معاونت درمان  وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی در آخرین روز از هفته دولت  اهم اقدامات و برنامه های این معاونت را اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاري سلامت، معاونت درمان  برای اجرای برنامه کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستانهای وابسته به وزارت بهداشت اقدامات موثری از جمله : بیمه کردن جمعیتی حدود 11 میلیون نفر فاقد پوشش بیمه سلامت ، کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستانهای وزارت بهداشت وکاهش سهم مردم از هزینه بستری از 37 درصد به 8.5 درصد، کاهش ارجاع مردم برای خرید دارو و تجهیزات از حدود 100 درصد موارد به 3 درصد، حمایت مالی از 16,500,000 بیمار بستری در بیمارستانهای دانشگاهی ، حفاظت مالی از بیماران بستری در برابر هزینه های کمرشکن در بیمارستانهای دولتی برای 77.4 درصدجمعیت کشور به صورت هدفمند و  کاهش 42 درصدی قیمت انواع لوازم و تجهیزات پزشکی پر مصرف را انجام داده است.

 

بر اساس این گزارش ،در راستای اجرای برنامه ترویج زایمان طبیعی  فرانشیز زایمان طبیعی رایگان اعلام شد،حدود 1.5  زایمان طبیعی رایگان در سراسر کشور صورت گرفت، سزارین به میزان 5.6  درصد مطلق ،معادل 6.11درصد پایه کاهش یافت و  توسعه و ساخت 1800 اتاق LDRدر 366 بلوک زایمانی و اتمام توسعه، ساخت و تجهیز 865 اتاق  LDR( واحد یک نفره زایمان)  با میانگین پیشرفت 43 درصدی  انجام شده است.

 

معاونت درمان وزارت بهداشت با   ایجاد 17 مرکز جدید درمان ناباروری با تمرکز بر مناطق محروم به ویژه در 6 استان فاقد مرکز یاسوج، زاهدان، هرمزگان، شهرکرد، گلستان، لرستان،  توسعه و تجهیز 24 مرکز درمان ناباروری موجود ، پوشش 85درصدی هزینه های درمان ناباروری با تعرفه دولتی برای زوج های نابارور اقشار محروم  از زوج های نابارور حمایت مالی و توسعه خدمات ناباروری  به اجرا در آورده است.

 

بنا بر این گزارش برنامه ارتقاء کیفیت خدمات هتلینگ در بیمارستان های وابسته به وزارت بهداشت   با بازسازی 2 میلیون متر مربع کف، دیوار و سقف و فضای بستری،  توزیع 77,784 قلم تجهیزات هتلینگ، نوسازی 39 هزار تخت بیمارستانی  اجرا شده است و 12,500 اتاق استراحت کادر پرستاری در سه سال اخیر بهسازی و تجهیز شده اند.

یکی دیگر از برنامه های این معاونت برنامه حمایت از ماندگاری پزشکان در بیمارستان های مناطق محروم که در راستای اجرای آن تمام وقتی پزشکان مشمول برنامه را از 5 درصد به 100 درصد رساند و  5761 پزشک متخصص و فوق تخصص در 338 بیمارستان، 301 شهر مشمول برنامه مستقر کرده است.

همچنین با استقرار حدود17 هزار  متخصص و فوق تخصص در 658 کلینیک ویژه در 385 شهر کشور  ،  ارائه خدمات سرپایی در مراکز دولتی، ارائه خدمات تشخیصی درمانی سرپایی ارزان قیمت و با کیفیت برای اقشار محروم و متوسط جامعه و  ساخت 250 پلی کلینیک تخصصی و فوق تخصصی شامل 6440 مطب  در زمینه ارتقای کیفیت خدمات ویزیت در مراکز تحت پوشش وزارت بهداشت این معاونت اقدام  شده است.

 

بنا بر این گزارش ، راه اندازی 21 پایگاه اورژانس هوایی و انتقال 4204 مصدوم و بیمار به بیمارستان ها طی 2678 سورت پروازی،  توزیع 1600 دستگاه آمبولانس تا پایان سال 95  را می توان از جمله اقدامات موثر این معاونت در زمینه ارتقاء خدمات اورژانس زمینی و هوایی برشمرد.

 ساخت 125 بخش اورژانس مرکز تروما و ریفرال، اتمام توسعه و بهسازی 72 بخش اورژانس ،  نوسازی 358 بخش اورژانس و افتتاح 1714 تخت مراقبت ویژه در  اسفند 1394 از دیگر دستاورد های این معاونت  در زمینه ارتقاء و بهبود خدمات اورژانس بیمارستانی و توسعه بخشهای مراقبت ویژه می باشد.

 

در راستای برنامه آمایش سرزمینی سرطان در سه سطح  خدمات تشخیصی ،خدمات درمانی و خدمات پیشرفته تشخیصی درمانی  اقدامات ارزنده ای انجام شده است . در سطح خدمات تشخیصی غربالگری و خدمات درمانی سرپایی در  131مرکز غربالگری و 52 مرکز شیمی درمانی سرپایی در 142 بیمارستان و در  سطح 2 خدمات درمانی- بستری پایه ( رادیوتراپی و ...) در 37 مرکز درمان سرطان و در  سطح 3 خدمات پیشرفته تشخیصی درمانی (PET CT, PET MRI, Cyberknifeو...) در 14 مرکز جامع تشخیص  درمان سرطان راه اندازی شده است.

معاونت در مان وزارت بهداشت در جهت تکمیل نظام ارجاع در سطح 2و 3 برنامه خدمات به بيمه شدگان روستايي و عشاير و شهرهاي زير بيست هزار نفر را به اجرا و خدمات سرپايي و بستري سطح 2 و 3 (23 ميليون نفر ) ارائه کرد و با مدیریت هزینه خدمات سلامت سرپایی سطوح 2 و 3 و استفاده از ظرفیت بخش غیر دولتی قدم مثبتی در این زمینه برداشت.

در راستای اجرای پروژه های توسعه ای برنامه تحول نظام سلامت ،  ایجاد، توسعه و تجهیز 1714 تخت بخش مراقبت های ویژه بیمارستانی ،ایجاد ، توسعه و ساخت 6440 مطب در قالب 250 کلینیک ویژه ، ایجاد ، توسعه و ساخت 1800 واحد زایمان LDR  در 366 بلوک زایمانی ،ساخت 125 بخش اورژانس مرکز تروما و ریفرال، اتمام توسعه و بهسازی 72 بخش اورژانس و نوسازی 358 بخش اورژانس،  ایجاد، استانداردسازی و تکمیل و تجهیز 18 بخش BICUدر سراسر کشور، راه اندازی، توسعه و ایجاد 180 تخت مراقبت های ویژه سوختگی، راه اندازی 7 مرکز درمان فوق تخصصی سوختگی در کشور ، استانداردسازی و تکمیل و تجهیز 11 مرکز درمان مسمومیت در بیمارستان های کشور ، افزایش 1000 تخت روانپزشکی در بیمارستان های عمومی از جمله اهم اقدامات این معاونت بوده است.

برنامه ملی مدیریت درمان سکته های قلبی با  ابلاغ پروتکل و استقرار نظام درمان مدیریت سکته حاد قلبی به صورت 24 ساعته 7 روز در هفته ، ایجاد سامانه ثبت و گزارش دهی درمان سکته حاد قلبی  بر اساس سپاس ( مبتنی بر HIS) و تجهیز  و اجرای برنامه در 34 مرکز  منتخب در مناطق  جغرافیایی تهران و کلان شهرها  در دولت یازدهم به اجرا در آمد.

همچنین تجهیز  و اجرای برنامه در 57 بیمارستان منتخب در سراسر کشور  ، تدوین شناسنامه استاندارد تشخیص و درمان سکته حاد مغزی، استقرار نظام درمان سکته های مغزي در کلان شهر تهران (8-7 منطقه جغرافیایی)  در جهت اجرای برنامه ملی مدیریت درمان سکته های مغزی صورت گرفت.

