کد خبر: چرا-سبزیجات-تیره-کبد-را-پاکسازی-می‌کن
۳ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۰۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، کارشناسان بهداشت معمولا برای پیشگیری یا درمان بیماری مزمن کبد چرب، از افراد می‌خواهند که وزن خود را کاهش داده و رژیم غذایی سالم مصرف کنند و از ورزش غافل نمانند تا بدین ترتیب از چربی موجود در کبدشان کاسته ‌شود. اخیرا محققان موسسه کارولینسکا در سوئد متوجه شدند که نیترات غیرارگانیک –ترکیبی که به طور طبیعی در سبزیجات تیره برگدار وجود دارد- می‌تواند از تشکیل چربی در کبد، پیشگیری کند. این محققان روی سه گروه از موش‌های آزمایشگاهی با رژیم‌های غذایی متفاوت، تحقیق کردند. آنها به یک گروه از موش‌ها، رژیم غذایی معمولی که چندان چرب نیست، دادند. به گروه دیگر، رژیم غذایی پرچرب که در دنیای غرب، طرفداران بسیاری دارد، دادند و دسته سوم را هم تحت همین رژیم غذایی پرچرب اما همراه با مکمل‌های حاوی نیترات قرار دادند. همانطور که انتظار می‌رفت، موش‌هایی که رژیم غذایی پرچرب داشتند، چاق شدند و توده چربی و سطح قند خون در آنها افزایش نشان داد. اما این مشکلات در گروهی که رژیم غذایی پرچرب و مکمل نیترات داشتند، بسیار کمتر بود. در نتیجه حجم چربی موجود در کبد این گروه از موش‌ها، به مراتب کمتر گروه دیگر بود. فشار خون این گروه از موش‌ها که نیترات غیرارگانیک مصرف کرده بودند، کمتر بود و حساسیت به انسولین در آنها افزایش یافته بود. در گذشته محققان نشان داده بودند که نیترات رژیمی می‌تواند سوخت‌وساز بدن را افزایش دهد و همچنین سبزیجات تیره برگدار، از بدن در برابر بیماری‌های سوخت‌وسازی مانند دیابت نوع۲، مراقبت کند. اکنون محققان متوجه شدند که نیتراتی که به طور طبیعی در سبزیجات تیره وجود دارد، می‌تواند از کبد در برابر بیماری کبد چرب غیرالکلی، مراقبت کند. درضمن، مصرف میوه و سبزیجات بیشتر، عملکرد قلب و عروق افراد را بهبود می‌بخشد. به گزارش طبنا، محققان هنوز نمی‌دانند که مصرف چه مقدار نیترات غیرارگانیک موجود در سبزیجات، می‌تواند بیماری مزمن کبد چرب را بهبود بخشد و به بررسی‌های بیشتری نیاز است. اما ارزش درمانی مکمل‌های نیترات، کاملا ثابت شده است و از آن می‌توان در درمان کبد چرب استفاده کرد. مترجم: نادیا زکالوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha