به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، رضا نادری افزود: باکتریها از قند نوشابه تغذیه میکنند، پوشش مینای دندان را از بین میبرند و ادامه این روند در نهایت موجب تخریب و فساد دندانها میشود.
وی اظهار داشت: دندانهای افراد به ویژه کودکانی که به مصرف نوشابه عادت دارند، به علت ورود اسید به دهان ساییده میشوند و ممکن است به صورت داخلی نیز دندانهای آنها تحت سایش شیمیایی قرار گیرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: کسانی که به مصرف نوشابه اعتیاد دارند، دچار سوءتغذیه میشوند؛ زیرا این نوشیدنی به علت وجود اسید فسفریک و دی اکسید کربن در ترکیباتش، سبب اسیدی شدن سیستم ایمنی بدن میشود.
به گفته نادری، مصرف نوشابه باعث میشود مخاط دهان، گلو و مری در برابر اسید بسیار حساس و آسیبپذیر شود و اسید فسفریک موجود در آن نیز با رقابت با اسید هیدروکلریک معده، عملکرد صحیح معده را تحت تاثیر قرار میدهد.
این متخصص تغذیه اظهار داشت، کافئین موجود در نوشابه با سرعت بیشتری نسبت به دیگر نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند قهوه و چای جذب بدن میشود و باعث کمآبی میشود.
وی توصیه کرد: افراد به ویژه کودکان و نوجوانان مصرف نوشابه را به حداقل برسانند و خوردن آب میوههای طبیعی را جایگزین آن کنند.
هر ایرانی سالانه به طور متوسط ۴۲ لیتر نوشابه مصرف میکند. در ۲۰ سال اخیر مصرف نوشابههای گازدار در کشور نزدیک به ۱۵ درصد افزایش داشته ولی مصرف شیر و لبنیات تنها حدود یک دهم درصد رشد کرده است.
سرانه مصرف نوشابه در جهان حدود 10 لیتر است و این یعنی میانگین مصرف نوشابه در ایرانیان چهار برابر میانگین جهانی است(ایرنا)
نظر شما