی و یک فروند بالگرد به کارگیری شد.
ارزش اقلام امدادی توزیع شده میان زلزله زدگان 16 میلیارد تومان است
دبیرکل جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در همان شب اول حادثه، در کمترین زمان ممکن 2 اردوگاه اسکان اضطراری در سی سخت برپا شد، تصریح کرد: در همان شب اول یک هزار دستگاه چادر امدادی به سی سخت منتقل شد. برای نخستین بار توزیع چادر را به صورت خانه به خانه انجام دادیم.
وی به ارزش ریالی اقلام امدادی توزیع شده میان زلزله زدگان سی سخت اشاره کرد و گفت: ارزش اقلام امدادی توزیع شده میان زلزله زدگان 16 میلیارد تومان بوده است، البته با توجه به اینکه وسعت زمین لرزه خیلی زیاد نبود، درخواست استمداد ملی و بین المللی ندادیم و تنها از طریق جمعیت هلال احمر استان کهگیلویه و بویراحمد مبالغی جمع آوری شده است که در استان توزیع می شود.