کد خبر: نقش-موثر-والدین-در-اصلاح-ذائقه-کودکانش
۱۲ آبان ۱۳۹۶، ۱۲:۴۹
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) از وبدا، دکتر غلامرضا اصغری معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو  اظهار کرد: سیاست‌های این سازمان در راستای افزایش کیفیت غذا خواهد بود. وی با بیان اینکه با مصرف غذای باکیفیت مردم کمتر بیمار می‌شوند و درنتیجه داروی کمتری مورد مصرف قرار می گیرد، ادامه داد: سبک غذایی در پیشگیری از بیماری‌ها موثر است و اگر موادغذایی کیفی و مناسبی مصرف شود، فراوانی بیماری‌هایی نظیر دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی کاهش پیدا خواهد کرد. اصغری خاطرنشان کرد: از جمله برنامه‌های ما نظارت بر موادغذایی فرآوری شده در کارخانه‌ها است که این نظارت‌ها تا پایان سال دو برابر افزایش خواهد داشت و هدف مان این است که محصولاتی که دست مردم می‌رسد، کیفیت بیشتری داشته باشد. وی گفت: از دیگر برنامه‌های سازمان غذا و دارو این است که میزان موادی که باعث ریسک بیماری‌ها می‌شوند در غذاها کمتر شود، این مواد شامل نمک، شکر و روغن‌های غیراشباع است. در این برنامه، شکر مصرفی 15 درصد، نمک 12 درصد و روغن نیز تا 2 درصد کمتر می‌شود و مواد غذایی که توسط کارخانه‌ها تولید می‌شوند، نسبت به قبل میزان کمتری نمک، شکر و روغن دارند، یعنی انواع شیرینی، شکلات، آبمیوه و انواع نوشیدنی‌ها نسبت به قبل از میزان نمک، شکر و روغن کمتری برخوردار هستند. رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: برای اینکه مردم از میزان نمک، شکر و روغن موجود در غذاها اطلاع پیدا کنند، روی محصولات غذایی برچسب‌هایی تعبیه می‌شود که به رنگ قرمز و سبز و نارنجی است. رنگ قرمز نشان دهنده این است که میزان این ماده بیش از حد تعیین شده بوده و رنگ سبز نشان دهنده کمتر بودن آنها و نارنجی نیز نشانه تعادل است. اصغری گفت: اما آنچه معضل ما محسوب می‌شود، مصرف شکر، قند، نمک و چربی در محصولات غیر کارخانه‌ای است، چراکه اقدامات موثر سازمان غذا و دارو و صنایع مرتبط را خنثی می‌کند و بخشی از آن به ذائقه مردم برمی‌گردد، آنها باید نمکدان را از سفره‌ها حذف کنند و مصرف شیرینی جات را کاهش بدهند و به ازای آن میوه و سبزی را جایگزین کنند. وی با بیان اینکه مصرف لبنیات در کشور ما کم است، گفت: در ایران روغن مصرفی در غذاها و  مصرف شکر و قند در مقایسه با سایر کشور ها بیشتر است و راهکاری که پیشنهاد می شود، تغییر ذائقه مردم است که جز با آموزش میسر نخواهد شد. وی ادامه داد: ذائقه ژنتیکی نیست که غیرقابل تغییر باشد، بلکه یک عادت است و تغییر آن با آموزش و فرهنگسازی به نتیجه خواهد رسید و در این میان والدین نقش موثری دارند. اصغری بیان کرد: تمام محصولاتی که در کارخانه‌ها تولید می‌شود، مورد نظارت قرار می‌گیرد و حتی این محصولات وقتی به مغازه‌ها برده می‌شود، نیز مورد آزمایش و نظارت سازمان غذا و دارو قرار می‌گیرد. وی با تاکید براینکه بیشترین نمک مصرفی روزانه از نان مصرفی حاصل می‌شود، گفت: اگر محصول کیفی می‌خواهیم، باید مواد اولیه باکیفیتی هم ارائه بدهیم، ضمن اینکه می‌توان با جرات گفت، گندمی که در مزارع کشت می‌شود، از لحاظ موادمغذی کیفیت خوبی ندارد. وزارت جهاد کشاورزی بر تولید انبوه گندم تاکید دارد و لذا کیفیت از دست خارج می‌شود، درحالیکه گندم می‌تواند حاوی زیرمغذی‌هایی نظیر ویتامین‌ها، روی، پروتئین و آهن باشد و نان مصرفی روزانه مردم از مواد مغذی غنی شود. اصغری در پایان تاکید کرد: بنابراین باید بذرهایی در اختیار کشاورزان قرار بگیرد که از حیث مواد مغذی غنی باشد، چراکه عدم کیفیت کافی منجر می‌شود که نانوا نمک بیشتری به نان بزند تا خمیر خودش را بگیرد و نان تکه تکه نشود، به همین دلیل نان‌ها وقتی جویده می‌شوند، حالت لاستیکی دارند که نشان دهنده کیفیت پایین گندم مصرفی است و ما این مطالبه را از سوی وزارت جهاد کشاورزی دنبال خواهیم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha