به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری سلامت و به نقل از شورای شهر تهران؛ الهام فخاری در این زمینه گفت: همهگیری بیماری منحوس کرونا و آمار تکاندهنده مبتلایان و افزایش مرگ و میر ناشی از این بیماری در تهران بهگونهای است که برخی از بیمارستانهای پایتخت در بستری و درمان بیماران با دشواریهای جدی روبرو هستند. برای شرایط پرفشار کارکنان بهشتزهرا هم از سوی دیگر باید چارهای اندیشیده شود.
وی افزود: از سوی دیگر میبینیم که همچنان در بخشهای گوناگون در تهران مراسم و نشستها و برنامهها به روال گذشته برگزار میشود! با یک صندلی فاصله گذاشتن که مسالهی حضور پرشمار در مراسمهای شهری و مناطق حل نمیشود.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: شرایط پرخطر به گونهای است که وزیر بهداشت به روشنی از پرشدن تختها و عدم بستری بیماران مگر برای بیماران اورژانسی سخن به میان آورده و رئیس ستاد کرونای تهران چندین بار درخواست برقرار ساختن محدودیتهای جدی و کاستن از رفت و آمدهای درونشهری و بینشهری در تعطیلی پیشرو را مطرح کردهاند که با موافقت رئیسجمهور در پنج شهر مهم ازجمله تهران در سه روز تعطیلی پیش رو رفت و آمدها ممنوع و محدودیت برقرار خواهد شد.
فخاری در پایان تأکید کرد: بیماری مرگبار موضوعی نیست که دربارهی آن بیتوجهی شود، برای زنده و سالم ماندن مردم باید با قاطعیت محدودیت ها انجام شوند.
وی یادآور شد: کادر بهداشت و درمان از یکسو و کادر نگهداشت و مدیریت شهرها ماههاست که یکسره و بی وقفه در حال کار در شرایط بسیار پرخطر هستند. شرایط توانفرسا و فرسودگی بدنی و روانی خطر بزرگی است که باید نسبت به آن هشیار باشیم.
فخاری تاکید کرد: انتظار این است که شورا هم دربارهی کارکنان شورای شهر و هم برای کارکنان شهرداری تصمیم موثر پیشگیرانه داشته باشد. باتوجه به نوع کار، سلامت تن و روان کارکنان شهرداری و شورای شهر همواره نگرانی و مسالهی اعضای شورا بهویژه کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر بوده است.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران بیان داشت: پس از موج همهگیری در زمستان ۹۸ و تعطیلیها، باید برای جایگزین کردن روشهای کارا و اثربخش که نیاز به حضور جمعی در مکان های کاری ندارند، اندیشیده میشد. ما هنوز به روشهای پیشاکرونا کار و زندگی خود را پیش می بریم و گویی همه به آمار هولناک مرگ و میر عادت کردهاند.
وی افزود: باید نوآورانه و چابک به جایگزین کردن و ایجاد برخی کسب و کارها متناسب با شرایط پرداخت و در پیشبرد کارها در دنیایی متفاوت از آنچه تا سال گذشته بود، برنامهریزی کرد. برای نمونه دور کاری کارکنان شهرداری و شورا به گونهای که هر دو هفته تنها ۵۰ درصد از نیروی انسانی در محل کار خود باشند، شدنی و ضروری است.