رییس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به کشف ۲ عامل مهم بروز سرطان مری و معده در جهان در کوهورت استان گلستان پس از ۱۲ تحقیق، از کاهش شیوع سرطان مری در ایران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری سلامت، رضا ملكزاده، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و رئيس پژوهشكده گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكي تهران با اشاره به نتايج مطالعات كوهورت استان گلستان كه بهمدت 12سال است پيگيري ميشود، اظهار داشت: بهدليل اين كه بيشترين ميزان شيوع سرطان مري و معده در دنيا از بخش شرقي استان گلستان (گنبد، كلاله و آققلا) گزارش شده بود، جمعيت آن منطقه مورد مطالعه و بررسي قرار گرفت.
وي نوشيدن مايعات داغ را يكي از مهمترين عوامل سرطانزا عنوان كرد و گفت: در اين مطالعه درجه حرارت چاي كه توسط 50 هزار نفر نوشيده ميشد، اندازهگيري و مشخص شد كساني كه چاي با دماي بيش از 65درجه مينوشند، 10برابر بيشتر از افرادي كه چاي ولرم مصرف ميكنند به سرطان مري مبتلا ميشوند.
ملكزاده مصرف ترياك را دومين عامل ابتلا به سرطان مري و معده عنوان كرد و گفت: در چندين مطالعه ديگر كه براي نخستينبار در دنيا صورت گرفت، توانستيم ثابت كنيم مصرف ترياك سرطان مري را 2.5برابر، سرطان معده را 3برابر، سرطان ريه را 2برابر، سرطان لوزالمعده را 3برابر و سرطان مثانه را نزديك به 4برابر افزايش ميدهد و بهطور كلي سرطان همراه با سكتههاي قلبي و مغزي جزء مهمترين عوامل مرگومير در افراد ترياكي است.
وي افزود: البته در اين مدت تأثير 10عامل ديگر مانند مصرف آب مانده در آبانبار، مصرف زياد نمك، تغذيه ناسالم و مصرف غذاي سوخته و برشتهشده، مسواك نزدن، كمبود مصرف ميوه و سبزي و زندگي نزديك با حيوانات نيز در بروز سرطان مري ثابت شده است.
نظر شما