کد خبر: 23-جایزه-و-2-تقدیر-در-جشنواره-ایثار-و-رسانه
۲۳ آذر ۱۳۹۵، ۱۷:۲۱

دبیر اجرایی جایزه ایثار و رسانه با بیان اینکه تاکنون 1141 اثر شامل آثار خبرنگاران و رسانه ها به دبیرخانه رسیده و طبقه بندی شده از تمدید مهلت ارسال آثار تا دهم دی ماه خبر داد.

به گزارش خبرگزاري سلامت به نقل از روبط عمومي امور مطبوعاتي و اطلاع رساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شعيد علاميان  به مشارکت و نقش محوری 12 تشکل صنفی مطبوعاتی شامل 6 تشکل روزنامه نگاری و 6 تشکل مدیریتی مطبوعاتی در مجمع و شورای سیاست گذاری این جایزه اشاره کرد و در تشریح فرآیندهای اجرایی گفت: در بدو امر سه کارگروه با عناوین کارگروه جمع آوری و طبقه بندی، کارگروه ارزیابی و شاخص گذاری و کارگروه داوری تشکیل شد.

علامیان ضمن ابراز امیدواری از اینکه معیارها و امور داوری به نحوی انجام شود که مورد قبول همه اهالی فرهنگ و رسانه باشد تصریح کرد: برای شفاف سازی امور، معیارها و شاخص ها به صورت گسترده اطلاع رسانی خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه مجموعا 23 جایزه و 2  تقدیر برای اولین دوره این جایزه در نظر گرفته شده است و سعی شده است که بخش سراسری و استانی و همچنین دو حوزه جهاد و شهادت و ایثار اجتماعی یکسان دیده شود به تشریح جوایز و رتبه های در نظر گرفته شده در 2 بخش رسانه ها و آثار در گستره سراسری و استانی و همچنین در 2 موضوع جهاد و شهادت و ایثار اجتماعی پرداخت.

دبیر اجرایی این جشنواره گفت: در بخش سراسری، برای بهترین رسانه در حوزه جهاد و شهادت 2 رتبه و برای بهترین رسانه در حوزه ایثار اجتماعی 2 رتبه در نظر گرفته شده است.

وی در ادامه افزود: برای بهترین اثر در حوزه جهاد و شهادت 3 رتبه و بهترین اثر در حوزه ایثار اجتماعی 3 رتبه و همچنین در بخش عکس، برای بهترین عکس 3 رتبه و 2 تقدیر دیده شده است.

سعید علامیان با اشاره به اینکه در بخش استانی برای بهترین رسانه در حوزه جهاد و شهادت 2 رتبه و بهترین رسانه در حوزه ایثار اجتماعی 2 رتبه اختصاص یافته ادامه داد: برای بهترین اثر در حوزه جهاد و شهادت 3 رتبه و بهترین اثر در حوزه ایثار اجتماعی نیز 3 رتبه در نظر گرفته ایم.

دبیر اجرایی این جایزه در پایان از اهدای 7 سکه بهار آزادی برای رتبه های نخست، 5 سکه بهار آزادی برای رتبه های دوم و 3 سکه بهار آزادی برای رتبه های سوم به همراه لوح تقدیر و تندیس ویژه خبر داد.

سعید الفتی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امورایثارگران با بیان اینکه فرهنگ یک جامعه برگرفته از باورهای دینی و ملی مردم آن جامعه است خاطرنشان کرد: فرهنگ ایثار از مفاهیم تاثیرگذار در فرهنگ دینی و ملی ما محسوب می‌شود. از سوی دیگر رسانه‌ها نقش بسزایی در ساختار فکری جامعه دارند و اگر بتوانند مفاهیم ارزشی دینی و ملی را تقویت کنند به تقویت فرهنگ عمومی منجر خواهد شد.

الفتی با تاکید بر تلاش برای گسترش مفهوم ایثار اجتماعی در جامعه کار فرهنگی را کاری زمان بر، دقیق و موثر خواند و گفت: همین که امسال تصمیم گرفته‌ایم تا موضوعی به این اهمیت را برگزار کنیم و همت خود را مصروف آن کرده‌ایم قابل ستایش است و قرار نیست که امسال در اولین قدم نمره کامل بگیریم. در طول برگزاری و طی سال‌های آتی قطعاً اشکالات این مراسم به تدریج بر طرف خواهد شد.

مشاور وزیر در امور ایثارگران با تاکید بر حضور نمایندگان صنف‌های مطبوعاتی در این حرکت فرهنگی افزود: این تجربه اول است و امیدواریم تجربه واگذاری امور فرهنگی به اصناف در آینده هرچه بیشتر به موفقیت برسد و ما شاهد گسترش ملموس تولید آثار رسانه‌ای برای ترویج فرهنگ ایثارگری در جامعه باشیم.

