به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت )، ابراهیمی مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و دارو، درباره اهمیت غذایی شیر اظهار کرد: شیر یک ماده غذایی با ارزش شامل پروتئینهایی از قبیل کازئین، آلبومین، گلوبولین و سرشار از مواد معدنی و غذایی است؛ از این رو به عنوان یک محیط بسیار مناسب برای رشد و تغذیه میکروارگانیسمها و به ویژه میکروبهای بیماریزا به شمار میرود؛ بنابراین توجه نکردن به کنترل زنجیره سرما از زمان تولید تا مصرف آن (به خصوص در فصل تابستان) میتواند سبب فساد این ماده غذایی و بروز مشکلات گوارشی و بیماریهای رودهای شود.
وی افزود: از سوی دیگر حضور احتمالی برخی باکتریهای پاتوژن از قبیل لیستریا (عامل بیماری لیستریوز و مننژیت اولیه) در مواردی میتواند سبب ایجاد بیماریهای کشنده شود به همین دلیل حضور شیر در تمامی محصولات لبنی و کنترل زنجیره سرما در تمامی این محصولات مورد توجه ویژهای قرار گرفته است.
پایش و کنترل ۲۹۳ نمونه محصولات لبنی در واحدهای تولیدی
ابراهیمی بیان کرد: آزمایشگاه معاونت غذا و دارو در راستای حفظ سلامت آحاد جامعه، اقدام به پایش و کنترل ۲۹۳ نمونه محصولات لبنی واحدهای تولیدی تحت نظارت خود کرده است که این نمونهها از نظر ویژگیهای فیزکو شیمیایی، میکروبی و تقلبات احتمالی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی افزود: آمارها نشان داد انطباق نداشتن با استانداردهای بهداشتی در نمونههای فله و فاقد مجوز بهداشتی ۴ برابر بیشتر از نمونههای دارای مجوز از وزارت بهداشت است؛ لذا توصیه میشود به منظور حفظ سلامتی، از شیر و فرآوردههای لبنی دارای مجوز از وزارت بهداشت و درمان استفاده شود.
مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و دارو گفت: این محصولات از فروشگاهها و سوپر مارکتهای مجهز به یخچال جهت حفظ زنجیره سرما تهیه شوند و از خرید محصولات لبنی فاقد مجوز بهداشتی و محصولاتی که در خارج از یخچال نگهداری و عرضه میشوند، پرهیز شود.(باشگاه خبرنگاران)
نظر شما