بر اساس این گزارش برای بازنگری و تدوین سنجه های اعتباربخشی بیمارستان ها و اعتباربخشی جراحی محدود، درمانگاه ها و آزمایشگاهها، تدوین استانداردهای اعتباربخشی ملی بیمارستان ها با 903 سنجه و  110 سنجه متمرکز بر ایمنی بیمار  نیز انجام شده است.

 ایجاد دسترسی به خدمات جامع سلامت روان برای گروه های هدف (از سطح یک تا سه در شهرهای  منتخب جهت اجرای آزمایشی) ، ایجاد الگوی جامع ارائه خدمات سطح پایه و تخصصی سلامت روان و شناسایی افراد نیازمند خدمت و فراهمی درمان مناسب در سطح پایه و تخصصی نیز در راستای برنامه خدمات سرپايي جامع و يكپارچه درمان بيماران مبتلا به اختلالات روانپزشكي در سه ساله اخیر صورت گرفته است.

در برنامه ارتقا دانش، مهارت و شايستگي مديران نیز  طراحی نرم افزار آزمون یکنواخت شایستگی و مهارت مدیران، توانمندسازی مدیران بیمارستانی با تكميل و راه اندازي 10مركز آزمون در 10 قطب کشوری و برگزاری دوره تربیت مدرس  و افزایش مهارت های مدیران از جمله اقدامات این معاونت بوده است.

 ابلاغ  تاسیس بخش های IPD، عقد تفاهم نامه با سازمان مناطق آزاد برای توسعه بیمارستان های گردشگری سلامت، عقد تفاهم نامه با سازمان صدا و سیما برای تبلیغ در واحد برون مرزی،تشکیل کمیته ملی گردشگری سلامت با سازمان های نظام پزشکی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  و وزارت امور خارجه  برای ساماندهی خدمات به بیماران بين الملل انجام شده است.

معاونت درمان در اجرای برنامه  مشاركت بخش غير دولتي در توسعه زير ساخت ها درمان كشور،  پیشرفت فیزیکی بالای 90 درصدی  1890 تخت در 23  بیمارستان،پیشرفت فیزیکی 90-80 درصدی 2468 تخت در 17  بیمارستان،پیشرفت فیزیکی 80-50 درصد 7638  تخت در 49  بیمارستان،  پیشرفت فیزیکی زیر 50 درصد 27759  تخت در 152  بیمارستان را در سه سال اخیر داشته است.

همچنین برای استفاده از فرصت های سرمایه گذاری خارجی در حوزه درمان ، نشست هایی  با سرمايه گذاران داوطلب كشور چين، ایتالیا، فرانسه، ژاپن داشته و تفاهم نامه ساخت بیمارستان در 10 استان کشور را با کشورهای مذکور منعقد کرده است .

بر اساس این گزارش در جهت اجرای برنامه ارتقاء ایمنی بیماران  محتوی  برنامه درسي ايمني بيمار ، رشته هاي پزشكي، دندانپزشكي، داروسازي  و پيراپزشكي(پرستاري، مامايي و...) تدوین، برنامه ایمنی بیمار در کشور احیا و سيستم گزارش دهي و يادگيري وقايع ناخواسته را ه اندازی شده است.

همچنین با  یکپارچه سازی اطلاعات موسسات پزشکی کل کشور، ایجاد بستر آماری مناسب برای برنامه ریزی های کلان خدمات درمانی  ، به حداقل رسیدن نقش نیروی انسانی در این زمینه ،    حذف رفت و آمدهای بسیار و کاهش تخلفات ، استقرار کامل سطح بندی خدمات درمانی به طور مکانیزه در کشور،استفاده از سایر بانک های اطلاعاتی مرتبط برای تسهیل صدور پروانه موسسات پزشکی و  اصلاح و تسهیل فرایند صدور پروانه موسسه پزشکی، نظارت دقیق تر بر فعالیت موسسات درمانی  صدور الکترونیکی پروانه های موسسات پزشکی با سهولت بیشتری صورت میگیرد.

 رایگان شدن هزینه های جراحی پیوندهای قلب، ریه، کبد، روده، پانکراس و پیوند مغز استخوان با همکاری وزارت بهداشت و سازمان های بیمه گر در بیمارستان های دولتی از دیگر دستاورد های دولت یازدهم می باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha