تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۹:۱۱
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری سلامت، در دهه ۷۰ و اوایل ۸۰ سریالهای مناسبتی جایگاه ویژهای برای تلویزیون داشتند و مخاطبان بسیاری را به خود اختصاص میدادند. یکی از مناسبتهای مهم که بر سر کسب ساعت پخش آن رقابت وجود داشت، ماه مبارک رمضان بود. سریالهایی که در طی سالهای مختلف پخش و در خاطر مخاطبان ماندگار شدند. از طنزهای رضا عطاران تا سریال های ماورایی که در رابطه با بهشت و جهنم بودند و به بخشی از خاطرات مردم تبدیل شدند اما چند سالی است که تلویزیون در ماه مبارک رمضان دیگر رونق سابق را ندارد. شاید یکی از دلایل آن روی کار آمدن کارگردانهایی باشد کرد با سلیقه مخاطب آشنا نیستند و صرفاً به واسطه رانت و نفوذ یکی از پربینندهترین ساعت تلویزیون را اشغال کردند که میتوان به سریال ضعیف شبکه سه سیما در ماه رمضان سال گذشته اشاره کرد که انتقادات بسیاری را به همراه داشت. در این گزارش نگاهی داریم به آنچه تلویزیون برای ماه رمضان امسال در نظر گرفته است.
شبکه سه سیما که عنوان شبکه جوان را یدک میکشد معمولاً اولین سریال پس از اذان مغرب و افطار را به نمایش میگذارد. امسال «یاور» ساعت ۲۰ و ۴۵ دقیقه مهمان سفره افطار مخاطبان شبکه ۳ خواهد بود. کارگردان سعید سلطانی است و نویسندگی آن را سعید مطلبی بر عهده دارد. نکته جالب توجه در این کار حضورت کارگردان و نویسنده سریال ستایش است. بازی داریوش ارجمند هم مثلث را تکمیل میکند. سعید مطلبی که علاقه خاصی به مضامین فیلم فارسیها دارد. این بار هم در یک ملودرام معمایی مضمون جوانمردی را مطرح میکند. «ستایش» سریال موفقی بود که در فصل اول مخاطبان بسیاری را پای تلویزیون کشاند اما در ادامه تولید فصلهای بعدی انتقاداتی را به دنبال داشت. باید دید یاور میتواند مانند فصل اول ستایش موفق عمل کند یا ترکیب عوامل سریال ستایش و برخی از بازیگران آن در یاور با شکست روبرو میشود.
شبکه دو سیما همچنان بر نمایش ماجراهای جوادی پافشاری میکند و بچه مهندس ۴ را برای ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه تدارک دیده است. از جمله تغییراتی که در این سری از سریال «بچه مهندس» اتفاق افتاده تغییر بازیگر نقش اصلی آن است. محمدرضا رهبری به جای روزبه حصاری نقش جوادی را بازی میکند. بچه مهندس هم از آن سریالها بود که فصل اول آن بیشتر دیده شد و در فصلهای بعدی برخی منتقدان معتقد بودند که سریال خسته کننده شده است.
سریالهای ماورایی در ماه مبارک رمضان معمولا با استقبال مخاطب روبهرو میشدند. علریضا افخمی که سریالهای پربیننده «پنج کیلومتر تا بهشت»، «او یک فرشته بود» و «پنجمین خورشید» را در کارنامه کاری خود دارد امسال با موضوع جن به تلویزیون میآید. سریال احضار که روایتی ماورایی از اتفاقاتی است که برای چند دختر جوان میافتد هر شب ساعت ۲۲ از شبکه یک سیما به نمایش گذاشته میشود. البته باید درنظر داشت که مخاطب امروز تلویزیون با بینندههای ۱۵ سال پیش تفاوت دارند و نمیتوان آنها را با جلوهها و داستانهای ۱۵ سال پیش راضی کرد و باید دید احضار میتواند مخاطب سختگیر امروزی که انتظارات بیشتری از یک سریال ماورایی دارد را راضی کند یا خیر.
بهروز افخمی که اظهارنظر اخیر او در مورد استفاده از ماسک خبرساز شده بود، امسال با سریالی که به موضوع سیل سال ۹۸ میپردازد به تلویزیون میآید. مهران رجبی در «رعد و برق» ایفای نقش میکند و ساعت ۲۳ روی انتن شبکه پنج سیما میرود. در میان همه سریالهایی که برای ماه مبارک رمضان آماده شدهاند، یک رقیب جدی و قدیمی وجود دارد که در زمان پخش خود توانست مخاطبان بسیاری را پای تلویزیون بنشاند. سریال ترش و شیرین کمدی ساخته رضا عطاران از مجموعههای پربیننده دهه هشتاد است که شبهای ماه رمضان از شبکه آیفیلم بازپخش میشود. گزارش: پرستو خلعتبری