در ادامه دولت آبادی، مدیر خانه فرهنگ و ایثار در تشریح طرح ها و فعالیت های خانه فرهنگ و ایثار به تدوین کتاب مردمی ایثار، کتابخانه مهربانی و طرح تکریم ایثار اشاره و تصریح کرد: شالوده اصلی همه فعالیت های ما جایزه ایثار و رسانه است.

وی به 5 نهاد دولتی در کنار 12 تشکل صنفی مطبوعاتی که در بخش های مختلف این جایزه همکاری می کنند اشاره کرد و گفت: مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور ایثارگران، معاونت مطبوعاتی، شورای فرهنگ عمومی کشور، شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و خانه فرهنگ ایثار و مقاومت و همچین نشکل های صنفی نظیر انجمن روزنامه نگاران و نویسندگان دفاع مقدس، انجمن صنفی مدیران رسانه، انجمن صنفی نشریات ایران، اتحادیه مطبوعات محلی استان های کشور، انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران، انجمن نشریات کشاورزی و صنایع غذایی کشور، انجمن روزنامه های غیر دولتی، تعاونی مطبوعات کشور، انجمن روزنامه نگران مسلمان، انجمن ورزشی نویسان، انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی و انجمن صنفی روزنامه نگاران و خبرنگاران کشور ما را در برگزاری هرچه بهتر این جشنواره یاری می دهند.

دولت آبادی در پایان گفت: دبیرخانه ایثار و رسانه هم اکنون در خانه فرهنگ ایثار و مقاومت مستقر است و این دبیرخانه تلاش می‌کند تا با جمع‌آ‌وری آثار و حمایت از آن ها ماموریت خود را به خوبی انجام داده و آثار را به داوران تقدیم کند.

در ادامه، محمد حیدری، دبیر انجمن صنفی مدیران مطبوعاتی با بیان اینکه در بخش تدوین شاخص ها 30 ساعت کار کارشناسی با حضور صاحب نظران این حوزه ازجمله فریدون عموزاده خلیلی، احمد توکلی، لیلا رستگار و عذرا فراهانی انجام شده است به تشریح شاخص ها و معیارهای داوری در 2 حوزه رسانه و آثار پرداخت و تصریح کرد: در حوزه رسانه، شاخص هایی چون حجم و استمرار مطالب، درجه بندی و سطربندی پرداخت سوژه، میزان تاثیر و بازخورد، پیگیری سوژه خاص، انرژی سازمانی، خلاقیت ها (خلاقیت و ابتکار در تدوین آیتم ها در نشریات عمومی و خلاقیت و متناسب سازی فرهنگ ایثار در نشریات تخصصی)، تعامل با مخاطب در حوزه فرنگ ایثار، فرم و کیفیت شکلی مطلب، بهره گیری از ظرفیت های جانبی در توسعه فرهنگ ایثار در جامعه اعمال شده است و در حوزه آثار، شاخص هایی چون مطابقت کل مجموعه با قالب، نشر و زبان معیار، ورودی به مطلب، بدنه اثر، پایان بندی، تیتر و تلاش و جستجوگری صاحب اثر در تولید محتوی تدوین شده است.

در پایان عذرا فراهانی، رئیس کارگروه داوران با بیان اینکه شعار این جشنواره از سوی دبیرخانه مورد تصویب قرار گرفته است گفت: شعار جشنواره ایثار و رسانه، «ایثار آگاهانه، رسانه ارزش‌آفرین و جامعه رشد یافته» است.

وی با اشاره به اینکه بحث ایثار مقوله ای خاص است و تعاریف گسترده ای را در بر می گیرد، داوری در این حوزه را نیز کاری مشکل و پیچیده دانست و تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این بوده تا از کسانی در بحث داوری استفاده شود که به اصول حرفه ای پایبند باشند. برخی از داوران ما هم سابقه جبهه و جنگ داشته اند و هم در زمینه دفاع مقدس و ایثار اجتماعی قلم زده اند.

به گفته فراهانی، سعید فخرزاده، اسدالله مشایخی، حسین ذکریایی و محمد علی آقا میرزایی داوران اولیه در بخش ایثار و شهادت هستند و نفیسه زارع کهن، مهرداد خدیر و علی کدخدازاده داوران اولیه در بخش ایثار اجتماعی را تشکیل می دهند.

وی همچنین با معرفی حمید فروتن و فرهاد سلیمانی به عنوان داوران بخش عکس از محمدجواد محقق، علیرضا ملکیان و حسن نمکدوست به عنوان داوران نهایی در حوزه ایثار و شهادت و یونس شکرخواه، احمد توکلی و مسعود میری، به عنوان داوران نهایی در حوزه ایثار اجتماعی نام برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha