دکتر حمید چوبینه متخصص بیولوژی تولید مثل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت با اشاره به علل سقط مکرر جنین اظهار داشت: سقط های مکرر می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. یکی از این دلایل می‌تواند بحث های ژنتیکی باشد.

وی با بیان اینکه بحث‌های محیطی هم می تواند باعث سقط جنین شود، افزود: بعضی از خانم ها به دلیل وضعیت دستگاه تناسلی ممکن است دچار سقط های مکرر شوند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: گاهی سیستم دفاعی خانم ها می تواند جنین را یک جسم خارجی تلقی کند و این موضوع به دلایل عوارض ایمونولوژیک برای وی اتفاق بیافتد.

انگل توکسوپلاسما

دکتر چوبینه عنوان کرد: گاهی ممکن است خانم باردار مبتلا به یک بیماری انگلی به نام توکسوپلاسما شود و جنین خود را سقط کند؛ ما همیشه تاکید می کنیم که خانم های بارداری که به صورت مداوم از سبزیجات استفاده می کنند باید حواسشان به سبزی که وارد منزل می کنند باشد، چراکه امکان دارد که از طریق سبزیجات انگل توکسوپلاسما به خانم باردار منتقل شود.

وی یادآور شد: حتی انگل توکسوپلاسما می تواند از طریق گلدان ها به خانم باردار منتقل شود. همچنین نگهداری حیوانات خانگی مانند گربه هم می تواند باعث سقط جنین شود.

متخصص بیولوژی تولید مثل تصریح کرد: عوامل محیطی می تواند در اثر آلودگی ها و عفونت‌هایی که برای خانم در دوران بارداری اتفاق می‌افتد؛ فرزند نتوانند لانه گزینی درستی انجام دهد و یا اگر لانه گزینی هم در دوران جنینی انجام شده این جنین نتواند در رحم مادر ادامه حیات پیدا کند.

اختلالات کروموزومی

دکتر چوبینه بیان داشت: اختلالات کروموزومی فرزند هم می تواند باعث سقط جنین شود. به طور مثال امکان دارد از لحاظ ژنتیکی، ژن هایی در بدن زن و شوهر باشد که وقتی آنها تشکیل یک فرزند می دهند به دلیل اختلالات کروموزومی که برای فرزند حاصل شده، این فرزند توسط رحم مادر پس زده می‌شود و نمی تواند ادامه حیات دهد.

گفت‌وگو: مینا افسریان